Onderwerp:

Creatieve krachtpatsers

Datum: 12-11-2018 11:03:09
Creatieve krachtpatsers
 

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie

 
 
12 nov 2018
Creatieve krachtpatsers
 
Creatieve krachtpatsers
 
 
 
 
MIJN IDEALE SCHOOL
 
MIJN IDEALE SCHOOL
ZERO WASTE BIJ DE FONKELSTEEN
 

Mijn ideale school is een project voor basisscholen die willen werken aan een groenere en duurzamere schoolomgeving. De leerlingen van de Fonkelsteen in Zaltbommel bedachten een plan voor een sloop- en recycleatelier als inspirerende plek op het schoolplein. Ouders en buurtbewoners kunnen hier demontabele spullen en loose parts brengen. De kinderen demonteren en sorteren de onderdelen om bijvoorbeeld kunstobjecten te maken, die weer verkocht kunnen worden in de Fonkelsteengalerie. De opbrengsten zijn voor een duurzaam milieudoel. Cultuurmij Oost organiseert Mijn ideale school in opdracht van en in samenwerking met de provincie Gelderland.

MIJN IDEALE SCHOOL
Harm Baaijens
Lees meer
 
 
 
Gelderland profileert met Cultuur!
 
Gelderland profileert met Cultuur!
 

Minister van Engelshoven heeft aan de gemeenten en provincies gevraagd regioprofielen voor cultuur te ontwikkelen. In deze profielen is aandacht voor culturele voorzieningen en cultureel aanbod voor iedereen. De regio's hebben op 1 november hun plannen ingediend. In Gelderland zijn drie regioprofielen ontwikkeld: Arnhem/Nijmegen, Stedendriehoek Apeldoorn/Deventer/Zutphen en Ede/Wageningen.

Daarnaast is door de provincies Gelderland en Overijssel in samenwerking met de grote gemeenten Route Oost gemaakt. Cultuurmij Oost maakte een korte samenvatting van de verschillende profielen.

Gelderland profileert met Cultuur!
Josien Paulides
Lees meer
 
 
 
Wat kun je met de Post-HBO Cultuurbegeleider?
 
Wat kun je met de Post-HBO Cultuurbegeleider?
 

Ik ben nu cultuurspecialist geworden op de school en ben ook zo ingeschaald. Ik denk met andere specialisten over schoolbeleid”, vertelde Marianne Thomassen ons toen we alumni van de post-hbo Cultuurbegeleider vroegen wat de opleiding hen had opgeleverd. Alle Cultuurbegeleiders zijn andere, nieuwe dingen gaan doen. In de opleiding verdiep je je kennis en visie op cultuuronderwijs en leer je werken aan onderwijsontwikkeling. Ook oefen je in het coachend werken aan draagvlak voor cultuureducatie. De opleiding kent vijf modules en een afsluitend praktijkonderzoek. In Gelderland zijn inmiddels acht leerkrachten opgeleid als Cultuurbegeleider. De tweede lichting is bezig met het praktijkonderzoek.

Wat kun je met de Post-HBO Cultuurbegeleider?
Annet Nieuwenhuizen
BLOG
 
 
 
Sociaal-artistiek heeft de toekomst
 
Sociaal-artistiek heeft de toekomst
 

Het Reisgezelschap Kunst & Maatschappelijke Inclusie is een samenwerkingsverband gericht op ontschotting tussen de werk- en opleidingsvelden kunst en zorg/welzijn. Het is een groeiend netwerk van sociaal-artistiek betrokken studenten, docenten, onderzoekers, ervaringsdeskundigen en (zelfstandige) professionals uit zowel het sociale als het artistieke werkveld. Docenten van HAN-sociale studies en ArtEZ-kunstacademie zijn aangesloten bij het Reisgezelschap en organiseren ontmoetingen met elkaar en voor hun studenten. Een voorbeeld van uitwisseling tussen opleidingen is de openbare les die twee bevlogen docenten van HAN en ArtEZ organiseerden. Lees er meer over in een artikel van Finn Minke (LKCA).

Sociaal-artistiek heeft de toekomst
Rose Figdor
Lees meer
 
 
 
De Kracht van Kunst in het Onderwijs
 
De Kracht van Kunst in het Onderwijs
 

Ben jij een kunstenaar met een idee over hoe je jouw vaardigheden kunt inzetten voor het onderwijs? Een creatief talent: danser, urban of visual artist, dichter, muzikant, theatermaker, spoken word performer of mediadesigner?

En wil jij je samen met ons inzetten voor de kracht van kunst in het onderwijs? Laat zien en horen hoe jij van betekenis wilt zijn! 

We zien je graag op 12 december in De Groen Fine Art Collection in Arnhem om jouw frisse blik op toekomstbestendig onderwijs vanuit de kunsten te geven. Er is plaats voor 50 creatieve krachtpatsers. 

De Kracht van Kunst in het Onderwijs
Arianne Stoter
Aanmelden
 
 
 
De Helende Werking van Kunst
 
De Helende Werking van Kunst
 

Kunstenaar Janske Hombergen wilde onderzoek doen naar de helende werking die kunst kan bewerkstelligen en vroeg Cultuurmij Oost met haar mee te denken. Tijdens intensieve observaties van vormen, patronen, ritmes, structuren en texturen verzamelde ze beelden. Ze bedacht een ordening en bundelde de beelden in de uitgave ‘Layers of Nature’.

Het is een inspirerend kijkboek dat opdrachtgevende partijen in de zorg wil inspireren tot bijzondere bewerking en inrichting van ruimtes. We zijn nu samen op zoek naar een zorginstelling die Janske Hombergen een opdracht wil geven.

De Helende Werking van Kunst
Erna aan de Stegge
Lees meer
 
 
 
Werkplaats Muziek in de Klas
 
Werkplaats Muziek in de Klas
 

Muziekdocenten en leerkrachten: het is tijd dat we samen op pad gaan en muzieklessen ontwikkelen die passen bij de tijd waarin we leven. De kracht van muziek verandert nooit. De manieren waarop we ermee omgaan wel en dat vraagt van iedere muziekprofessional flexibiliteit en nieuwsgierigheid. In de Werkplaats Muziek in de klas neemt saxofonist, muziekdocent en onderwijskundige Suzan Lutke muziekdocenten mee in een educatieve aanpak van de 21eeuw. Suzan heeft de afgelopen jaren vele muzikanten en andere onderwijsprofessionals begeleid en getraind in het geven van muzieklessen en het ruimte geven aan creativiteit. De werkplaats omvat vijf bijeenkomsten en start op vrijdag 11 januari 2019.

Werkplaats Muziek in de Klas
Thorsten Blokzijl
Aanmelden
 
 
 
 
IN DE AGENDA
 

De Kracht van Kunst in het Onderwijs - woensdag 12 december 2018 - De Groen, Arnhem

Oploop #4 - donderdag 14 maart 2019 - Agnietenhof, Tiel

Kunstbende Voorronde Gelderland - paasmaandag 22 april 2019 - Doornroosje, Nijmegen

                                                           
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: