Onderwerp:

Werkgeversnieuwsbrief Pensioenfonds Vervoer

Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen?
Klik hier voor de online versie
Nieuwsbrief werkgevers
November 2018
www.pfvervoer.nl   werkgever@pfvervoer.nl
Inhoud

De nieuwe website is live!

Voorkom nota-correcties: geef een andere rechtsvorm aan ons door

Geef ook in 2019 op tijd de actuele loongegevens door

Kerncijfers 2019 zijn eind december/begin januari bekend

Contact

Heeft u vragen over het werkgeversportaal, nota's of het pensioen van uw werknemers? Neem dan contact op met Pensioenfonds Vervoer via (050) 582 98 88. Of stuur een e-mail naar werkgever@pfvervoer.nl.
Snel naar

Looncomponenten
Notadata & vervaldata 2018
Kerncijfers 2018
De nieuwe website is live!

U heeft het misschien al gezien, Pensioenfonds Vervoer heeft een nieuwe website. De website is eenvoudiger van opzet en heeft een nieuwe ‘Mijnomgeving’ voor uw werknemers. Op dit moment vindt uw werknemer daar een online dossier en een planner. Ook kan hij eenvoudig zijn pensioen aanvragen via de site. De komende tijd wordt de website steeds verder uitgebreid, zodat uw werknemers uiteindelijk al hun pensioenzaken online kunnen bekijken en regelen.
 
Snel inzicht in hoogte pensioen
Na het inloggen zien uw (oud-)werknemers vanaf nu in één oogopslag hoeveel pensioen ze hebben opgebouwd. Maar ook hoeveel pensioen ze later (bruto en netto) per maand naar verwachting krijgen.

 
 
Pensioenplan maken
De planner vervangt het ‘pensioendashboard’. De planner is zo gemaakt dat ook mensen die weinig ervaring hebben met pensioen heel makkelijk zelf één of meer plannen kunnen maken. Uw werknemers kunnen een plan bewaren en op ieder moment aanpassen.
 
Is een plan helemaal naar wens en wil uw werknemer het pensioen laten ingaan? Dan kan hij of zij het pensioen eenvoudig via de website aanvragen.  

 
 
Heldere informatie voor u
De website bevat ook een deel voor werkgevers. Zo vindt u er een duidelijke uitleg van de regeling. Maar u leest ook welke veranderingen in het privé- of werkleven van uw werknemers gevolgen hebben voor hun pensioen. In het HR-pakket vindt u onder andere een handige checklist en een brochure voor uw werknemers.
 
Ga naar de nieuwe website!
Voorkom nota-correcties: geef een andere rechtsvorm aan ons door

Als uw bedrijf een andere rechtsvorm krijgt, wordt uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel in de meeste gevallen beëindigd. U krijgt dan een nieuwe Kamer van Koophandel-inschrijving voor de nieuwe rechtsvorm. Het is belangrijk dat u deze wijziging zo snel mogelijk aan ons doorgeeft. U krijgt namelijk een nieuw werkgeversnummer van ons. Het is belangrijk dat uw werknemers onder de nieuwe rechtsvorm bij ons bekend zijn. Zo voorkomt u correcties in uw nota’s.
 
Zo geeft u een wijziging van rechtsvorm aan ons door
Stuur een e-mail naar werkgever@pfvervoer.nl met:
- het nieuwe KvK-nummer én
- het verzoek om uw werknemers over te zetten naar dit nieuwe KvK-nummer.
- Geef hierbij ook aan vanaf wanneer u overgaat (of overging) op de nieuwe rechtsvorm.
Geef ook in 2019 op tijd de actuele loongegevens door

Vanaf 1 januari 2019 kunt u de loongegevens 2019 van uw werknemers opgeven in het werkgeversportaal. Net als vorig jaar vragen wij u daarna te verklaren dat de loongegevens die gelden vanaf 1 januari 2019 juist en volledig zijn. Het is belangrijk dat u dit op tijd doet. Alleen dan bouwen uw medewerkers het juiste pensioen op. Geef de loongegevens door en verklaar vóór 1 maart 2019 dat deze gegevens juist zijn. Ook als er niets is veranderd in de loongegevens van uw werknemers, hebben wij van u een bevestiging nodig. U hoeft dan geen nieuwe gegevens door te geven, maar alleen te verklaren dat de loongegevens in het werkgeversportaal vanaf 1 januari 2019 juist zijn.
 
Loonsverhoging in het goederenvervoer
Volgens de cao Beroepsgoederenvervoer stijgen de lonen op 1 januari 2019 met 2%. Het pensioen berekenen we op basis van het loon. Geef dus de juiste, hogere lonen door als u werknemers in het goederenvervoer heeft.
Kerncijfers 2019 zijn eind december/begin januari bekend

Zodra de kerncijfers bekend zijn, plaatsen we deze op de website. Uiterlijk 2 januari staan de nieuwe kerncijfers op de website.

Verzonden met iMailingtool Afmelden of e-mailadres wijzigen | Doorsturen | Printen
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: