Onderwerp:

Waardwonen nieuws - februari 2016

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
Nieuws waardwonen
 
  Volg ons op facebook
   
 
 
  Waardwonen nieuws - februari 2016  
 
  Voor Waardwonen is 2016 een jaar waarin we bouwen aan de toekomst. In deze nieuwsbrief leest u hier meer over. Ook maakt u kennis met onze nieuwe directeur-bestuurder Hanke Gielen. Daarnaast leest u meer over onze plannen in 2016, de lopende projecten, het nieuwe Mijn Waardwonen en onze poll waarin u uw mening kunt geven over Waardwonen.

Heeft u tips voor ons over leuke, inspirerende of boeiende onderwerpen voor de nieuwsbrief? Laat het ons dan weten via communicatie@waardwonen.nl Wij wensen u veel leesplezier! 
 
 
 
 
 
  Hanke Gielen: "huurdersbetrokkenheid is erg belangrijk"  
 
  Op 18 januari is Hanke Gielen gestart als directeur-bestuurder van Waardwonen. “Waardwonen is een corporatie die werkt aan goed wonen en huurdersbetrokkenheid erg belangrijk vindt. Dit sluit goed aan bij mij”, vertelt Hanke Gielen. In haar vorige functie als vestigingsmanager bij UWOON in Harderwijk was het vinden van verbinding met huurders en partners ook een belangrijk speerpunt. “Samen bereik je meer dan alleen. Er spelen verschillende maatschappelijke thema’s die we samen met huurders, gemeente, maar ook met welzijnsorganisaties, zorgaanbieders en bijvoorbeeld bouwpartners moeten gaan oppakken. Ieder vanuit zijn eigen kracht en expertise”.
 
 
  Lees verder  
 
 
  Vooruitblik 2016  
 
  2016 wordt voor Waardwonen een belangrijk jaar. Een jaar van toekomst bepalen. We bepalen onze gewenste woningportefeuille: aan hoeveel en welke woningen is er de komende jaren behoefte in de gemeente Lingewaard en Millingen aan de Rijn en wat is hierbij een passend huurbeleid? We maken hierover prestatieafspraken met gemeenten en huurdersvertegenwoordiging. 

Uiteraard gaan we in 2016 verder met het bouwen en ontwikkelen van de nieuwbouwprojecten. We leveren de nieuwbouwprojecten Van Kleefstraat e.o. en het centrumplan in Millingen aan de Rijn op. We starten met de voorbereidingen van het Stadhues en we investeren ook in 2016 weer fors in duurzaamheid en het onderhoud van onze woningen.
 
 
  Lees meer over onze activiteiten in 2016  
 
 
  Oplevering nieuwbouwprojecten Huissen en Millingen  
 
  Binnenkort worden de appartementen en eengezinswoningen aan de Van Kleefstraat/Van Gelrestraat in Huissen opgeleverd. Ook het nieuwe appartementengebouw aan de Heerbaan in Millingen aan de Rijn verloopt voorspoedig. 
 
 
  Lees verder  
 
 
  Uw mening telt!  
 
  Wilt u meedenken met Waardwonen over diverse onderwerpen? Regelmatig vragen wij via polls uw mening. Wij gebruiken de resultaten om onze dienstverlening te verbeteren. Wilt u op de hoogte worden gehouden als er een nieuwe poll op de website staat? Meldt u zich dan snel aan.
 
 
  Doe mee aan onze poll  
 
 
  Een derde van huurders maakt gebruik van Mijn Waardwonen  
 
  Vanaf december kunnen huurders een groot aantal zaken direct regelen via Mijn Waardwonen. Een derde van de huurders heeft zich inmiddels al geregistreerd. Via Mijn Waardwonen kunnen huurders hun persoonlijke gegevens inzien en wijzigen. Ook is het mogelijk een reparatieverzoek te plannen, een betaling te doen, een vraag te stellen of informatie in te zien over de huursamenstelling en het huurcontract. En dat 24 uur per dag 7 dagen in de week. Zo zijn wij altijd bereikbaar. Een mooie aanvulling op onze dienstverlening. 
 
 
  Registreer u op Mijn Waardwonen  
 
 
  Huisvesting van vergunninghouders in 2016  
 
  In 2016 zal Waardwonen net zoals voorgaande jaren woningen aanbieden aan statushouders. Statushouders zijn asielzoekers met een verblijfsvergunning. De rijksoverheid bepaalt het aantal vergunninghouders dat gemeenten moeten huisvesten. Grotere gemeenten moeten meer statushouders huisvesten dan kleinere gemeenten. De gemeente heeft vervolgens de taak om deze statushouders een woning aan te bieden. Als woningcorporatie werken wij hierin samen met de gemeente. Zowel in de gemeente Lingewaard als in Millingen aan de Rijn zal het aantal statushouders toenemen.
 
 
  Lees verder  
 
 
  Werkzaamheden Stadhues snel van start  
 
  De plannen voor de verbouw van het Stadhues zijn gereed. Binnenkort zal gestart worden met de werkzaamheden aan het Stadhues. De gemeente Lingewaard heeft Waardwonen gevraagd om te participeren in de herontwikkeling van het Stadhues. De ruimte op de begane grond wordt door de gemeente ingericht als bibliotheek en horeca/multifunctionele voorziening. In de overige ruimten komen appartementen. Na de herontwikkeling worden de appartementen twee jaar tijdelijk verhuurd aan Rijnwaal Zorggroep. De bewoners van zorgcentrum Sancta Maria wonen tijdens de nieuwbouw van hun nieuwe zorgcentrum in het oude Stadhues. Daarna neemt Waardwonen de 24 betaalbare appartementen over.
 
 
 
  Waardwonen biedt welkomcheque bij aankoop woning  
 
  Waardwonen biedt alle kopers van 1 januari tot 1 juli 2016 een welkomcheque van € 500,- aan bij het kopen van een woning. Wij bieden voormalige huurwoningen in diverse prijsklassen te koop aan. In 2015 hebben we 42 woningen verkocht. In 2016 hopen we circa 35 woningen te verkopen. Welke woningen verkocht worden is afhankelijk van de woningen die wij in verhuur willen houden. De woningen zijn over het algemeen goed betaalbaar met een verkoopprijs vanaf € 89.500 k.k.
 
 
  Lees verder  
 
 
  Waardwonen.nl | Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Meld je hier af.