Onderwerp:

Nieuwsbrief april 2009 - Er gaat niets boven Groningen

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
 
Er Gaat Niets Boven Groningen - Nieuwsbrief
Naar de website Mail een suggestie Afmelden nieuwsbrief
  Afdrukken
Marketing Groningen Nieuwsbrief
Index
In the picture
Nieuws
Toeristische tips
Arrangementen en aanbiedingen
Agenda
Groninger UIT buro VVV Groningen
In the picture

Groningen krijgt het Glazen Huis!

Het Glazen Huis van Radio 3FM komt naar Groningen! Radiozender 3FM maakte dit woensdag 25 maart om 16.45 uur bekend. Na een spannende strijd is Groningen gekozen uit een shortlist van vijf steden: Eindhoven, Enschede, Rotterdam en Tilburg en dus Groningen.

Lees meer »

Eem en Weem: dans en muziek op bijzondere locaties

Een klein kerkje, de Statenzaal van het Provinciehuis, een bijzondere woning in een Gronings dorp, een architectonisch hoogstandje op de ZernikeCampus. Het is slechts een kleine greep uit de vele bijzondere locaties waar dit voorjaar concerten en voorstellingen van het Eem & Weem Festival geprogrammeerd staan. Het tweejaarlijkse festival staat op de agenda voor het weekend van 17 tot en met 19 april.

Lees meer »

Filmfestival in teken van mobieltje

Na het doorslaande succes van vorig jaar staat er ook dit jaar weer een festival speciaal voor filmpjes van mobiele telefoons op het programma: Viva la Focus!

Lees meer »
Nieuws

Groningen beleeft primeur; Google lanceert Google Street View in Groningen

Onlangs is het interactieve programma Street View in Nederland gelanceerd door Google. Groningen beleefde samen met Amsterdam en Rotterdam dé primeur. Als eerste zien zij hun stad online op straatniveau.

Lees meer »

Vanuit heel Nederland per boot naar Blauwestad

Het Oldambtmeer, behorend bij Blauwestad in Groningen, wordt vanaf 4 april officieel aangesloten op het Winschoterdiep. Hierdoor staat het Groningse meer straks in directe verbinding met de rest Nederland en – via de Dollard - Duitsland.

Lees meer »

Derde deel ‘Geschiedenis van Groningen’ uit

Het derde deel van de reeks de ‘Geschiedenis van Groningen’ is uit. Daarmee is het nieuwe standaardwerk over het verleden van stad en provincie compleet.

Lees meer »

Gemeente Slochteren lanceert speciale gas-postzegel

Slochteren heeft sinds kort een eigen postzegel. Deze postzegel is uitgebracht in het kader van de viering van 50 jaar aardgaswinning in Slochteren. Gedurende het gehele jubileumjaar is het zegeltje verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in de gemeente Slochteren, waaronder de VVV.

Lees meer »
Toeristische tips

Foto-expositie over 50 jaar olieboringen in Nigeria

In galerie Noorderlicht aan het Akerkhof in de binnenstad van Groningen is momenteel een bijzondere foto-expositie te zien van de Amerikaan Ed Kashi over 50 jaar olieboringen in Nigeria. De tentoonstelling heeft de titel ‘Curse of the Black Gold, 50 Years of Oil in the Niger Delta.’

Lees meer »

‘Beestjes’ nemen intrek in het Nederlands Stripmuseum

‘Beestjes en ander gespuis’. Dat is de titel van de nieuwste tentoonstelling rond striptekenaar Schwantz die sinds half maart in het Nederlands Stripmuseum in Groningen te zien is. De strip Beestjes is dagelijks in de Spits te lezen; ook Mr Mack is van de hand van Schwantz.

Lees meer »

Activiteiten rondom ‘Waterhouse’ in Groninger Museum

Het Groninger Museum organiseert ook in april diverse activiteiten rondom de tentoonstelling ‘Betoverd door vrouwen’ van J.W. Waterhouse, die nog tot en met 3 mei te zien is.

Lees meer »

Bijzondere exposities in de Groninger borgen

De Groninger borgen zijn na een wintersluiting van een aantal maanden weer geopend voor het publiek.

Lees meer »

Museum Rijksuniversiteit Groningen in teken Charles Darwin

In het universiteitsmuseum in Groningen is momenteel een tentoonstelling te zien die in het teken staat van ‘s werelds beroemdste natuuronderzoeker: Charles Darwin.

Lees meer »
Arrangementen en aanbiedingen

Eem en Weem Arrangement!

Op 17, 18 en 19 april vindt het Eem en Weem Festival plaats. Een festival met verrassende concerten en optredens van wereldartiesten op bijzondere locaties in de stad en provincie Groningen. Op zaterdagmiddag staat het concert “Chanter, danser en diner” in Café Culinair de Sleutel op het programma. Boek nu het Eem en Weem Arrangement!

Lees meer »

Aanbieding: VVV / FALK fietskaarten Lauwersmeer nr 1

In de maand april kun je de fietskaart ‘Van Falk Groningen met Lauwersmeer nr 1’ in de webshop bestellen voor € 7,50.

Lees meer »
Agenda

Levensgrote bunker op Groningse Ossenmarkt
Vanaf 16 april tot en met 27 mei staat op de Ossenmarkt in Groningen een levensgrote bunker. In de bunker is een multimediale tentoonstelling te zien over dilemma’s in oorlogstijd, waarbij alles draait om de vraag ‘Wat zou jij doen?’. Alle dilemma’s in De Bunker zijn gebaseerd op waargebeurde verhalen. De organisatie is bij het samenstellen van de expositie geholpen door Groningse scholieren die hun grootouders interviewden. »

Groningse musea doen mee aan Museumweekend
Op 4 en 5 april wordt in Nederland voor de 28ste keer het Museumweekend gevierd. Het gaat om het grootste culturele evenement van Nederland, dat jaarlijks zo’n 1 miljoen bezoekers trekt. Uiteraard gaat het ‘Museumweekend’ ook in Groningen niet onopgemerkt voorbij. Sterker nog, bijna alle musea doen mee! »

Artistiek tintje op komende Bloemenjaarmarkt
De aankomende Bloemenjaarmarkt, die traditioneel Goede Vrijdag in Groningen georganiseerd wordt, heeft dit keer een artistiek tintje. Op het Waagplein zijn de hele dag verschillende kunstenaars actief, variërend van bodypainters tot karikatuurtekenaars en profielknippers. Ook zijn er straattekenaars aanwezig. »

Vierde editie Clash in Oosterpoort
Op paaszondag 12 april vindt in De Oosterpoort in Groningen de vierde editie van het multimediale dance-event Clash plaats. Met haar mix van dancemuziek, (interactieve) kunst en theater is Clash een uniek ééndaags festival, waar bezoekers voor veel interactieve verassingen komen te staan. »

Voorjaarsmarkt in de Vesting Bourtange zaterdag 4 en zondag 5 april 2009
Op zaterdag 4 en zondag 5 april vindt de traditionele voorjaarsmarkt in de Vesting plaats. Allerlei artikelen rond het thema voorjaar zullen getoond en verkocht worden. De markt is gratis te bezoeken. Er wordt wel parkeergeld gevraagd. »

Walk for Life Groningen
Zaterdag 18 april staat in Groningen Walk for Live op het programma: het wandel- en loopevenement van Noord Nederland, voor jong en oud, met diverse activiteiten. De opbrengst komt ten goede aan het UMCG Kanker Researchfonds. »

Binnenkort deadline inzendingen Noorderlicht
Fotografen en curatoren kunnen nog tot en met 3 april werk en voorstellen insturen voor deelname aan de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2009. Alle inzendingen moeten aansluiten bij het thema ‘strijd’. »

5 april Koopzondag in Groninger binnenstad
Zondag 5 april is het koopzondag in de Groninger binnenstad. De winkels zijn dan open van 12.00 tot 17.00 uur. Ook de winkels op de meubelboulevards bij het Hoendiep en de Peizerweg zijn die dag geopend. »

Open Campingdagen: sfeer proeven op Groningse campings
In het weekend van 11 en 12 april kun je tijdens de Open Campingdagen alvast kennismaken met vijf campings in de provincie Groningen. »

     
footer

Deze nieuwsbrief is uitgave van Marketing Groningen.
Deze nieuwsbrief wordt verstuurd met: iMailingtool