Onderwerp:

Mogelijk botulisme in Pioenvijvers in Oosterparkwijk

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
 
Nieuwsbrief Oude Wijken
 
 
6 september | nummer 26
 
 
Mogelijk botulisme in Pioenvijvers in Oosterparkwijk
 
Mogelijk botulisme in Pioenvijvers in Oosterparkwijk
 
Er is een vermoeden van botulisme in de Pioenvijvers in de Oosterparkwijk. Waterschap Noorderzijlvest kreeg donderdag 29 augustus de eerste meldingen van de dierenambulance en omwonenden over dode eenden die in het water dreven. Inmiddels zijn ruim tien kadavers opgeruimd. Het waterschap waarschuwt hier geen honden te laten zwemmen. Lees meer op noorderzijlvest.nl.
 
 
 
 
 
Nieuw speeltuintje bij woonbuurt De Velden feestelijk geopend
 
Nieuw speeltuintje bij woonbuurt De Velden feestelijk geopend
 
Het nieuwe speeltuintje bij woonbuurt De Velden in de Oosterparkwijk is zaterdag 31 augustus feestelijk geopend. Deze speeltuin is tot stand gekomen dankzij een initiatief van drie buurvrouwen uit De Velden, in samenwerking met de gemeente. De speeltuin is speciaal bedoeld voor kleine kinderen tot ongeveer 7 jaar. Wethouder Carine Bloemhoff opende de speeltuin zaterdagochtend, samen met kinderen uit de buurt. Het speeltuintje is vlakbij de kruising Piet Fransenlaan/Parkzijde.
 
 
 
 
 
Stadsdichter geeft gratis workshop gedicht schrijven in Floreshuis
 
Stadsdichter geeft gratis workshop gedicht schrijven in Floreshuis
 
Van maandag 9 tot en met zondag 15 september is het de Week van de Alfabetisering. De GGD besteedt in deze week extra aandacht aan laaggeletterdheid. Zo is er op woensdag 11 september van 10.00 tot 11.30 uur een gratis workshop ‘Gedicht Schrijven’ in het Floreshuis, Floresplein 19. Deze wordt gegeven door stadsdichter Renée Luth. De workshop is bedoeld voor alle niveaus, iedereen kan meedoen. Lijkt het je leuk om zelf eens een gedicht te schrijven? Geef je dan vóór maandag 9 september op. Dit kan door een e-mail te sturen.
 
 
 
 
 
‘Plekken van Plezier’ thema Open Monumentendag op 14 september
 
‘Plekken van Plezier’ thema Open Monumentendag op 14 september
 
Op Open Monumentendag in de gemeente Groningen zijn dit jaar 60 monumenten te bezichtigen. De trotse eigenaren, beheerders en gebruikers van deze panden staan dan klaar om bezoekers te vertellen over de geschiedenis van hun gebouw, het hedendaagse gebruik en wat hun monument zo speciaal maakt. Het landelijke thema van Open Monumentendag is dit jaar ‘Plekken van Plezier’. Daarom is zwembad De Papiermolen geopend en maken bezoekers tijdens een rondgang niet alleen kennis met dit Rijksmonument, maar ook met de voormalige industriële papiermolen en het hier ooit omheen ontstane buurtschapje en haar bewoners.

In de stad doet onder andere Huize Tavenier mee en zijn Humanitas en de voormalige apotheek in de Oude Ebbingestraat nieuwe deelnemers. Geheel passend bij het thema is ook bezoekje aan het voormalige Noorderbad een aanrader. Kijk voor alle informatie op erfgoed.groningen.nl/openmonumentendag.

Foto: het Noorderbad in de Professorenbuurt
 
 
 
 
 
Verduurzamingsadvies voor monumentale panden door Groene Grachten
 
Verduurzamingsadvies voor monumentale panden door Groene Grachten
 
Eigenaren van monumentale panden of panden in een beschermd stads- of dorpsgezicht kunnen zich nu ook laten informeren over hoe zij hun pand kunnen verduurzamen. Het energieloket van de gemeente, Groningen Woont Slim, werkt hiervoor samen met een specialist op het gebied van verduurzaming van monumenten: Groene Grachten. Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 14 september zal Groene Grachten van 11.30 tot 12.30 uur in de nieuwe raadzaal van het Stadhuis laten zien wat de mogelijkheden zijn voor uw monument. En onze restauratiedeskundige Rowdy van Roggen is tot 16.00 uur aanwezig om uit te leggen hoe de gemeente uw aanvraag beoordeelt en waar u op moet letten.
 
 
 
 
 
Fietstocht Eetbare Stad Groningen op vrijdagavond 13 september
 
Fietstocht Eetbare Stad Groningen op vrijdagavond 13 september
 
Vrijdag 13 september slingert voor de negende keer de fietstocht Eetbare Stad Groningen dwars door de stad Groningen langs diverse inspirerende moestuininitiatieven. Halverwege wordt er gepicknickt in de Oranje Huiskamer. Dit jaar staan buurtmoestuin Paradijsvogelstraat, buurtmoestuin Oranjewijk, de Reitdieptuin en buurtboomgaard Kostverloren op het programma. Kijk voor meer informatie en om u aan te melden op eetbaargroningen.nl.
 
 
 
 
 
Gratis cursus ‘Rondkomen kun je leren’
 
Gratis cursus ‘Rondkomen kun je leren’
 
Maandag 23 september begint de gratis cursus 'Rondkomen kun je leren' van de Groningse Kredietbank (GKB). Tijdens deze cursus leert u beter omgaan met geld. Hoe krijgt u grip op uw inkomsten en uitgaven? Hoe voorkomt u dat u in de schulden raakt? En hebt u recht op extra inkomen, zoals huurtoeslag of zorgtoeslag? Tijdens de cursus krijgt u antwoord op dit soort vragen. De cursus bestaat uit vier lessen van ieder twee uur (van 19.30 tot 21.30 uur) en wordt gegeven in Buurtcentrum Poortershoes, Oosterweg 13 in de Oosterpoort. Bel voor meer informatie 14 050 of kijk op onze website.
 
 
 
 
 
Gemeente Groningen krijgt 400 extra openbare laadpalen
 
Gemeente Groningen krijgt 400 extra openbare laadpalen
 
De provincies Groningen en Drenthe krijgen er de komende drie jaar in 21 gemeenten 1.000 openbare laadpalen bij, waarvan 400 in de gemeente Groningen. Daarmee speelt de gemeente in op een groei naar ruim 4.000 elektrische auto’s, die naar verwachting in 2020 in de gemeente zullen rijden. Vrijdag 30 augustus onthulden gedeputeerden Fleur Gräper (provincie Groningen) en Tjisse Stelpstra (provincie Drenthe) samen met de wethouders Philip Broeksma (gemeente Groningen) en Henk Lammers (gemeente Tynaarlo) officieel de eerste nieuwe laadpaal op duurzame energie, op P+R Hoogkerk. E-rijders kunnen naar verwachting eind dit jaar bij deze laadpalen zelf hun energieleverancier kiezen. Dat is nieuw in Nederland. Lees voor meer informatie het nieuwsbericht op onze website.
 
 
 
 
 
Theater, muziek en beeldende kunst – kom het maken bij VRIJDAG!
 
Theater, muziek en beeldende kunst – kom het maken bij VRIJDAG!
 
VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, biedt u dit seizoen weer veel mogelijkheden om in uw vrije tijd muziek, theater of beeldende kunst te maken. Onze professionele kunstenaar-docenten dagen u uit om het beste uit uzelf te halen en nieuwe talenten te ontdekken. Plezier vormt de basis en we doen alles samen! Meld u snel aan, want veel cursussen, lessen en routes beginnen al op 16 september! Voor kinderen en jongeren met een krappe beurs worden de kosten vergoed door het Jeugdfonds voor Sport & Cultuur. Studenten en inwoners met een Stadjerspas krijgen korting. Nieuwsgierig? Kom snel kijken op bijvrijdag.nl.
 
 
 
 
 
Doe mee aan enquête over afvalbeleid
 
Doe mee aan enquête over afvalbeleid
 
Wilt u uw mening kwijt over ons toekomstige afvalbeleid? Tot en met zondag 8 september kunnen inwoners van de gemeente Groningen hierover een enquête invullen. Aanleiding voor de enquête is de samenvoeging op 1 januari 2019 van de voormalige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Het afvalbeleid in Haren en Ten Boer is nu anders dan in Groningen. Er moet een nieuw beleid komen dat voor de hele gemeente Groningen hetzelfde is.

Omdat vrijwel alle inwoners van de gemeente te maken hebben met afval, vindt de gemeente het belangrijk om te peilen wat uw mening is. De uitkomsten van de enquête zullen helpen bij het maken van nieuwe keuzes op het gebied van afvalinzameling en afvalstoffenheffing. Doe daarom mee aan de enquête! Zie voor meer informatie het nieuwsbericht op onze website.
 
 
 
6 september | nummer 26
Nieuwsbrief Oude Wijken is gericht op bewoners van De Hoogte, Korrewegwijk (Indische Buurt en Professorenbuurt), Kostverloren, Noorderplantsoenbuurt, Oosterparkwijk, Oranjebuurt, Schildersbuurt en Woonschepenhaven.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Hebt u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u ook een abonnement? Meld u dan aan via onze website. Hier leest u ook hoe de gemeente omgaat met uw privacy.
 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met KIRRA Mailer   |   Doorsturen   |   Printen