Onderwerp:

Wanneer sta jij stil bij je pensioen?

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
september 2018
 
5 momenten om stil te staan bij je pensioen
 
5 momenten om stil te staan bij je pensioen
 
 
 
In je leven kan er veel veranderen. Sommige veranderingen hebben gevolgen voor je pensioen. Dan is het handig om even je pensioen te checken. We hebben 5 momenten voor jou op een rijtje gezet.
 
 
 
 
#1 Samenwonen of trouwen
 

Ben je getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap? Bij Pensioenfonds Recreatie is het partnerpensioen niet standaard geregeld. Je kunt wel kiezen voor Anw-pensioen. Dan is er ook iets voor je partner geregeld. Je kunt je hiervoor  aanmelden binnen vijf maanden na de start van je nieuwe baan, als je een partner krijgt, een kind hebt gekregen of opnieuw pensioen op gaat bouwen bij ons fonds. Ga je uit dienst of met pensioen, dan kun je wel een partnerpensioen uitruilen vanuit het ouderdomspensioen

 
Meer lezen
 
 
 
 
#2 Kinderen
 

Krijg je een kindje en maak je gebruik van ouderschapsverlof? Over de uren die je tijdelijk minder werkt, bouw je bij ons geen pensioen op. Kom je te overlijden, dan hebben je kinderen totdat ze 18 worden recht op wezenpensioen. Kinderen die studeren krijgen wezenpensioen tot maximaal 27 jaar.

 
Meer lezen
 
 
 
 
#3 Scheiden of uit elkaar gaan
 

Als je gaat scheiden, heeft je ex recht op een deel van jouw pensioen. Dit gaat om de helft van het ouderdomspensioen dat je tijdens je huwelijk of geregistreerd partnerschap hebt opgebouwd. Tenzij je daarover andere afspraken hebt gemaakt in een scheidingsconvenant. Woon je samen? Dan kun je ook afspraken maken over de verdeling van jouw pensioen. Dit regel je zelf, niet via Pensioenfonds Recreatie. 

 
Meer lezen
 
 
 
 
#4 Verhuizen naar het buitenland 
 

Ga je in het buitenland wonen én werken voor een buitenlandse werkgever? Dan bouw je in Nederland geen pensioen meer op en ook geen AOW. Verhuis je naar het buitenland en blijf je werken voor je Nederlandse werkgever, dan verandert er niets voor jouw pensioen en AOW. Geef wel je adreswijziging aan ons door. 

 
Meer lezen
 
 
 
 
#5 Overlijden 
 

Ben je nog in dienst als je overlijdt? Dan krijgt je partner geen partnerpensioen. Wel kun je ervoor zorgen dat je partner een Anw-pensioen ontvangt. Dit moet je zelf afsluiten. Wezenpensioen zit wel automatisch in je pensioenregeling.
Hoeveel jouw kinderen ontvangen na je overlijden, hangt af van jouw situatie.

 
Meer lezen
 
 
 
 
Het laatste pensioennieuws
 
Hoe is onze financiële situatie?
 
Hoe is onze financiële situatie?
 

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Recreatie was in juli 98,6%. Dit jaar hoeven we de pensioenen niet te verlagen. Maar onze financiële situatie moet wel verbeteren. 

 
Bekijk de dekkingsgraad
 
 
 
 
Alles weten over 2017?
 

In het jaarverslag lees jij hoe Pensioenfonds Recreatie in 2017 heeft gepresteerd. Hier staan alle belangrijke cijfers, het bestuursverslag en een overzicht van onze financiële situatie. Hebben we geld kunnen besparen? En welke ontwikkelingen zijn aan bod gekomen? 

 
Lees het jaarverslag
 
 
 
 
Wijzigingen in reglementen door AVG
 

Door de nieuwe privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zijn het pensioenreglement en het reglement Anw-pensioen aangepast. 

 
Check de vernieuwde versies
 
 
 
Vragen? We staan voor je klaar!
 
Vragen? We staan voor je klaar!
 

Heb je vragen over je pensioen? Neem contact op de met specialisten van de pensioendesk via (050) 52 25 020  (op werkdagen van 09.00 - 17.00 uur), of stuur een e-mail naar deelnemer@pensioenfondsrecreatie.nl

 
 
 
 
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
Wilt u uw e-mailadres aanpassen? Dat kunt u hier doen.
 
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen
 
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: