Onderwerp:

Nieuwsbrief OIS Groningen

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
Basis voor beleid
 
 
 
Onderzoek & Statistieken Groningen
 
 
 
 
Nieuwsbrief 24 - April 2018
 
In de nieuwsbrief van Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS) Groningen leest u over onze recente publicaties en andere activiteiten. Veel leesplezier!
 
 
 
  Laatste publicaties
 
  Stadskompas
 
 
 
 
  Doorsturen
 
  Afmelden
 
 
Proefwonen
 
 
Merendeel proefwoners contract op eigen naam.

Samen met zorginstellingen willen de Groninger woningcorporaties , willen woningzoekenden die (tijdelijk) niet geheel zelfstandig kunnen wonen onderdak geven. Proefwonen helpt deze woningzoekenden aan een proefwoning met woonbegeleiding. Als de bewoner afspraken over woonbegleiding en zorg nakomt krijgt de bewoner een huurcontract op eigen naam. In het rapport evalueren we het proefwonen over de periode 2012-2016.
 
Zie hier het rapport »
 
 
Grenzeloos actief
 
 
Sportbeoefening door  mensen met een beperking

Voor mensen met een beperking is een aantal zaken belangrijk om te kunnen sporten. Om te kunnen sporten hebben zij vaak behoefte aan een maatje of begeleider. Een financiële tegemoetkoming stimuleert sportdeelname, omdat ze al vaak hogere uitgaven voor bijvoorbeeld zorgkosten hebben. Daarnaast is er behoefte aan meer bekendheid van de mogelijkheden voor aangepast sporten en begeleiding. Voor het onderzoeksrapport over het sport- en beweeggedrag van mensen met een beperking.
 
Zie hier het rapport Grenzeloos Actief. »
 
 
Veiligheidsmonitor VM3
 
 
Groningers voelen zich steeds veiliger

De inwoners van de stad zich in de afgelopen jaren steeds veiliger gaan voelen in hun buurt, dat is een van de uitkomsten uit de nieuwste veiligheidsmonitor van de stad. Een andere gunstige ontwikkeling is dat het aantal inbraken in de gemeente Groningen al jaren afneemt. De laatste monitormeting vond plaats in de periode september tot december 2017.
 
Naar de monitor »
 
 
Burgerpeiling 2017
 
 
Inwoners Groningen geven hun buurt gemiddeld een 7,9

De burgerpeiling is een landelijk onderzoek ontwikkeld door KING (Kwaliteits Instituut Nederlandse Gemeenten). Deze peiling wordt gedaan door een enquête onder de inwoners van de gemeente Groningen. De vragen in de Burgerpeiling hebben betrekking op vier belangrijke maatschappelijke thema’s: leefklimaat, welzijn en zorg, de relatie tussen inwoner en gemeente en de directe dienstverlening. Zie hier de rapportage.
 
Lees hier de Burgerpeiling »
 
 
Panels gemeente Groningen
 
 
Er zijn verschillende on-line panels binnen de gemeenten Groningen en Ten Boer, de leden krijgen regelmatig een uitnodiging voor een korte enquête over een actueel onderwerp spelen in de gemeente.
Voor de volgende panels kunt u zich aanmelden:
• Stadspanel voor alle inwoners van 18 jaar en ouder wonend in de gemeente Groningen
•  Jongerenpanel: Iedereen die in Groningen woont en die tussen de 12 en 23 jaar is, kan lid worden van het Jongerenpanel.
• Veiligheidspanel Voor inwoners van de gemeente Groningen, zij krijgen 3 maal per jaar een vragenlijst ver de veiligheid in Stad en wijken.
Daarnaast zijn er nog het bedrijvenpanel voor alle bedrijven uit de gemeente Groningen en het Ten Boer panel voor alle inwoners van 18 jaar en ouder wonend in de gemeente Ten Boer
 
Aanmelden kan hier »
 
 
Volg O&S Groningen ook op Twitter
 
 
O&S Groningen maakt haar onderzoeksbevindingen, statistische informatie en interessante weetjes ook bekend op Twitter. U vindt ons via Twitter.com/basisvoorbeleid (ook zonder Twitter-account).
 
 
  www.os-groningen.nl | Tel. 050-3675630
Deze e-mail is verstuurd met iMailingtool
Gemeente Groningen