Onderwerp:

Nieuwsbrief gemeente Groningen 29 augustus 2019

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
Gemeente Groningen
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
Gemeente Groningen
 
Nieuwsbrief gemeente Groningen
 
 
 
 
 
 
 
Doe mee aan enquête over afvalbeleid
2018-08-29
Wilt u uw mening kwijt over ons toekomstige afvalbeleid? Tot en met zondag 8 september kunnen inwoners van de gemeente Groningen hierover een enquête invullen. Aanleiding voor de enquête is de samenvoeging op 1 januari 2019 van de voormalige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Het afvalbeleid in Haren en Ten Boer is nu anders dan in Groningen. Er moet een nieuw beleid komen dat voor de hele gemeente Groningen hetzelfde is. Omdat vrijwel alle inwoners van de gemeente te maken hebben met afval, vindt de gemeente het belangrijk om te peilen wat uw mening is. De uitkomsten van de enquête zullen helpen bij het maken van nieuwe keuzes op het gebied van afvalinzameling en afvalstoffenheffing. Doe daarom mee aan de enquête!

Afscheid Peter den Oudsten in Forum Groningen
2019-08-28
Peter den Oudsten neemt op vrijdag 27 september officieel afscheid als burgemeester van de gemeente Groningen. Op de bijzondere raadsvergadering in het stadhuis na vindt het afscheidsprogramma plaats in Forum Groningen aan de Nieuwe Markt. Daarmee is het afscheid van burgemeester Peter den Oudsten het eerste officiële evenement in het Forum.
Lees meer in het artikel

Pilot Pendelbus met anderhalf jaar opgeschort
2019-08-28
De proef met de Pendelbus in de binnenstad wordt per 1 oktober aanstaande met anderhalf jaar opgeschort. Het college heeft dat deze week besloten. In de praktijk bleek dat er weinig gebruik wordt gemaakt van de Pendelbus. De verwachting is dat eind volgend jaar de bussen ook aan de oostkant van de binnenstad een andere route gaan rijden. Dan wordt de pilot hervat met een nieuwe route, een nieuwe dienstregeling en mogelijk een nieuwe vorm van vervoer. De gemeente gaat daar, in goed overleg met belanghebbenden, de komende periode nader onderzoek naar doen. Het busje rijdt als proef sinds 2017 vooral aan de westkant van de binnenstad
Lees meer in het artikel

‘Zuidkust van de Noordzee’ moet dé groene waterstofregio worden
2019-08-27
Een Duitse delegatie onder leiding van Michael Westhagemann, minister van economische zaken, verkeer en innovatie van de Vrije en Hanzestad Hamburg, bezocht 27 augustus Groningen. Belangrijkste onderwerp: de uitdagingen van de energietransitie en met name de kansen van groene waterstof. Zowel Hamburg als Groningen zien kansen om de CO2-uitstoot te verminderen en hun economieën te bevorderen door in te zetten op groene waterstof. Door hun krachten te bundelen zou ‘de zuidkust van de Noordzee’ zich verder kunnen ontwikkelen als dé groene waterstofregio.
Lees meer in het artikel

NOC*NSF Nationale Sportweek 2019
2019-08-26
Groningen staat van vrijdag 20 tot en met zondag 29 september ruim een week lang in het teken van sport en bewegen. Het is de zestiende keer dat de NOC*NSF Nationale Sportweek wordt georganiseerd. Tijdens de Nationale Sportweek gaan we met zijn allen lekker sporten en bewegen. Sportclubs en vele andere organisaties openen hun deuren binnen de gemeente Groningen.
Lees meer in het artikel

Gemeente Groningen zoekt sporttalent
2019-08-25
De sportpenning voor breedtesport ging dit jaar naar de voetballers van Kids United. Wil jij iemand, een team of een club nomineren voor volgend jaar? Kijk op de site. We zoeken ook nog sporttalent. Elk jaar reikt de gemeente Groningen een aantal sportprijzen uit. Dit zijn de Sportstimuleringsprijs voor een jong sporttalent in de gemeente Groningen en de sportpenningen voor een breedtesportprestatie.
Lees meer

Bomen zetten zich schrap tegen droogte door klimaatverandering
2019-08-09
De bomen in onze gemeente zetten zich schrap tegen de droge zomers door klimaatverandering. Essen, lindes, berken en wilgen hebben het zwaar te verduren en verliezen veel eerder in het seizoen hun blad. Dat merkt de bomenploeg van Stadsbeheer. Wij volgden coördinator Henk Jan Hofman bij zijn toezicht op het snoeien van bomen.
Lees meer

Jobhunters halen maand lang alles uit de kast voor werkzoekenden
2019-08-08
De gemeente zet sinds mei vaker de methode van Jobhunters in bij het begeleiden van werkzoekenden die moeilijk aan een baan komen. “Accountmanagers zijn vooral gesprekspartners van de werkgever en halen daar vacatures op. Bij Jobhunting doen we het andersom. We kijken eerst met de werkzoekende wat hij of zij nodig heeft. Daarna zoeken we een passende werkgever”, zegt gemeentelijk accountmanager Benno Telgenhof Oude Koehorst.
Lees meer

Bouwinspecteurs letten vooral op constructie en brandveiligheid in gouden tijden
2019-08-06
Je hoeft niet lang door de stad te fietsen om te zien dat de nieuwbouwcomplexen als paddenstoelen uit de grond schieten. “Het zijn gouden tijden in de bouw”, zegt bouwinspecteur Muriel Stel. Bij de inspecties let de gemeente vooral op een stevige constructie en de brandveiligheid. Wij gingen met Muriel op pad.
Lees meer

 
 
 
 
Snel naar:
 
- agenda gemeenteraad
- groningen.nl/wijken
- bekendmakingen
- neem contact op

Altijd direct op de hoogte van het laatste nieuws?
Volg ons op Twitter: @gem_groningen
Facebook: www.facebook.com/groningen050
Instagram: @gemeente_groningenNeem ook een abonnement op een Nieuwsbrief voor uw buurt
Naast Nieuwsbrief gemeente Groningen verstuurt de gemeente ook wekelijks Nieuwsbrieven Centrum, - Oude Wijken, - West, - Oost, - Zuid, Haren en Ten Boer. De digitale nieuwsbrief van de gemeente, op maat voor uw buurt. Neem een abonnement!

Hebt u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u ook een abonnement? Meld u dan aan via onze website. Hier leest u ook hoe de gemeente omgaat met uw privacy.

 
 
 
 
 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met KIRRA Mailer   |   Doorsturen   |   Printen