Onderwerp:

Nieuwsbrief gemeente Groningen 4 juli 2019

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
Gemeente Groningen
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
Gemeente Groningen
 
Nieuwsbrief gemeente Groningen
 
 
 
 
 
 
 
Samen koken door jong én oud smaakt naar méér
2019-07-04
Het water liep jong én oud onlangs uit de mond bij de eerste editie van Oud Cuisine. “Iedereen was verbaasd hoe lekker het smaakte en hoe mooi de gerechten eruitzagen op het bord”, vertelt mede-initiatiefnemer Siko Oud. Hij is één van de jongeren die samen met 12 ouderen op zondag 7 juli opnieuw kookt in De Globe. De vertegenwoordiger van WIJ Groningen in het gemeentelijk gebiedsteam Centrum dacht mee bij de opzet en het benaderen van senioren die het leuk vinden om nieuwe contacten op te doen.
Lees meer

INLIA-directeur dankt gemeenteraad voor jarenlange steun
2019-07-04
Inwoners en organisaties mogen aan het begin van een commissievergadering van de gemeenteraad de raadsleden hun mening vertellen over de onderwerpen die op de agenda staan. Vaak is dat omdat ze ergens tegen zijn of hun zorgen willen uiten. Maar woensdag 3 juli begon de vergadering van een raadscommissie over de Gemeenterekening 2018 met een dankwoord aan de gemeenteraad.
Lees meer

Nog twee plekken over voor mogelijk nieuw muziekcentrum
2019-07-03
Er blijven nog twee plekken over voor een mogelijk nieuw muziekcentrum dat De Oosterpoort in de toekomst kan vervangen. Het gaat om het Ebbingekwartier en de zuidkant van het stationsgebied. Om verder onderzoek efficiënt en zonder hoge kosten te doen, vallen volgens B&W twee plekken af. Dat zijn de huidige plek van De Oosterpoort en de noordkant van het stationsgebied. Wethouder Paul de Rook: “Het is een ingewikkelde puzzel om te leggen, die willen we minder complex maken door te kiezen voor de twee meest kansrijke locaties.” Het college verwacht begin 2020 de uitkomsten van verder onderzoek. Het is nog niet zeker dat er ook daadwerkelijk een nieuw muziekcentrum komt, dit hangt mede af van de financiën van de gemeente.
Lees de brief aan de gemeenteraad

Plan voor nieuwe woningen aan Friesestraatweg
2019-07-03
Er zijn plannen voor 289 nieuwe woningen aan de Friesestraatweg. Die moeten komen op de voormalige ACM-locatie in de buurt van de Westelijke Ringweg, het Reitdiep en de spoorlijn. B&W stelden op 2 juli een ontwerpbestemmingsplan voor de woningbouw vast dat binnenkort is in te zien bij de gemeente. Er komen sociale huurwoningen, appartementen in de vrije sector en gezinswoningen. De hoogte verschilt, het hoogste punt is een flat van 65 meter. “Een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de Reitdiepzone met woningen die we hard nodig hebben”, aldus wethouder Roeland van der Schaaf.
Lees meer in de nota

Raad moet zich uitspreken over centrale vuurwerkshow Oud en Nieuw
2019-07-03
De gemeenteraad besluit in het najaar òf er in de toekomst een centrale vuurwerkshow komt met Oud en Nieuw. De show valt volgens burgemeester Peter den Oudsten sowieso nog niet bij de komende jaarwisseling te organiseren omdat die veel voorbereiding vraagt. Als er in 2020 met Oud en Nieuw een centrale vuurwerkshow komt, dan heeft het college een lichte voorkeur voor het stationsgebied rondom het Groninger Museum als plek hiervoor. Dat zeggen B&W naar aanleiding van onderzoek door een evenementenorganisatie. Door een show of meerdere shows kan het rustiger blijven in de wijken. Wel moet zo’n evenement eerst een aantal jaren worden gehouden en uitgroeien tot een traditie om dit te kunnen beoordelen. Bovendien moet de show spectaculair zijn en op een goed bereikbare plek plaatsvinden.
Lees de brief aan de raad

Gemeente vraagt ontheffing aan voor verjagen roeken
2019-07-03
De gemeente wil komende winter roekenkolonies gaan verjagen. B&W hebben hiervoor een ontheffing aangevraagd bij de provincie Groningen. In Beijum, de Hunze en Ten Boer ondervinden bewoners veel onaanvaardbare overlast van het geluid en de uitwerpselen op auto’s en in tuinen. Omdat roeken streng beschermd zijn, is een ontheffing nodig. Voor Noordlaren geldt al zo’n ontheffing die het college wil verlengen.
Lees meer in de nota

Versnelling procedures woningbouw
2019-07-03
Het college wil het bouwen van meer woningen versnellen door de gemeente aan te melden voor de experimenteerstatus van de Crisis- en Herstelwet. Dat schrijven B&W in een brief aan de gemeenteraad. Dit biedt mogelijkheden om processen en procedures voor woningbouw op bijvoorbeeld het Suikerfabriekterrein en de Stadshavens sneller te laten verlopen. Het gaat niet ten koste van de inspraak van bewoners en belanghebbenden. De experimenteerstatus helpt ook bij het gasloos maken van bestaande wijken.
Lees meer in de brief aan de raad

Groningen vervangt gele stenen emissievrij
2019-07-01
Op maandag 1 juli is gestart met het vervangen van de kenmerkende gele stenen in de binnenstad van Groningen. Wethouder duurzaamheid Glimina Chakor voerde hiervoor de starthandeling uit. Aannemer Avitec is de aanbesteding gegund en doet dit volledig emissievrij. Dit houdt in dat zowel het gereedschap als de machines geen CO2 uitstoten. Het is voor het eerst in Nederland dat een klus van deze omvang volledig emissievrij wordt uitgevoerd.
Lees meer

Burgemeester bezoekt 100-jarige mevrouw Bos
2019-07-01
Burgemeester Peter den Oudsten bezoekt maandag 1 juli om 10.30 uur mevrouw S.G.E. Bos-van der Laan. Zij viert haar 100ste verjaardag thuis aan de Zaagmuldersweg in Groningen. Mevrouw Bos is geboren in Kloosterburen maar woont sinds haar huwelijk in 1957 in de Groninger Oosterparkwijk. Voor haar huwelijk heeft mevrouw gewerkt in een kindertehuis op Schiermonnikoog. Terug in Groningen was mevrouw Bos werkzaam in het oude RK Ziekenhuis aan de Hereweg. Vervolgens heeft ze met veel plezier jarenlang gewerkt bij de voormalige V&D.
Lees meer

Zeer grote brand bij bedrijfspand aan Emmalaan in Haren
2019-07-01
Bij een bedrijf aan de Emmalaan in Haren is op zondagavond even na 21.00 uur een grote brand uitgebroken. Deze brand heeft in de directe omgeving voor veel overlast gezorgd. Bewoners van de woningen in de directe omgeving van de brand moesten hun huis verlaten. Zij zijn in de buurt opgevangen.
Lees meer
 
 
 
 
Snel naar:
 
- agenda gemeenteraad
- groningen.nl/wijken
- bekendmakingen
- neem contact op

Altijd direct op de hoogte van het laatste nieuws?
Volg ons op Twitter: @gem_groningen
Facebook: www.facebook.com/groningen050
Instagram: @gemeente_groningenNeem ook een abonnement op een Nieuwsbrief voor uw buurt
Naast Nieuwsbrief gemeente Groningen verstuurt de gemeente ook wekelijks Nieuwsbrieven Centrum, - Oude Wijken, - West, - Oost, - Zuid, Haren en Ten Boer. De digitale nieuwsbrief van de gemeente, op maat voor uw buurt. Neem een abonnement!

 
 
 
 
 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met KIRRA Mailer   |   Doorsturen   |   Printen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: