Onderwerp:

Werkgeversnieuwsbrief Pensioenfonds Vervoer

Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen?
Klik hier voor de online versie
Nieuwsbrief werkgevers
Februari 2018
www.pfvervoer.nl   werkgever@pfvervoer.nl
Inhoud

Heeft u al verklaard dat de loongegevens juist zijn?

Kies voor automatische incasso!

Wij informeren uw werknemers over de aangepaste pensioenregeling

Uw factuurgegevens direct inlezen met een UBL bestand

Contact

Heeft u vragen over het werkgeversportaal, nota's of het pensioen van uw werknemers? Neem dan contact op met Pensioenfonds Vervoer via (050) 582 98 88. Of stuur een e-mail naar werkgever@pfvervoer.nl.
Snel naar

Looncomponenten
Notadata & vervaldata 2018
Kerncijfers 2018
Heeft u al verklaard dat de loongegevens juist zijn?

U heeft tot 1 maart de tijd om de loongegevens in het werkgeversportaal bij te werken en te verklaren dat deze juist en compleet zijn. Veel werkgevers (of hun administratiekantoor) hebben dit al gedaan. Heeft u nog niet de verklaring afgegeven? Doe dit dan voor 1 maart. Hartelijk dank hiervoor!
 
Dit zijn de stappen:
 
1.    Log in op het werkgeversportaal.
2.    Op het tabblad 'Werknemers' staat een volledig overzicht van alle looncomponenten en kunt u ontbrekende of onjuiste gegevens aanpassen. Houd daarbij rekening met de cao-verhoging en/of tredeverhogingen. De lonen in het portaal worden niet automatisch aangepast. 
3.    Kloppen alle gegevens? Vink op het tabblad 'Verklaring' onderaan de pagina de verklaring aan en druk daarna op de knop ‘Akkoord’ om uw verklaring te bevestigen.
 
Het is belangrijk dat u vóór 1 maart 2018 verklaart dat de gegevens juist zijn. Heeft u hulp nodig? Gebruik dan het stappenplan of neem contact met ons op.
Kies voor automatische incasso!

U betaalt premie voor het pensioen van uw werknemers. Dat kunt u handmatig doen, maar ook via automatische incasso. Dit zijn de voordelen:

Makkelijk
De premie wordt iedere periode automatisch afgeschreven van het rekeningnummer dat u opgeeft. Zo heeft u er geen omkijken meer naar.
 
Betrouwbaar
Automatische incasso is heel betrouwbaar. Het premiebedrag wordt iedere maand op de vervaldatum van de nota van uw rekening afgeschreven. Zo bent u altijd op tijd.
 
Inzicht
U kunt u snel en eenvoudig controleren of de betaling juist heeft plaatsgevonden.

Kostenbesparend
Automatische incasso scheelt tijd en geld. Ook aan de kant van het pensioenfonds. Deze besparing komt weer ten goede aan het pensioen van uw werknemer(s).  
 
Zo stelt u de automatische incasso in
Automatische incasso regelt u op het werkgeversportaal via het tabblad ‘Mijn gegevens’. U kunt de instellingen voor automatische incasso op ieder moment aanpassen. 


Wij informeren uw werknemers over de aangepaste pensioenregeling

Op 1 januari veranderde de pensioenregeling van uw werknemers. U en uw werknemers hebben hierover in november een brief ontvangen. Het pensioen dat een werknemers al bij ons hebben opgebouwd, is omgerekend naar een pensioen met de richtleeftijd 68 jaar. Dat betekent dat het is berekend alsof het ingaat op iemands 68e. Werknemers kunnen zelf kiezen wanneer zij het pensioen daadwerkelijk laten ingaan. Zij raken geen pensioen kwijt door de omrekening.

De richtleeftijd staat los van de AOW-leeftijd. De AOW-leeftijd gaat stap voor stap omhoog naar 67 jaar en 3 maanden. Mogelijk stijgt de AOW-leeftijd in de toekomst nog verder.
 
We informeren eerst de werknemers met een prepensioen
Vanaf april krijgen eerst uw werknemers met een prepensioen een overzicht van het pensioen vóór en ná de omrekening. Het prepensioen is nog niet omgerekend, omdat uw werknemers nog bezwaar kunnen maken tegen het omrekenen van een tijdelijk pensioen naar een levenslang pensioen. Bij het overzicht zit straks een brief met uitleg. Ook staat hierin hoe zij eventueel bezwaar kunnen maken en tot wanneer. Daarna ontvangen uw werknemers zonder prepensioen een overzicht van hun pensioen voor en na de omrekening.
 
Speciale website
Zowel u, als uw werknemers kunnen meer informatie vinden op de speciale website: www.pfvervoer.nl/68.
Uw factuurgegevens direct inlezen met een UBL bestand

Ontvangt u uw nota’s digitaal? Dan ontvangt u vanaf maart bij uw digitale nota ook een Universal Business Language (UBL) bestand. Een UBL-bestand is een technisch bestand dat gebruikt wordt voor het uitwisselen van de gegevens van de factuur. U kunt de factuur met dit bestand automatisch in de boekhouding laten verwerken. Een handmatige invoer is dus niet meer nodig.
 
Wilt u uw nota’s digitaal ontvangen? Dit regelt u via het werkgeversportaal. Onder het tabblad ‘Mijn gegevens’ in het werkgeversportaal klikt u op ‘Wijzigen’. Hier geeft u door dat u uw nota per e-mail wilt ontvangen en op welk e-mailadres.
Verzonden met iMailingtool Afmelden of e-mailadres wijzigen | Doorsturen | Printen
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: