Onderwerp:

Nieuwsbrief OIS Groningen

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
Basis voor beleid
 
 
 
Onderzoek, Informatie en Statistieken Groningen
 
 
 
 
Nieuwsbrief 26 - Mei 2019
 
In deze nieuwsbrief van Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) Groningen leest u over onze recente publicaties en andere activiteiten. Veel leesplezier!
 
 
 
  Laatste publicaties
 
  Basismonitor
 
  Actuele publicaties
 
 
 
 
  Doorsturen
 
  Afmelden
 
 
Inwonerspanel
 
 
Stadspanel is nu: Inwonerspanel Groningen Gehoord

Na de gemeentelijke herindeling van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer vonden we de naam van het Stadspanel niet meer passen. Bij de zoektocht naar een nieuwe naam hebben we de panelleden gevraagd met ons mee te denken. Een panellid uit Ten Boer heeft de naam "Inwonerspanel Groningen Gehoord" aangedragen. Ruim 12.000 inwoners van de gemeente Groningen zijn lid van het panel. Iedere inwoner van de gemeente kan zich aanmelden.
 
Aanmelden Inwonerspanel Groningen Gehoord »
 
 
Stadsenquête
 
 
Stadsenquête: woningeigenaren willen investeren in energiebesparing

De Stadsenquête 2018 besteedde aandacht aan voorzieningen, dienstverlening, de WIJ-teams en duurzaam wonen. De respondenten waren tevreden over voorzieningen zoals basisscholen en peuterspeelzalen, maar minder tevreden over voorzieningen voor jongeren en voor ouderen in de buurt. Ook bleek uit het onderzoek dat een kwart van de respondenten bekend is met WIJ Groningen. Vier van de tien woningeigenaren willen investeren in energiebesparende maatregelen.
 
Lees hier het rapport »
 
 
Provinciale Staten verkiezing
 
 
GroenLinks winnaar Provinciale Staten verkiezing

Op 20 maart 2019 zijn de verkiezingen van de Provinciale Staten gehouden. De Provinciale Staten van de provincie Groningen bestaat uit 43 zetels. In de provincie Groningen is GroenLinks de grootste partij geworden met 6 zetels, gevolgd door de PvdA en Forum voor Democratie (allebei 5 zetels). Op 23 mei is de verkiezing van de leden van het Europees Parlement. Binnenkort zullen we de uitslag van deze verkiezing publiceren op onze website.
 
Lees hier het vlugschrift Provinciale Staten verkiezing »
 
 
Werkgelegenheid
 
 
Banengroei in Groningen groter dan landelijk

Het aantal vestigingen van bedrijven in de gemeente Groningen is in de periode 1 april 2017 tot 1 april 2018 toegenomen met 871, naar in totaal 18.287 vestigingen. De totale werkgelegenheid nam ook toe met 5.164 banen naar 145.089. In vergelijking met de rest van Nederland laat de gemeente Groningen meer banengroei zien. Ook het aantal vestigingen in de gemeente groeit sneller dan het landelijk gemiddelde.
 
Lees hier het rapport »
 
 
Zwembaden van Sport050
 
 
Inwonerspanel geeft mening over zwembaden

In opdracht van Sport050 hebben we het Inwonerspanel gevraagd naar het aanbod en gebruik van de verschillende zwembaden. In het rapport beschrijven we eerst waar en wanneer inwoners het liefst sporten. Bijna iedere respondent sport of heeft gesport. Daarna gaan we in op het aanbod in de zwembaden van Sport050. Hoewel respondenten veelal tevreden zijn over het aanbod van de zwembaden, worden ook verbeterpunten genoemd zoals lessen op andere tijdstippen en het scheiden van banen voor langzame en snelle baantjeszwemmers.
 
Naar het rapport »
 
 
Inwoners over het Stadspark
 
 
Het inwonerspanel geeft het Stadspark een 7,3

Er komt een nieuwe visie op de inrichting van het Stadspark. Daarom is aan panelleden gevraagd wat ze van het Stadspark vinden en wat hun wensen met betrekking tot het park zijn. Bijna de helft van de respondenten geeft aan minder dan eens per maand in het Stadspark te komen. Ongeveer één op de vijf komt er eens per week of vaker. Respondenten zijn tevreden over het Stadspark en geven als gemiddeld cijfer een 7,3. De wensen voor de toekomst van het park zijn vooral: het moet mooi en groen blijven en het park zou autovrij moeten worden.
 
Lees hier het rapport »
 
 
Cultuur in Groningen
 
 
Fotograferen en filmen populair

We deden onderzoek naar cultuurbezoek en cultuurwaardering onder het Inwonerspanel en het Jongerenpanel. Het rapport geeft een beeld van de deelname aan en de beleving van cultuur door inwoners van de gemeente Groningen. Vanuit het panel beoefent ruim driekwart van de respondenten enkele keren per jaar culturele activiteiten. Fotograferen en filmen doen de panelleden het meeste, gevolgd door muziek maken of zingen. Bijna alle panelleden bezoeken culturele activiteiten zoals een film, museum of concerten.
 
Lees hier het rapport »
 
 
Panels gemeente Groningen
 
 
Er zijn verschillende online panels binnen de gemeente Groningen. De leden krijgen regelmatig een uitnodiging voor een korte enquête over een actueel onderwerp dat speelt in de gemeente.
Voor de volgende panels kunt u zich aanmelden:
• Inwonerspanel Groningen Gehoord: voor alle inwoners van 18 jaar en ouder die wonen in de gemeente Groningen.
•  Jongerenpanel: iedereen die in Groningen woont en tussen de 12 en 23 jaar oud is kan lid worden van het Jongerenpanel.
• Veiligheidspanel: voor inwoners van de gemeente Groningen; zij krijgen driemaal per jaar een vragenlijst over de veiligheid in de gemeente.
• Daarnaast is er nog het Bedrijvenpanel voor alle bedrijven uit de gemeente Groningen.
 
Aanmelden voor panels »
 
 
Volg OIS Groningen ook op Twitter
 
 
OIS Groningen maakt haar onderzoeksbevindingen, statistische informatie en interessante weetjes ook bekend op Twitter. U vindt ons via Twitter.com/basisvoorbeleid (ook zonder Twitter-account).
 
 
  www.oisgroningen.nl | Tel. 050-3675630
Deze e-mail is verstuurd met KIRRA Mailer
Gemeente Groningen
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: