Onderwerp:

Nieuwsbrief GKB November 2018

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de online versie
 
GKB Drenthe
Nieuwsbrief November 2018  
 
In deze uitgave
» Besparen met de VoorzieningenWijzer
» Nieuwe software voor efficiŽnter en klantgerichter werken
» GKB start pilot schuldpreventie ĎOver de (financiŽle) streep!í
» Halfjaarcijfers GKB 2018
 
Besparen met de VoorzieningenWijzer
 
Samen met gemeenten en woningcorporaties helpt de GKB klanten met persoonlijk advies geld besparen op zorg, energie en belastinguitgaven. Daarbij wordt ook gekeken naar mogelijkheden om toeslagen, regelingen (voor minima) en zorg beter te benutten. Hiervoor is in 2017 De VoorzieningenWijzer gelanceerd. Consumenten besparen hierdoor in de praktijk al snel enkele honderden euro’s per jaar en krijgen beter toegang tot zorg. Dankzij de succesvolle proef met de VoorzieningenWijzer vorig jaar, bespaarden 100 huishoudens in Assen gemiddeld € 714,- per jaar op hun vaste lasten. Reden voor een vervolg. Op 12 september jl. ondertekenden de GKB, Actium, Vaart Welzijn en Werkplein Drentsche Aa (WPDA) een overeenkomst om de VoorzieningenWijzer de komende jaren breder in te zetten.

De VoorzieningenWijzer helpt mensen bewust keuzes te maken en beschikbare voorzieningen beter te benutten. Dit gebeurt met persoonlijke, professionele ondersteuning op basis van een speciaal ontwikkelde applicatie. 
 
Nieuwe software voor efficiŽnter en klantgerichter werken
 
De GKB bereidt  momenteel een overstap voor op nieuwe software. Een belangrijke stap in efficiënter en klantgerichter werken. De nieuwe software biedt een hoogwaardig klantvolgsysteem waarin klantinformatie met één simpele klik beschikbaar is. Dit levert direct  tijdvoordeel op. De nieuwe software is daarbij niet alleen gebruikersvriendelijk, maar biedt ook de mogelijkheid om klanten stapsgewijs te leren (weer) op eigen benen te staan.
 
Op verschillende teams worden proeftuinen ingericht. Hierin zijn verschillende bedrijfsprocessen volledig ingericht en gaat een aantal medewerkers  hiermee aan de slag. Hiermee willen we ervoor zorgen dat vragen en punten die tijdens de proefperiode naar boven komen, al voor de uiteindelijke implementatie opgelost kunnen worden.
 
GKB start pilot schuldpreventie ĎOver de (financiŽle) streep!í
 
De GKB start in opdracht van de gemeente Stadskanaal samen met Noorderpoort Stadskanaal een preventiepilot. Deze pilot is gericht op schuldpreventie voor leerlingen van het beroepsonderwijs en is ingericht volgens het Amerikaanse concept Challenge Day, vooral bekend van het televisieprogramma ‘Over de streep’. Dit is een methode/werkvorm waarbij respect en medeleven tussen leerlingen worden gestimuleerd en vooroordelen bespreekbaar worden gemaakt.
 
Er wordt een lijn getrokken in een zaal waarbij de leerlingen gevraagd wordt om aan weerzijden van de lijn te gaan staan. Er worden vragen gesteld over het thema geld die door de leerlingen beantwoord worden door het letterlijk wel of niet over de streep te stappen. Hiermee willen we meer bewustzijn creëren rondom het thema geld en de keuzes die leerlingen hierin maken.
 
Halfjaarcijfers GKB 2018
Ondanks dat we ons al weer in het laatste kwartaal van 2018 bevinden, willen we u nog graag wijzen op onze halfjaarcijfers. Deze kunt u hier per gemeente bekijken (vergeet u niet naar onder te scrollen).
 
 
Doorsturen | Website | Afmelden | Reageren | (0592) 366 099
Postbus 426, 9400 AK Assen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: