Onderwerp:

Dorpen starten gezamenlijke belangenbehartigingsvereniging

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
 
Nieuwsbrief Ten Boer
 
 
30 augustus | nummer 25
 
 
Dorpen starten gezamenlijke belangenbehartigingsvereniging
 
Dorpen starten gezamenlijke belangenbehartigingsvereniging
 
Donderdag 29 augustus is in het Trefpunt in Thesinge het Dorpenoverleg Ten Boer opgericht, een belangenbehartigingsvereniging die bestaat uit vertegenwoordigers van de dorpen uit de voormalige gemeente Ten Boer. Deze koepelvereniging wil als sterke partner de gezamenlijke dorpsbelangen richting gemeente en politiek behartigen. Inge Jongman, dorpswethouder voor het gebied Ten Boer, was aanwezig bij de oprichtingsvergadering en feliciteerde de vereniging met deze mijlpaal. Ze sprak lovende woorden richting de vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt: ‘Met hart en ziel zetten jullie je in voor de leefbaarheid in de dorpen, dat waardeer ik.’ Jongman benadrukte dat het gemeentebestuur graag dichtbij wil zijn en zei graag het overleg met de nieuwe vereniging aan te gaan. De eerstvolgende stap van de vereniging is een startvergadering voor het opstellen van een gezamenlijke agenda. In het dorpenoverleg zitten vertegenwoordigers van de dorpsbelangenverenigingen van Thesinge, Garmerwolde, Ten Boer, Woltersum, Sint Annen, Lellens en Ten Post.
 
 
 
 
 
Zonnepark Fledderbosch bij Garmerwolde stap dichterbij
 
Zonnepark Fledderbosch bij Garmerwolde stap dichterbij
 
Er zijn plannen voor een grootschalig zonnepark in het gebied achter de waterzuivering in Garmerwolde, in de richting van Ten Boer, tussen het Eemskanaal en de Rijksweg. De realisatie van het park is met de vergunningaanvraag een stap dichterbij. Tot 22 augustus konden zienswijzen worden ingediend op het ‘Ontwerpbesluit omgevingsvergunning Zonnepark Fledderbosch te Garmerwolde’. Deze zienswijzen moeten nu worden beantwoord. Vervolgens kan een zogenaamde herroepelijke vergunning worden afgegeven. Hiermee kan door de ontwikkelaar subsidie worden aangevraagd. Dit zal in oktober gebeuren. Wordt er geen beroepsprocedure gestart, dan zal uiteindelijk de vergunning onherroepelijk worden. Met de onherroepelijke vergunning kan de ontwikkelaar de financiering van het zonnepark regelen. 

Daarnaast moet Enexis nog kunnen garanderen dat zij het park tijdig kunnen aansluiten op het elektriciteitsnet. De verwachting is dat het nog enkele jaren zal duren voordat het park er staat. In die tijd gaat ook het traject lopen over hoe de opbrengsten van de participatie ten goede komen aan de omgeving. Indien de vergunning afgegeven wordt, gaat Bronnen Van Ons samen met Energiecoöperatie Ten Boer en Dorpsbelangen Garmerwolde invulling geven aan die financiële participatie. De helft van het park zal in coöperatieve handen van de omgeving komen. Kijk voor meer informatie op zonneparkfledderbosch.nl.

 
 
 
Fietspad op Eemskanaalkade bij Garmerwolde vanaf maandag 2 september afgesloten
 
Het fietspad op de Eemskanaalkade tussen de Geweideweg in Garmerwolde en de Washuisterweg in Ten Boer is vanaf maandag 2 september afgesloten. Het fietspad moet worden afgesloten vanwege werkzaamheden bij de waterfabriek van North Water.
 
 
 
Fietspad Stadsweg bij Garmerwolde weer open voor fietsers en wandelaars
 
Fietspad Stadsweg bij Garmerwolde weer open voor fietsers en wandelaars
 
De afgelopen tijd is er in opdracht van Gasunie gewerkt aan de verlegging van de gastransportleiding bij het fietspad Stadsweg tussen Garmerwolde en Groningen. De werkzaamheden zijn vlot verlopen. Daardoor kon de Stadsweg eerder opengesteld worden dan gepland. Inmiddels zijn alle obstakels verwijderd en kan het fietspad weer gewoon gebruikt worden door fietsers en wandelaars.
 
 
 
 
 
Sportrecreade Ten Boer draait op volle toeren
 
Sportrecreade Ten Boer draait op volle toeren
 
De jaarlijkse Sportrecreade is eerder deze maand van start gegaan met een jeu de boules-toernooi. Inmiddels zijn er al een aantal andere activiteiten geweest, maar de maand september biedt ook nog volop mogelijkheden om uw sportieve talenten te tonen.

De volgende activiteiten staan nog op het programma:

zaterdag 31 augustus: schaken (jeugd)
zaterdag 31 augustus: triatlon & jeugdtriatlon
maandag 2 september: minimarathon & jeugdminimarathon
dinsdag 3 september: handbal clinic
donderdag 5 september: hockey clinic
vrijdag 6 september: vissen (jeugd)
zaterdag 7 september: toeristische fietstocht
zaterdag 7 september: klaverjassen
maandag 9 september: volleybal clinic
maandag 9, dinsdag 10, donderdag 12, vrijdag 13 september: wandelvierdaagse Bloemhof
dinsdag 10 september: basketbal clinic
woensdag 11 september: tennis clinic
donderdag 12 september: kickboks clinic
vrijdag 13 september: hiphop clinic

Ga voor alle informatie en om u aan te melden naar sportrecreadetenboer.nl.
 
 
 
 
 
Kinderspelweek Ten Boer weer groot succes
 
Kinderspelweek Ten Boer weer groot succes
 
Jeugdwerker Kim Aarts organiseerde vorige week voor het derde jaar op rij de Kinderspelweek Ten Boer, voor kinderen die vanaf volgende week naar groep 4 t/m 8 gaan. In en om de Tiggelhal, het Dorpshuis en De Blinkerd konden kinderen meedoen aan talloze creatieve, muzikale en sportieve workshops. De 92 deelnemers waren verdeeld in zes groepen, waarmee ze langs alle verschillende onderdelen rouleerden. Er was een bingo, een limbo-danswedstrijd en een zeskamp. Er is geknutseld en kinderen konden breakdancen, zingen en muziek maken. Ook waren er uitdagende sportclinics zoals longboarden en freerunning. Ter afsluiting was er vrijdagmiddag onder meer een stormbaan in het zwembad, een disco-springkussen op het veld en een mega sport- en spelmix in de sporthal.

De begeleiding was in handen van ruim 30 vrijwilligers, bestaande uit zowel ouders als jongeren. Daarnaast zijn er vakkundige workshopleiders ingehuurd.
 
 
 
 
 
Ga voor openbare archiefstukken voormalige gemeente Ten Boer naar de gemeente Groningen
 
Ga voor openbare archiefstukken voormalige gemeente Ten Boer naar de gemeente Groningen
 
Bent u op zoek naar openbare archiefstukken van de voormalige gemeente Ten Boer? Op termijn kunt u hiervoor naar de Groninger Archieven. Maar nu nog niet. Op de website van Groninger Archieven leest u hoe en waar u bouwdossiers en andere openbare archiefstukken kunt inzien.

Foto: M.A. Douma, Groninger Archieven
 
 
 
 
 
Doe mee aan enquête over afvalbeleid
 
Doe mee aan enquête over afvalbeleid
 
Wilt u uw mening kwijt over ons toekomstige afvalbeleid? Tot en met zondag 8 september kunnen inwoners van de gemeente Groningen hierover een enquête invullen. Aanleiding voor de enquête is de samenvoeging op 1 januari 2019 van de voormalige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. Het afvalbeleid in Haren en Ten Boer is nu anders dan in Groningen. Er moet een nieuw beleid komen dat voor de hele gemeente Groningen hetzelfde is.

Omdat vrijwel alle inwoners van de gemeente te maken hebben met afval, vindt de gemeente het belangrijk om te peilen wat uw mening is. De uitkomsten van de enquête zullen helpen bij het maken van nieuwe keuzes op het gebied van afvalinzameling en afvalstoffenheffing. Doe daarom mee aan de enquête! Zie voor meer informatie het nieuwsbericht op onze website.
 
 
 
 
 
Burgemeester Den Oudsten neemt afscheid met ontbijt voor inwoners
 
Burgemeester Den Oudsten neemt afscheid met ontbijt voor inwoners
 
Burgemeester Peter den Oudsten neemt op vrijdag 27 september afscheid van de gemeente Groningen. Inwoners die hem de hand willen schudden, zijn van harte welkom bij een burgemeestersontbijt. Het burgemeestersontbijt vindt plaats in Forum Groningen aan de Nieuwe Markt. Het is het eerste evenement in het Forum. Het ontbijt begint om 08.30 uur. Het duurt tot 10.00 uur. U bereikt Forum Groningen via de Popkenstraat, naast ‘t Feithhuis. U kunt zich aanmelden via afscheidburgemeesterdenoudsten.nl. Kijk voor meer informatie over de afscheidsdag van Den Oudsten op onze website.
 
 
 
 
 
Pauze voor proef met pendelbus in binnenstad
 
Pauze voor proef met pendelbus in binnenstad
 
De proef met de pendelbus in de binnenstad stopt per 1 oktober 2019, voor anderhalf jaar. Het college van B&W heeft dat deze week besloten. Er wordt weinig gebruik gemaakt van de pendelbus. Aan de westkant van de binnenstad rijden de bussen sinds 2017 een andere route. Eind volgend jaar rijden ook de bussen aan de oostkant van de binnenstad een andere route, is de verwachting. Dan wordt de proef met de pendelbus hervat met een nieuwe route, een nieuwe dienstregeling en mogelijk een nieuwe vorm van vervoer. De gemeente gaat daar, in goed overleg met belanghebbenden, de komende periode nader onderzoek naar doen. Lees ook het nieuwsbericht op onze website.
 
 
 
 
 
Dinsdag 17 september Meet & greet #horecatrainee
 
Dinsdag 17 september Meet & greet #horecatrainee
 
Hebt u een uitkering en wilt u ontdekken of werken in de horeca iets voor u is? Maak dan vrijblijvend kennis met het nieuwe horeca opleidingstraject voor bedieningsmedewerker tijdens de Meet & Greet op dinsdag 17 september om 10.00 uur.

Laat u in café De Drie Gezusters aan de Grote Markt informeren over de aantrekkelijke voorwaarden, doorgroeimogelijkheden en baangarantie. Ervaring, leeftijd en opleiding zijn niet belangrijk. Uw motivatie wel! Daarmee slaagt u zeker voor de opleiding (drie maanden, met behoud van uitkering) tot ‘bedieningsmedewerker niveau 3’. De opleiding begint op maandag 30 september. U gaat aan de slag bij café De Drie Gezusters of bij restaurant De Rietschans in Haren.

Hebt u interesse? Stuur dan een e-mail met uw cv naar Accountteam Werk van de gemeente Groningen, onder vermelding van horeca opleidingstraject. Een medewerker van het accountteam neemt dan zo snel mogelijk contact met u op. Kijk voor meer informatie op kansrijkberoep.nl/horecatrainee.
 
 
 
 
 
Kom 8 september naar de Theater Kick-Off van VRIJDAG
 
Kom 8 september naar de Theater Kick-Off van VRIJDAG
 
VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, organiseert op zondag 8 september de Theater Kick Off. Met de Theater Kick-Off geeft VRIJDAG van 12.30 tot 17.00 uur het feestelijke startschot voor het nieuw theaterseizoen. Iedereen die nieuwsgierig is naar theater en acteren is van harte welkom in het VRIJDAG Theater aan de Noorderbuitensingel 11 om te komen kennis te maken. Docenten van VRIJDAG verzorgen workshops en cursisten presenteren twee voorstellingen. In de ‘silent disco’ kan iedereen zijn beste moves laten zien. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op bijvrijdag.nl.
 
 
 
30 augustus | nummer 25
Nieuwsbrief Ten Boer is gericht op inwoners van Garmerwolde, Lellens, Sint Annen, Ten Boer, Ten Post, Thesinge, Winneweer, Wittewierum en Woltersum.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Hebt u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u ook een abonnement? Meld u dan aan via onze website. Hier leest u ook hoe de gemeente omgaat met uw privacy.
 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met KIRRA Mailer   |   Doorsturen   |   Printen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: