Onderwerp:

Sportnieuwsbrief nr. 50, november 2018

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
Sportcentrum Europapark officieel geopend
 
Het Sportcentrum Europapark is afgelopen woensdag 14 november officieel geopend door wethouder Paul de Rook en voorzitter College van Bestuur Noorderpoort, Rob Schuur. Sportcentrum Europapark is ontworpen door VenhoevenCS uit Amsterdam en bestaat uit een sporthal, topsport-turnhal (uniek in Groningen), dojo voor vechtsporten, danszaal, klimzaal en fitnesszaal. Ook zijn er onderwijsruimtes voor het afnemen van examens en er is een café/restaurant. Het Noorderpoort en de gemeente werkten nauw samen in de totstandkoming van het sportcentrum: een echte co-productie van gelijkwaardige partners. Het nieuwe sportcentrum kent een optimale bezetting: overdag onderwijsgebruik door Noorderpoort; ’s avonds verenigingsgebruik via Sport050 van de Gemeente Groningen.
Lees meer >
 
 
Sportkoepel Groningen en gemeente eens over inrichting Gelijk Speelveld
 

Met een persconferentie en door middel van het onthullen van een doek aan het doel van voetbalclub CVV Oranje Nassau, hebben voorzitter van de Sportkoepel Groningen, Bram Reudink, en wethouder Paul de Rook laten weten het eens zijn over de inrichting van het Gelijk Speelveld. Het Gelijk Speelveld is één van de opdrachten uit het Meerjarenprogramma Sport en Bewegen. Er zijn in het verleden verschillende werkafspraken gemaakt met verenigingen over eigendom en vergoedingen. Hierdoor is een ongelijkheid ontstaan tussen de buitensportverenigingen. Het is de wens van de clubs, de Groninger Sportkoepel en de gemeente, om de ongelijkheid in vergoedingen en de onduidelijk van eigendomssituaties recht te trekken en een "Gelijk Speelveld" te creëren.
Lees meer >

 
 
 
Een nieuw Sport050 Magazine is uit!
 

Heb jij het nieuwe Sport050 Magazine al gespot in je sportkantine of bij de leestafel? De tweede editie is uit! Het magazine voor bewegend Groningen! Boordevol verhalen over sport en bewegen in 050, goeie initiatieven van sportclubs, sportvrijwilligers en sportevenementen. Bauke Mollema verzorgt het voorwoord, Ranomi Kromowidjojo gaat terug naar het Helperzwembad en Kim Polling sluit af met een pakkende quote. Lees het Sport050 Magazine ook online!

 
 
 
Groningen gaat over op kunstgrasvelden zonder korrels
 
Voor de zomer werd bekend dat er sprake is van milieurisico’s bij het gebruik van SBR rubbergranulaat in kunstgrasvelden. Er zijn geen gezondheidsrisico’s voor mensen en er is geen reden om acuut alle velden te vervangen. De uitkomsten van de milieuonderzoeken geven wel reden tot het nemen van maatregelen bij het regulier vervangen van kunstgrasvelden.

In 2019 staan er om sporttechnische redenen 7 kunstgrasvelden op de planning om vervangen te worden. De gemeenteraad heeft besloten om bij deze 7 velden een non-infill toplaag toe te passen. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar alternatieven voor SBR rubbergranulaat. Hierbij is gekeken naar milieu en gezondheid, sporttechnische kwaliteiten en prijs. Non-infill is daarbij als beste alternatief naar voren gekomen. Deze toplaag bevat – zoals de naam al zegt – geen infill / korrels. Aangezien er geen infill nodig is, is er geen sprake van verspreiding van korrels en vindt ook geen uitloog plaats. De technische bespeelbaarheid is bovendien na onderzoek goed bevonden door de KNVB en de ISA (keurmerkinstituut).
Lees meer >
 
 
 
Alcoholcontroles sportkantines
 
Uit landelijk onderzoek blijkt dat de nalevingsgedrag met betrekking tot het verstrekken van alcoholhoudende drank bij sportkantines te wensen overlaat. Dit is aanleiding voor de afdeling Handhaving van de gemeente Groningen om dit najaar te beginnen met strengere controles bij deze verstrekkers van alcoholhoudende drank. Er zal hierbij gebruik gemaakt worden van zogenaamde mystery shoppers, minderjarigen die alcoholhoudende drank zullen proberen te kopen. Bij een overtreding zal een bestuurlijke boete worden opgelegd. De hoogte van deze boete bedraagt € 1.360,-

Let op; de Drank en Horecawet geeft aan dat bij drankverstrekking van iedere persoon die niet onmiskenbaar de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt, moet worden vastgesteld dat deze de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt.
 
 
 
Agenda
 
In Groningen is elke maand veel te beleven op het gebied van sport. Hieronder vindt u de belangrijkste activiteiten voor de maanden november en december.
Voor een compleet overzicht van alle events klik hier.
 
17 november GIJS Groningen - Red Eagles 's-Hertogenbosch
17 november Glorious Heroes presents Enfusion Groningen
18 november Survivalrun Groningen
20 november Donar - Spirou Basket (BEL)
24 november Systema Homo Ludens Seminar - Alex Kostic
25 november Trachitol Trophy 4 - Finale
27 november Donar - Den Helder Suns
30 november Workshop voor coaches: 'leerlijn mentale training'
1 december GIJS Groningen - Hijs Hokij Den Haag
2 december Acro Agility - Winston Reynolds
2 december FC Groningen - NAC Breda
6 december Donar - Landstede Basketbal
8 december Abiant Lycurgus - SV Land Taurus
15 december Abiant Lycurgus - TT Papendal Arnhem
16 december FC Groningen - FC Emmen
22 december GIJS Groningen - Amstel Tijgers Amsterdam
 
 
Voor het laatste nieuws volg ons op:  
 
 
Afmelden | Doorsturen
 
 
 
Disclaimer

© 2018 Gemeente Groningen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: