Onderwerp:

Rekencijfers 2018 | Pensioenleeftijd blijft 67 jaar | Welke werknemers aanmelden

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
januari 2018
 
Rekencijfers 2018 | Pensioenleeftijd blijft 67 jaar | Welke werknemers aanmelden?
 
Rekencijfers 2018 | Pensioenleeftijd blijft 67 jaar | Welke werknemers aanmelden?
 
 
 
Rekencijfers 2018 bekend
 
De rekencijfers voor 2018 zijn inmiddels bekend. U heeft deze rekencijfers nodig bij het aanleveren van de gegevens van uw werknemers.
 
Bekijk de rekencijfers
 
 
 
 
 
Pensioenleeftijd blijft 67 jaar
 
De pensioenregeling van Pensioenfonds Beveiliging houdt de pensioenleeftijd 67 jaar. De overheid heeft besloten om de pensioenleeftijd in 2018 te verhogen van 67 jaar naar 68 jaar. Toch blijft de pensioenleeftijd van Pensioenfonds Beveiliging in 2018 67 jaar. Ook het opbouwpercentage blijft 1,875% van de pensioengrondslag.
 
Lees verder
 
 
 
 
Waardeoverdracht weer mogelijk
 

De beleidsdekkingsgraad van Pensioenfonds Beveiliging is weer hoger dan 100%, namelijk 104,2% per eind december 2017. Hierdoor is waardeoverdracht weer mogelijk. Meer over de financiële situatie van het pensioenfonds leest u hier.

Waardeoverdracht aanvragen
Heeft uw medewerker buiten de beveiligingssector al pensioen opgebouwd? Dan kan dat opgebouwde pensioen meegenomen worden naar Pensioenfonds Beveiliging. Dit heet waardeoverdracht.

 
 
 
 
Welke werknemers moet u aanmelden?
 

Bent u werkgever in de particuliere beveiliging? Dan bent u wettelijk verplicht om uw werknemers aan te melden bij Pensioenfonds Beveiliging. Alleen als uw werknemer een 0-urencontract heeft, hoeft u deze werknemer niet aan te melden. Er is geen verschil in afroep- of oproepcontracten. Zolang uw werknemer 0 vaste uren per periode of maand heeft, hoeft u hem of haar niet aan te melden. Als u uw werknemer al in de ‘Pensioenaangifte’ heeft staan, kunt u de code ‘invloed verzekeringsplicht’ (IVP) D of E gebruiken. We brengen dan geen premie in rekening.

 
 
 
AOW-leeftijd in 2023 niet omhoog
 
De AOW-leeftijd gaat in 2023 niet verder omhoog. Dat komt omdat de levensverwachting minder snel stijgt dan verwacht. De AOW-leeftijd komt in 2022 uit op 67 jaar en drie maanden.

Vanaf 2022 is de AOW-leeftijd gekoppeld aan de ontwikkeling van de levensverwachting. Anders gezegd: hoe ouder we gemiddeld worden, hoe hoger de AOW-leeftijd. Cijfers over de levensverwachting komen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarbij kijkt het CBS naar het aantal jaren dat de Nederlander gemiddeld nog leeft na zijn 65e.
 
Lees verder
 
 
 
 
 
De werkgeversdesk is er voor u!
 

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag. U kunt ons bellen op (050) 582 19 25, of mailen naar werkgever@beveiligingspensioen.nl.

 
 
 
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Wilt u uw e-mailadres aanpassen? Dat kunt u hier doen.
 
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen
 
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: