Onderwerp:

Werkgeversnieuwsbrief Pensioenfonds Vervoer

Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen?
Klik hier voor de online versie
Nieuwsbrief werkgevers
April 2018
www.pfvervoer.nl   werkgever@pfvervoer.nl
Inhoud

Uw werknemers krijgen informatie over de omrekening van hun pensioen

Het Uniform Pensioenoverzicht komt eraan!

Meld uw werknemers die 67 jaar zijn opnieuw aan

Wat als… uw werknemer zijn pensioen wil ‘uitstellen’?

Contact

Heeft u vragen over het werkgeversportaal, nota's of het pensioen van uw werknemers? Neem dan contact op met Pensioenfonds Vervoer via (050) 582 98 88. Of stuur een e-mail naar werkgever@pfvervoer.nl.
Snel naar

Looncomponenten
Notadata & vervaldata 2018
Kerncijfers 2018
Uw werknemers krijgen informatie over de omrekening van hun pensioen

Op 1 januari 2018 veranderde de pensioenregeling van uw werknemers. Het pensioen is nu berekend alsof het ingaat als uw werknemer 68 jaar wordt (de nieuwe richtleeftijd).

Het prepensioen is nog niet omgerekend
Veel mensen hebben een prepensioen. Dit pensioen wordt alleen omgerekend als uw medewerker géén bezwaar maakt.
 
Iedereen met een prepensioen krijgt de mogelijkheid om bezwaar te maken, omdat het prepensioen door het omrekenen een ander soort pensioen wordt. Een prepensioen is een tijdelijk pensioen, dat je bijvoorbeeld van je 60e tot je 65e ontvangt. Na het omrekenen is het een ‘gewoon’ pensioen dat uw medewerker levenslang ontvangt.
 
Werknemers met een prepensioen kregen deze maand een overzicht met hun pensioen voor en na de omrekening. Zij kunnen het volgende doen:
  • Vindt uw medewerker het goed dat het prepensioen een ‘gewoon’ pensioen wordt? Dan hoeven zij niets te doen.
  • Wilt uw medewerker het prepensioen houden? Dan moeten zij vóór 25 mei 2018 bezwaar maken. Dit kan met een formulier dat zij bij het overzicht hebben ontvangen. Heeft uw medewerker geen formulier ontvangen of is het kwijt? Dan kunnen zij het formulier online downloaden in ‘Mijn dossier’ of contact opnemen met het pensioenfonds: 0900-1964.
Speciale website, bijeenkomsten en telefonische afspraken voor werknemers met een prepensioen
Op www.pfvervoer.nl/68 staat uitgebreide informatie over de nieuwe regeling, het omrekenen én het bezwaar maken. Ook organiseren wij voorlichtingsbijeenkomsten over de omrekening van het prepensioen. Uw werknemers kunnen zich hier aanmelden.
  • 21 april in Zwolle of Eindhoven
  • 23 april in Houten
  • 28 april in Nieuwerkerk aan den IJssel
Het is ook mogelijk om een telefonische afspraak te maken met een van onze specialisten. Tijdens een gesprek van ca. 20 minuten, kijken we samen met uw werknemer naar zijn of haar situatie. Aanmelden voor het telefonische spreekuur kan hier.

Geen prepensioen: dan valt het overzicht later op de mat
Iedereen die geen prepensioen heeft, ontvangt vanaf half mei het overzicht van het pensioen vóór en na de omrekening. 
Het Uniform Pensioenoverzicht komt eraan!

Vanaf mei ontvangen uw werknemers hun Uniform Pensioenoverzicht (UPO). Het UPO geeft inzicht in het pensioen voor uw werknemer en het pensioen voor zijn of haar (eventuele) partner en kinderen, wanneer uw werknemer overlijdt.
 
Uw werknemer kiest zelf wanneer hij of zij het pensioen laat ingaan
Op dit UPO staat het pensioen dat is berekend alsof het ingaat als uw werknemer 68 jaar wordt. Ook staat er op het UPO hoeveel het pensioen is als uw werknemer het tegelijk laat ingaan met zijn of haar AOW. Uw werknemer bepaalt natuurlijk zelf wanneer hij of zij het pensioen daadwerkelijk laat ingaan. We berekenen het pensioen van uw werknemer uiteindelijk op basis van de leeftijd die hij of zij kiest.

Vragen over het UPO
Misschien hebben uw werknemers vragen over het UPO. Verwijs uw werknemers dan door naar ons. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0900 - 1964 (0 cent per minuut). E-mailen kan ook: pensioen@pfvervoer.nl.
Meld uw werknemers die 67 jaar zijn opnieuw aan

Vanaf 1 januari bouwen uw werknemers pensioen op tot zij 68 jaar zijn. Heeft u werknemers in dienst die u vorig jaar via het werkgeversportaal heeft afgemeld omdat zij 67 jaar werden? Meld deze werknemers dan weer aan. Doe dit alleen als zij in februari 2017 of later 67 werden.
 
Gebruik de afmelddatum plus 1 dag als aanmelddatum. Zij bouwen dan vanaf 1 januari 2018 weer pensioen op. Vanaf 1 januari betaalt u ook weer premie voor deze werknemers. U betaalt premie tot de 1e dag van de maand waarin een werknemer 68 jaar wordt. Als een werknemer eerder uit dienst gaat, betaalt u natuurlijk ook geen premie meer. Werknemers die vorig jaar 67 jaar werden, zijn door ons geïnformeerd over de extra pensioenopbouw (en premie) tot hun 68e.
 
Bekijk hier het stappenplan voor het in dienst melden van 67-jarige werknemers.
Wat als… uw werknemer zijn pensioen wil ‘uitstellen’?

Vaak is een arbeidsovereenkomst gekoppeld aan de AOW-leeftijd. Het contract stopt automatisch als een werknemer deze leeftijd bereikt. Circa 6 maanden voordat uw werknemer voor het eerst AOW ontvangt, attenderen wij uw werknemer op de mogelijkheid zijn pensioen bij ons aan te vragen.
 
U kunt met uw werknemer afspreken dat het dienstverband na beëindiging van het contract (op AOW-leeftijd) wordt verlengd. Als uw werknemer zijn pensioen nog niet heeft laten ingaan, attenderen wij uw werknemer circa 6 maanden voor hij of zij 68 wordt opnieuw op de mogelijkheid het pensioen aan te vragen.
 
Nadat iemand 68 jaar is geworden, bouwt hij bij Pensioenfonds Vervoer geen pensioen meer op. Maar uw werknemer hoeft niet per se het pensioen in te laten gaan als hij 68 jaar wordt. Voorwaarde voor het uitstellen van pensionering na 68 jaar is wel dat uw werknemer blijft werken. Uw werknemer kan zijn of haar pensioen uitstellen tot 5 jaar nadat hij of zij voor het eerst AOW ontvangt. Ieder jaar dat iemand pensioen uitstelt, wordt de uitkering hoger. Het pensioen wordt immers korter uitgekeerd.  
 
Wat betekent ‘uitstellen’ voor u als werkgever?
U hoeft niets extra’s te doen. Werkt uw werknemer door na zijn 68e, dan betaalt u geen premie meer. U hoeft de werknemer ook niet af te melden in het portaal. Wel moet u de werknemer afmelden in het werkgeversportaal als hij of zij uit dienst gaat.
Verzonden met iMailingtool Afmelden of e-mailadres wijzigen | Doorsturen | Printen
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: