Onderwerp:

AOW-compensatie | Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dit jaar iets later | Nieuwe privacyverklaring

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
mei 2018
 
AOW-compensatie | Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dit jaar iets later | Nieuwe privacyverklaring
 
AOW-compensatie | Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dit jaar iets later | Nieuwe privacyverklaring
 
 
 
Financiële situatie
 

Hoe het pensioenfonds er financieel voor staat drukken we uit in de dekkingsgraad. Dit percentage geeft de verhouding weer tussen de bezittingen en de verplichtingen van het pensioenfonds in een maand. Het gemiddelde van de afgelopen twaalf maanddekkingsgraden is de beleidsdekkingsgraad. Eind april 2018 was de beleidsdekkingsgraad 123,2%.

 
Bekijk het verloop van de dekkingsgraad
 
 
 
 
AOW-compensatie
 

Gaat u voor uw AOW-leeftijd met pensioen? Dan krijgt u wel al (vervroegd) ouderdomspensioen maar nog geen AOW-uitkering. Dit wordt ook wel AOW-hiaat of AOW-gat genoemd. U kunt dit tijdelijke verschil in inkomen overbruggen door gebruik te maken van ‘AOW-compensatie’. U ruilt dan een deel van uw ouderdomspensioen in voor een tijdelijk ouderdomspensioen tot aan uw AOW-leeftijd. Houd er wel rekening mee dat u na uw AOW-leeftijd een lager ouderdomspensioen krijgt.

 
Lees verder
 
 
 
Nieuwe privacyverklaring
 
Nieuwe privacyverklaring
 

Uw privacy is belangrijk. We vinden dat u goed moet kunnen nagaan wat er met uw gegevens gebeurt. In onze nieuwe privacyverklaring leest u meer over de gegevens die we verzamelen, over hoe we die gebruiken en over uw rechten in het beheren van die informatie. Met deze nieuwe verklaring voldoen we tevens aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), die op 25 mei ingaat.

 
Lees de nieuwe privacyverklaring
 
 
 
 
Uw Uniform Pensioenoverzicht (UPO) dit jaar iets later
 

Als u pensioen opbouwt bij Pensioenfonds DNB ontvangt u meestal in mei een Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Omdat de pensioenregeling is aangepast naar pensioenleeftijd 68 jaar, lukt het niet het UPO in het voorjaar 2018 klaar te hebben. We verwachten u het UPO nog voor de zomervakantie te kunnen aanbieden.

Op het moment dat u uw UPO ontvangt, zullen we via de website ook weer de mogelijkheid aanbieden om in gesprek te gaan met de pensioenconsultants van de Pensioendesk. 

Heeft u vragen? U kunt telefonisch contact met ons opnemen via: (050) 582 79 79. Of stuur uw e-mail naar dnbpensioeninfo@tkppensioen.nl.

 
 
 
Uw mening telt!
 
Uw mening telt!
 

Pensioenfonds DNB hecht waarde aan uw mening. Met onze communicatie richten we ons immers rechtstreeks tot u en dat willen we zo goed en helder mogelijk doen. We vinden het dan ook belangrijk om te weten hoe u over onze communicatie denkt. Wat gaat er goed? Wat kan er beter?

Om uw mening in kaart te brengen zullen we eind juni een tevredenheidsonderzoek uitvoeren.

In dat onderzoek maken we ook ruimte voor vragen over hoe we als pensioenfonds zo goed mogelijk invulling kunnen geven aan maatschappelijk verantwoord beleggen. Welke wensen heeft u op dat gebied? Welke keuzes kunnen we als pensioenfonds maken? We horen het graag van u.

 
 
 
 
Blog van de bestuursvoorzitter
 

Sinds 1 februari 2018 is Roeland van Vledder de nieuwe voorzitter van het Pensioenfonds DNB. In zijn eerste blogbijdrage neemt hij u mee in zijn eerste indrukken bij ons pensioenfonds.

 
Lees de blog van Roeland van Vledder
 
 
 
 
LinkedIn  Volg ons op LinkedIn
 
 
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Wilt u uw e-mailadres aanpassen? Dat kunt u hier doen.
 
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen