Onderwerp:

In de eerste lijn: specialist ouderengeneeskunde & verpleegkundig specialist

Nieuwsbrief ZINN Gezondheidszorg voor verwijzers nr 4
 

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie

 
 
 
Nieuwsbrief ZINN Gezondheidszorg voor verwijzers nr 4
11 oktober 2018
 
 

Bewegen en in beweging blijven helpt bij het voorkomen van vallen bij ouderen. Onze valpreventieweek zit erop, maar het optimaliseren van de conditie in combinatie met voeding blijft dit jaar en volgend jaar een groter thema voor ons. Zo richten we ons op preventieve maatregelen tegen sarcopenie en zijn we hard bezig met de ontwikkeling van
een lifestyle programma voor ouderen. We staan open voor ideeën en samenwerking rondom dit thema. Veel leesplezier!

 
 
Vergoeding fysiotherapie bij artrose heup of knie vóór de operatie | vanaf 2018 twaalf behandelingen vergoed
 

Cliënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf januari 2018 de eerste twaalf behandelingen fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. De vergoeding geldt voor maximaal twaalf behandelingen per periode van twaalf maanden. Dit geldt voor beide diagnoses, heup- en kniegewricht samen en ongeacht links of rechts. Deze behandelingen vallen wel onder het eigen risico.

Het is dus mogelijk om de cliënt al voor een operatie naar de fysiotherapeut door te verwijzen. De cliënt kan dan al vooraf een aantal dingen leren, zoals het lopen met een loophulpmiddel en het traplopen. Ook kan er door voorlichting, krachttraining en het optimaliseren van de conditie voor gezorgd worden dat de cliënt optimaal voorbereid is op een operatie.

De fysiotherapeutische behandeling na een gewrichtsvervangende operatie wordt vanaf de 20ste behandeling vergoed uit de basisverzekering. De eerste twintig behandelingen kunnen worden vergoed door een aanvullende verzekering.

 
ZINN Gezondheidszorg in het nieuwe Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer (MCHS)
 

ZINN Gezondheidszorg heeft in het nieuwe MCHS een behandelruimte. Onze psycholoog, diëtist, verpleegkundig specialist en specialist ouderengeneeskunde zijn hier op vaste momenten in de week aanwezig.  Ook ZINN Thuiszorg zit hier gevestigd. Voor meer informatie: gezondheidszorg@zinnzorg.nl of telefoon 050-5852435.

 
 
ZINN Thuiszorg en ZINN Gezondheidszorg vestigen zich in Medisch Centrum Hoogezand-Sappemeer (MCHS)
 
 
Specialist ouderengeneeskunde en Verpleegkundig specialist actief in de eerste lijn - klik voor meer informatie
 
 

“De verpleegkundig specialist is in te schakelen om advies te geven in situaties waar sprake is van decubitus, ulcus cruris of andere vormen van specialistische wondzorg”

 
ZINN Gezondheidszorg werkt een jaar met ZorgDomein
 

Inmiddels werken we een jaar met ZorgDomein. Het is nog niet bij alle (huis)artsen bekend dat wij met diverse zorgproducten in ZorgDomein staan. Zelfs de specialisten ouderengeneeskunde van ZINN Gezondheidszorg kunt u via ZorgDomein in consult vragen. Hiernaast kunt u met ZorgDomein gemakkelijk en snel digitaal naar al onze disciplines verwijzen. Wij nemen vervolgens contact op met de cliënt voor het inplannen van een afspraak.

 
Aankondiging: Start Lifestyle programma voor ouderen vanaf 2019
 

ZINN Gezondheidszorg start in 2019 met een nieuw programma in het kader van een gezonde leefstijl. Het is een multidisciplinair groepsprogramma voor mensen met overgewicht voor het verkrijgen van een gezondere leefstijl. Het doel van dit programma is verantwoord afvallen, maar vooral het realiseren van een gezonde en actieve leefstijl. De aanpak is multidisciplinair en bestaat uit een combinatie van bewegen onder begeleiding van een bewegingsagoog/fysiotherapeut en begeleiding van een diëtist. Houd deze nieuwsbrief, onze website en LinkedIn in de gaten voor meer informatie.

 
Multidisciplinaire samenwerking is van belang bij ouderen met sarcopenie
 

Met de juiste voeding en beweging kan kwetsbaarheid bij ouderen ten gevolge van sarcopenie worden beperkt. Lees meer
 

 
 
 
Wie werken er bij ZINN Gezondheidszorg
 

Op www.zinngezondheidszorg.nl/specialisten kunt u zien wie er bij ons werken. Per discipline staan de collega´s genoemd. Onder de naam ziet u welke specialisaties zij hebben. Zo kunt u, indien van toepassing, een cliënt rechtstreeks naar de juiste locatie/collega verwijzen.

 
 
Werknemers ZINN Gezondheidszorg
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: