Van: ZINN
Onderwerp:

Nieuwsbrief ZINN Gezondheidszorg juli 2019

Nieuwsbrief voor verwijzers
 

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie

 
 
 
Nieuwsbrief voor verwijzers
08 juli 2019
 
 

In deze nieuwsbrief brengen wij onder andere onze psychologen onder uw aandacht. Verder hebben wij een handig overzicht met de diverse vergoedingen in de eerste lijn voor u. Onze bekkenfysiotherapeut licht toe waarvoor u naar haar kunt verwijzen en meer! Wij wensen u een zonnige zomervakantie!

 
 
Wij staan voor u klaar!
 

ZINN Gezondheidszorg zet haar specifieke kennis omtrent de ouderenzorg graag zo breed mogelijk in. Alle disciplines zijn actief in de eerste lijn. Vanwege de toegenomen vraag is het team versterkt met een aantal nieuwe collega’s: 3 fysiotherapeuten, 2 ergotherapeuten, 1 GZ-psycholoog, 1 specialist ouderengeneeskunde, 1 basis arts en 2 bewegingsagogen! Wij zijn trots op ons mooie team!

 
Eerste lijns psychologie: Keurmerk Basis GGZ behaald
 

Het team psychologen van ZINN Gezondheidszorg heeft het Keurmerk Basis GGZ van Stichting kwaliteit in basis GGZ (KiBG) behaald! Volgens het KiBG laten de psychologen hiermee zien dat zij zich extra inspannen voor 'de juiste zorg op het juiste moment' binnen de Generalistische Basis GGZ.
Voor de basis GGZ kunt u voor elke DSM 5 diagnose (of het vermoeden hiervan) naar onze psychologen verwijzen. Wij staan in ZorgDomein oa met de producten ’depressie ’, ’angst’, ’PTSS’ en een algemeen product ’behandeling van de geriatrische cliënt’. Wij hebben korte wachttijden, waardoor uw cliënt snel geholpen kan worden!

 
Diagnostiek dementie door Specialist Ouderengeneeskunde (SO)
 

Onze specialist ouderengeneeskunde (SO) is actief in de eerste lijn. De huisarts kan onze SO direct bereiken voor advies en/of telefonisch consult. Dit consult kan makkelijk en snel worden aangevraagd via ZorgDomein. Er vindt een snelle terugkoppeling plaats met een conclusie en advies.
Naast de algemene vragen over de kwetsbare oudere, kunt u de SO ook inschakelen voor dementie diagnostiek. U kunt naar onze SO verwijzen wanneer u het vermoeden van dementie heeft, maar waarbij de diagnose nog niet is vastgesteld.
De SO beoordeelt dan of de diagnose dementie gesteld kan worden. Indien de SO de diagnose niet zelf kan stellen, schakelt hij/zij de psycholoog in voor een neuropsychologisch onderzoek (NPO).
Het voordeel van het inschakelen van onze SO is dat de lijnen kort zijn, er zijn korte wachttijden voor de cliënt en we zijn altijd bereid multidisciplinair mee te denken over uw cliënt.

 
 
Verwijzen naar alle disciplines van ZINN Gezondheidszorg kan digitaal via ZorgDomein
 
Informatie en overzicht vergoedingen disciplines in de eerste lijn
 

Wanneer u een cliënt naar een paramedicus verwijst, krijg u wellicht vaak de vraag of en hoe deze behandelingen vergoed worden. Wij hebben voor u een handig overzicht gemaakt, zodat u weet wat de cliënt vergoed krijgt wanneer u verwijst naar onze fysiotherapie, ergotherapie, diëtetiek, logopedie en/of psychologie. Klik hier voor het overzicht.

 
Bekkenfysiotherapie bij ZINN Gezondheidszorg
 

Sinds juni 2017 heeft ZINN Gezondheidszorg bekkenfysiotherapeute Irene Ganzeboom in dienst. Zij is werkzaam vanuit locatie de Es.
 

Als bekkenfysiotherapeut onderzoekt en behandelt zij patiënten (zowel man als vrouw) met klachten in het bekkengebied. Mogelijke klachten die zij behandelt zijn:

 • urine-incontinentie (stress-urgency-gemengd);
 • verhoogde mictiefrequentie;
 • fecale incontinentie;
 • obstipatie;
 • prolapsen (descensus uteri, cystocèle (voorwandverzakking), descensus uteri, rectocèle (achterwandverzakking), enterocèle;
 • stuitpijn, pijn in de onderbuik, in de bekkenbodem, rond de anus of de geslachtsdelen;
 • prostatodynie;
 • Chronic Pelvic Pain Syndroom (CPPS)
 • seksuele problematiek zoals vaginisme, dyspareunie, erectiele dysfunctie;
 • pré- en postoperatief bij chirurgische interventies in het kleine bekken;
 • zwangerschapsgerelateerde bekken- en lage-rugpijn.

Klik hier voor een casus bekkenfysiotherapie.

 

 
 
Volg ZINN Gezondheidszorg ook op LinkedIn
 
Dry Needling behandeling in De Burcht
 

Dry Needling is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De behandeling is gericht op het verhelpen van klachten in het houding- en bewegingsapparaat. Met Dry Needling worden spierverhardingen (‘myofasciale triggerpoints’) via het gericht aanprikken met een dunne acupunctuurnaald naald binnen de spier gedeactiveerd. Fysiotherapeut Niels Postma kan deze behandeling in ZINN locatie De Burcht uitvoeren. Voor een korte uitleg zie deze link.

 
 
Heeft u ideeën voor de nieuwsbrief of onderwerpen waar u graag wat meer over wilt weten? Laat het ons weten via: gezondheidszorg@zinnzorg.nl
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: