Onderwerp:

Het laatste nieuws over uw pensioen

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
november 2017
 
Het laatste nieuws over uw pensioen
 
Het laatste nieuws over uw pensioen
 
 
 
JongDNB PensioenPanel
 

Jonge DNB’ers gingen tijdens het PensioenPanel van JongDNB enthousiast het gesprek aan over hun pensioen. Vanuit Pensioenfonds DNB was er een korte opfriscursus over pensioenen. Ook waren er vertegenwoordigers van CNV Jongeren en het PensioenLab (de belangenbehartiger van jongeren). Panelleden en jongeren in de zaal discussieerden over hun pensioen.

 
Lees verder
 
 
 
 
Blog door het bestuur
 

De bestuursleden van Pensioenfonds DNB willen graag laten zien wat hen als bestuurslid zoal bezig houdt. Daarom houden ze bij toerbeurt een blog bij op de website van het fonds. Deze keer is het woord aan René van Wechem.

 
Bekijk de meest actuele blog
 
 
 
Regeerakkoord: veel aandacht voor een nieuw pensioenstelsel
 
Regeerakkoord: veel aandacht voor een nieuw pensioenstelsel
 

Het nieuwe regeerakkoord besteedt veel aandacht aan een nieuw pensioenstelsel. Het nieuwe stelsel wordt vanaf 2020 ingevoerd. Vooral de volgende drie thema’s komen aan bod: het afschaffen van de doorsneesystematiek, de introductie van persoonlijke pensioenpotten, en meer keuzevrijheid.

 
Lees meer over het regeerakkoord
 
 
 
 
AOW-leeftijd stagneert
 

De AOW-leeftijd gaat in 2023 niet verder omhoog. Dat komt omdat de levensverwachting minder snel stijgt dan verwacht. De AOW-leeftijd komt in 2022 uit op 67 jaar en drie maanden. In 2023 blijft dat zo.

 
Lees meer
 
 
 
Financiële situatie
 
Financiële situatie
 

De dekkingsgraad van Pensioenfonds DNB geeft de verhouding weer tussen de bezittingen en de verplichtingen van het pensioenfonds, in een percentage. Op de website van het fonds staat een grafiek waarin drie lijnen zijn aangegeven: de beleidsdekkingsgraad, de maanddekkingsgraad en de vereiste dekkingsgraad. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de voorgaande twaalf maanddekkingsgraden. Deze moet boven de vereiste dekkingsgraad blijven. Anders moet het bestuur maatregelen nemen om de financiële situatie te verbeteren. Voor het beleid van Pensioenfonds DNB is de beleidsdekkingsgraad leidend.

 
Bekijk de beleidsdekkingsgraad
 
 
 
 
Pensioenleeftijd naar 68
 

De levensverwachting stijgt: we leven langer en genieten langer van ons pensioen. Dit heeft invloed op ons pensioen. In 2018 gaat daarom de pensioenrichtleeftijd omhoog naar 68 jaar. De Sociale Partners hebben besloten dat de pensioenrichtleeftijd voor deelnemers bij Pensioenfonds DNB ook naar 68 gaat. In december ontvangt u meer informatie over dit besluit via een brief. Ook besteden we aandacht aan dit onderwerp in de pensioenkrant, die u rond kerst kunt verwachten.

 
Lees meer
 
 
 
 
LinkedIn  Volg ons op LinkedIn
 
 
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Wilt u uw e-mailadres aanpassen? Dat kunt u hier doen.
 
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen