Onderwerp:

Stadsnieuws West - Gemeente maakt energietransitieplan voor o.a. Selwerd, Paddepoel, Reitdiep en Vinkhuizen

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
 
29 maart 2018 | nummer 12
 
 
Stadsnieuws West
 
 
 
Gemeente maakt energietransitieplan voor o.a. Selwerd, Paddepoel, Reitdiep en Vinkhuizen
 
Gemeente maakt energietransitieplan voor o.a. Selwerd, Paddepoel, Reitdiep en Vinkhuizen
 
De gemeente Groningen moet net als alle andere gemeenten in Nederland in 2021 een energietransitieplan hebben vastgesteld. In dit plan moet staan hoe de gemeente ervoor wil zorgen dat Groningen in 2035 energieneutraal en aardgasvrij is. Voor bestaande woningen moeten vragen worden beantwoord als: hoe kunnen we een bestaande woning verwarmen zonder aardgas en zonder cv-ketel? Wat moet er daarvoor in een woning gebeuren? Wie betaalt straks de rekening en hoe houden we energie betaalbaar? De gemeente startte vorig jaar samen met Enexis en de Gasunie met het uitvoeren van een aantal ‘wijkpilots’. Doel is dit jaar van zeven wijken in de stad een energietransitieplan klaar te hebben: Selwerd, Paddepoel, Reitdiep, Vinkhuizen-Noord, Noorderplantsoenbuurt, De Wijert en bedrijventerrein Driebond. Groningen is de eerste gemeente in Nederland die dit in samenwerking met een netwerkbedrijf uiteindelijk voor alle wijken gaat uitvoeren. Lees de brief aan de gemeenteraad of bekijk het filmpje.
 
 
 
 
 
Betaald parkeren Tuinwijk uitgesteld tot 16 april
 
Betaald parkeren Tuinwijk uitgesteld tot 16 april
 
De invoering van betaald parkeren in de Tuinwijk is twee weken uitgesteld. Vanaf 16 april geldt hier betaald parkeren. Eerder ging de gemeente uit van 1 april. Vanwege de late vorst konden de voorbereidende werkzaamheden in de grond niet op tijd plaatsvinden. Hierdoor kon de gemeente niet garanderen dat de parkeerautomaten op tijd zouden worden geplaatst. Daarom is de invoering van betaald parkeren verschoven van 1 april naar 16 april. Betaald parkeren geldt dan op maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 18.00 uur. In de naastgelegen Noorderplantsoenbuurt gelden dezelfde tijden.

Bewoners hebben een brief gekregen over het aanvragen van vergunningen. Kijk voor meer informatie over betaald parkeren op onze website.
 
 
 
 
 
Eendjes voeren? Geef ze niet een heel brood!
 
Eendjes voeren? Geef ze niet een heel brood!
 
Eendjes voeren, wie is er niet groot mee geworden? Met een zak oud brood aan de hand van opa, oma, vader of moeder eendjes voeren in het park. Uit onderzoek blijkt dat brood niet goed is voor eenden en voor het water waarin ze leven. Brood bevat zout en is voor eenden geen natuurlijk voedsel, maar het vult wel de maag. Daardoor eten eenden vaak niets anders meer, met als gevolg dat ze te weinig natuurlijk voedsel binnenkrijgen en vroeg doodgaan. Daarnaast is brood slecht voor de waterkwaliteit. Het zorgt ervoor dat algen gaan groeien. Algen zijn slecht voor onder andere waterplanten, terwijl eenden juist waterplanten eten. Bovendien trekt het overgebleven brood ratten en meeuwen aan. Deze dieren eten de eieren van eenden op.

Eenden hebben gevarieerd voedsel nodig. Gaat u dit weekend de eendjes voeren? Geef ze dan eens sla, haver, insecten of eendenvoer. Dat vinden ze ook lekker en het is veel beter voor ze.
 
 
 
 
 
Gratis compost halen op 30 en 31 maart
 
Gratis compost halen op 30 en 31 maart
 
Op Goede Vrijdag naar de Bloemenjaarmarkt? Wie er vroeg bij is, kan daarna door naar een van de vier locaties in de stad waar gratis compost gehaald kan worden. Dat kan op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart tussen 10.00 en 15.00 uur. Neem zelf een emmer of zak mee. U kunt voor uw compost naar de afvalbrengstations Woldjerspoor en Vinkhuizen, de wijkpost Kardinge en de Vereniging van Amateurtuiniers in Vinkhuizen. Kijk voor de adressen op onze website.
 
 
 
 
 
Gemeente op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag grotendeels dicht
 
Gemeente op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag grotendeels dicht
 
Op vrijdag 30 maart (Goede Vrijdag) en maandag 2 april (Tweede Paasdag) zijn de meeste gemeentelijke gebouwen en kantoren gesloten. Het stadhuis, de Groningse Kredietbank, Werk en Inkomen, Economische Zaken, de loketten Bouwen en Wonen, Burgerzaken en Parkeren en de WIJ-teams zijn dan gesloten. De afvalbrengstations Woldjerspoor en Vinkhuizen-Zuid zijn open op vrijdag 30 maart (Goede Vrijdag), maar gesloten op maandag 2 april (Tweede Paasdag). Dit geldt ook voor het fietsdepot aan de Travertijnstraat (open van 16.00 tot 19.00 uur) en Loket Selwerderhof / Team Begraafplaatsen (open van 09.00 tot 12.00 uur). Kijk voor alle adressen en openingstijden op onze website.
 
 
 
 
 
Plekje zoeken op Vrijmarkt Koningsdag kan vanaf 07.00 uur
 
Plekje zoeken op Vrijmarkt Koningsdag kan vanaf 07.00 uur
 
De traditionele Vrijmarkt op Koningsdag is dit jaar niet aan de singels, maar in het Noorderplantsoen. Koning Willem-Alexander en zijn familie zijn aanwezig bij de viering van Koningsdag in Groningen. Vanwege de vele bezoekers die worden verwacht in de binnenstad, is de gebruikelijke locatie langs de singels niet geschikt. Vanaf 07.00 uur kunt u in het Noorderplantsoen een plekje zoeken en om 09.00 uur mag de verkoop los. Nieuw dit jaar is een Vrijmarkt speciaal voor kinderen op de Westerhaven. Kijk voor meer informatie op koningsdag.groningen.nl.
 
 
 
 
 
Regentonnenactie: koop met korting een regenton
 
Regentonnenactie: koop met korting een regenton
 
De jaarlijkse bloemenmarkt op Goede Vrijdag is ook dit jaar de start van de regentonnenactie van de gemeenten Groningen en Ten Boer. Een promotieteam loopt dan over de bloemenjaarmarkt om aandacht te vragen voor het gebruik van regenwater en regentonnen. Inwoners van beide gemeenten krijgen bij vrijwel alle bouwmarkten en tuinwinkels in de stad direct €17,50 korting bij inlevering van de bon in de speciale folder. Lees ook het nieuwsbericht op onze website.
 
 
 
29 maart 2018 | nummer 12
Stadsdeel West bestaat uit de volgende wijken en buurten: De Buitenhof, De Held, Dorkwerd, Gravenburg, Hoogkerk, Leegkerk, Paddepoel, Reitdiep, Selwerd, Tuinwijk en Vinkhuizen. Kijk voor meer wijkinformatie op de website van de gemeente of neem contact met ons op.

Hebt u deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wilt u ook een abonnement? Meld u dan aan via onze website.
 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: