Onderwerp:

Het gaat niet goed met de financiŽle situatie van BPL Pensioen

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
Het gaat niet goed met de financiële situatie van BPL Pensioen
 
Het gaat niet goed met de financiële situatie van BPL Pensioen
 
 
 
Het gaat niet goed met onze financiële situatie
 

Veel pensioenfondsen staan er financieel slecht voor. Ook onze financiële situatie is zorgelijk. Onze dekkingsgraad blijft, net als bij andere pensioenfondsen, laag. Te laag. De kans dat we maatregelen moeten nemen is groot. In deze nieuwsbrief leest u welke maatregelen mogelijk zijn. Online vindt u de brief die wij uw werknemers sturen.

 
 
 
Welke maatregelen moet BPL Pensioen mogelijk nemen?
 

Net voor de zomer werd het pensioenakkoord gesloten. We hadden gehoopt dat dit een positief effect zou hebben. Nu, een paar maanden later, blijkt dat niet zo te zijn. We kunnen dan ook niet anders dan ingrijpen. Daar zijn drie mogelijke maatregelen voor.

  • Pensioenopbouwpercentage omlaag en/of de pensioenpremie omhoog
    Hierover zijn we in gesprek met sociale partners, zij beslissen hierover. We hebben ze gevraagd nieuwe afspraken te maken over de pensioenopbouw en de pensioenpremie. Als er nieuwe afspraken gemaakt worden, heeft dat gevolgen voor u én uw werknemers. Het zou dus kunnen dat uw werknemers minder pensioen op gaan bouwen. Ook kan het zijn dat u en uw werknemer meer premie gaan betalen.
  • Pensioenverlaging
    Deze maatregel nemen we alleen als het écht niet anders kan. Met onze huidige dekkingsgraad houden we er serieus rekening mee dat we de pensioenen moeten verlagen. Deze maatregel geldt voor iedereen die pensioen bij ons opbouwt, dat in het verleden heeft gedaan of nu pensioen van ons krijgt.

Wanneer is er meer duidelijkheid?
Dát we maatregelen moeten nemen is zeker. Alleen welke maatregelen precies en wanneer, is nog niet duidelijk. We gaan er nu vanuit dat er eind 2019 meer duidelijkheid is. U kunt erop rekenen dat we u en uw werknemers op de hoogte houden.

 
 
 
Brief aan uw werknemers
 

Binnenkort krijgen uw werknemers een brief van ons over onze financiële situatie. Het zou kunnen dat u uw werknemers hierover hoort praten of dat ze vragen hebben.

Hier leest u de brief die uw werknemers ontvangen.

 
 
 
Vragen en antwoorden
 

Speciaal voor uw werknemers hebben we een lijst met vragen en antwoorden gemaakt. Deze is misschien ook handig voor u.

 
 
 
 
 
Vragen?
 

Heeft u vragen over de financiële situatie van BPL Pensioen en de maatregelen die we mogelijk moeten gaan nemen? Neem dan contact met ons op. We staan voor u klaar.

Werkt u bij een administratiekantoor? Stuur deze nieuwsbrief dan door naar de werkgever(s) waarvoor u werkt. Bedankt!

 
 
 
Verzonden met Kirra Mailer   |   Homepage   |   Doorsturen   |   Printen
 
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: