Van: Certe
Onderwerp:

Certe serviceBericht

Certe serviceBericht
 

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie

 
 
 
twitter linkedin
 
Certe serviceBericht
 
05 december 2017
 
 
 

Diagnostiek speelt een cruciale rol bij uw werkzaamheden. Om u op de hoogte te houden van actuele, inhoudelijke zaken op het gebied van diagnostiek en ontwikkelingen, hebben wij speciaal voor de huisartsenpraktijk het serviceBericht ontwikkeld.

 
 
Inhoudsopgave:
 
- Aanvragen bloedafname aan huis voor 15.00 uur
- Zelf bloed afnemen in de huisartsenpraktijk? Dat kan met Certe
- Hulpmiddel voor het aanvragen van medisch microbiologische onderzoeken
- Doelmatige functiediagnostiek bij hartritmestoornissen
- Het verhaal van huisarts Vivian van Vliet
- Epidemiologisch BRMO-rapport
- Certe Huisartsensymposium | Even op adem komen
- Geslaagde werkconferentie Transmuraal Trombose Expertise Centrum
- Prijswijziging Uricult
- Uitkomsten tevredenheidsonderzoek
- Certe volledig ISO15189 geaccrediteerd
- Certe op de LHV Huisartsenbeurs 2018
- Openingstijden tijdens de feestdagen
- Agenda
 
 
 
 
 
Aanvragen bloedafname aan huis voor 15.00 uur
 

Certe beschikt over een uitgebreid netwerk om bij uw patiënten bloed af te nemen voor laboratoriumdiagnostiek. Uw patiënt kan terecht op één van de ruim 170 spreekuurlocaties in Noord-Nederland. Op uw verzoek komen onze medewerkers bij uw patiënt thuis. Om onze dienstverlening te optimaliseren, ontvangen wij uw aanvragen voor thuisprikken graag voor 15.00 uur. Dat geeft ons genoeg ruimte om de voorkeursdagen zo efficiënt mogelijk in te plannen.

Lees verder: Aanvragen bloedafname aan huis.

 
 
 
 
Zelf bloed afnemen in de huisartsenpraktijk? Dat kan met Certe
 

Op de vraag of Certe de huisartsenpraktijk kan faciliteren in bloedafname door de praktijkassistenten, is het antwoord “ja”. Certe faciliteert huisartsenpraktijken met scholing, begeleiding en alle noodzakelijke afnamematerialen. Wij halen dagelijks (zo nodig meerdere keren per dag) het bloed en andere patiëntmaterialen bij u op. Vandaag geprikt is vandaag een uitslag in uw HIS.

Lees verder: Zelf bloed afnemen in de huisartsenpraktijk?

 
 
 
 
Hulpmiddel voor het aanvragen van medisch microbiologische onderzoeken
 

Certe heeft een handig hulpmiddel ontwikkeld om het aanvragen van medisch microbiologische onderzoeken eenvoudiger voor u te maken. Het aanvraagformulier is voorzien van verschillende kleuren met legenda, die corresponderen met het desbetreffende materiaal. Zo is in één oogopslag te zien welk materiaal en welke afnameset u moet gebruiken voor de diverse onderzoeken.

Lees verder: Hulpmiddel voor het aanvragen van medisch microbiologische onderzoeken.

 
 
 
 

Bent u benieuwd hoe medisch microbiologisch onderzoek verloopt en op welke wijze u materiaal kunt inzenden? Gebruik de Diagnostiekwijzer Microbiologie.

 
 
 
 
Doelmatige functiediagnostiek bij hartritmestoornissen
 

Certe kan u ondersteunen bij analyse van patiënten met (weinig frequente) hartritmestoornissen, collaps (neiging), hartkloppingen, ischemische episodes en duizeligheid. Zo kent Certe Eventrecording, 24-uurs ECG Holter en Looping event. Hierin werkt Certe samen met het UMCG.

Lees verder: Doelmatige functiediagnostiek bij hartritmestoornissen.

 
 
 
 
Het verhaal van huisarts Vivian van Vliet
 
Het verhaal van huisarts Vivian van Vliet
 
Via diverse filmportretten leggen onze belangrijkste partners uit wat Certe voor hen betekent. Deze keer is Vivian van Vliet, huisarts in Groningen, aan het woord.
 
Bekijk 'Het verhaal van huisarts Vivian van Vliet'
 
 
 
 
 
Epidemiologisch BRMO-rapport
 

Dit jaar nog brengt Certe een epidemiologisch BRMO-rapport uit. Dit rapport bevat een diepgaande analyse over de incidentie en prevalentie van BRMO’s (zoals MRSA en ESBL-producerende bacteriën) per regio in het volledige adherentiegebied van Certe van de laatste 5 jaar. Hierin wordt ook uitleg gegeven wat BRMO’s zijn, waarom deze wel of niet een potentieel probleem vormen voor u of uw patiënten, hoe het vóórkomen van BRMO's bijgehouden wordt door Certe en wat u als professional met deze informatie kunt doen.

U kunt dit rapport medio december downloaden via het voor u ingerichte gedeelte op Certe.nl. Wilt u een bericht ontvangen wanneer het rapport beschikbaar is, neem contact op met uw relatiemanager of via relatiemanagement@certe.nl.

 
 
 
 
Certe Huisartsensymposium | Even op adem komen
 

In februari organiseert Certe het jaarlijks huisartsensymposium. Dit keer voor het eerst op 3 locaties: in Groningen, Drenthe en Friesland. In een gevarieerd geaccrediteerd programma vol casuïstiek, nemen we u graag mee in ontwikkelingen en vraagstukken die voor uw praktijk relevant zijn. In een inspirerende plenaire sessie en interactieve workshops krijgt u praktische handvatten voor zaken die u meteen kunt toepassen in de dagelijkse praktijk. Om goed aan te kunnen sluiten bij die praktijk, is het programma tot stand gekomen in samenwerking met huisartsen.

Lees verder: Het programma en inschrijven voor het Certe Huisartsensymposium.

 
 
 
 
Geslaagde werkconferentie Transmuraal Trombose Expertise Centrum
 

Behoefte aan een centrale regiefunctie antistolling met 24/7 bereikbaarheid, helderheid op het gebied van (transmurale) medicatieoverdracht en noodzaak van scholing op alle niveaus, dat zijn belangrijke speerpunten uit de eerste werkconferentie Transmuraal Trombose Expertise Centrum (TTEC).

Lees verder: Geslaagde werkconferentie Transmuraal Trombose Expertise Centrum.

 
 
 
 
Prijswijziging Uricult
 

Naast diagnostiek biedt Certe een breed scala aan producten en diensten ter ondersteuning in uw huisartsenpraktijk. Eén van die producten die Certe aanbiedt, is de Uricult (dipslide). Jarenlang hebben wij hetzelfde tarief kunnen hanteren, maar om u deze service u te kunnen blijven aanbieden en kostendekkend te houden, zijn wij genoodzaakt het tarief per 1 januari 2018 te wijzigen. Het nieuwe tarief bedraagt 11,95 euro. Dit is inclusief BTW en verzendkosten.

Heeft u vragen, neem contact op met uw relatiemanager.

 
 
 
 
Uitkomsten tevredenheidsonderzoek
 

Certe peilt regelmatig de tevredenheid van zowel aanvragers (huisartsen, huisarts-assistenten, praktijkmanagers, medisch specialisten) als de patiënten. Zo willen wij onze dienstverlening blijven verbeteren. De resultaten waren positief, 90% van de ondervraagde aanvragers was (zeer) tevreden over Certe. Uiteraard zijn er aandachtspunten naar voren gekomen, deze worden inmiddels opgepakt.

Lees verder: Welke aandachtspunten pakt Certe op?

 
 
 
 
Certe volledig ISO15189 geaccrediteerd
 

Certe staat voor kwaliteit. Wij kunnen u dan ook met trots melden dat alle vakgebieden volledig geaccrediteerd zijn volgens de nieuwe internationale ISO15189-normen.  

Lees verder: De accreditaties van Certe.

 
 
 
 
Certe op de LHV Huisartsenbeurs 2018
 

Op zaterdag 7 april verzorgt Certe een workshop Urineweginfectie in het Skillslab op de LHV Huisartsenbeurs. Aan de invulling van deze workshop wordt de komende maanden gewerkt en we houden u via onder andere het serviceBericht graag op de hoogte van de ontwikkelingen. Naast de workshop staan wij ook op de beursvloer met een stand en gaan dan graag met u in gesprek over onze dienstverlening.

Wilt u alvast meer weten over de LHV Huisartsenbeurs? Bekijk de website.

 
 
 
 
Openingstijden tijdens de feestdagen
 

Certe is gesloten op 24 en 25 december (Kerst) en 1 januari (Nieuwjaarsdag). Op de andere doordeweekse dagen kunt u gewoon gebruikmaken van onze dienstverlening. Uw patiënten kunnen op de website van Certe terecht voor spreekuurlocaties in uw regio en de bijbehorende openingstijden.

 
 
 
 
Agenda
 
28 november - DTO Urineweginfectie (Groningen)
30 november - Nascholing soa (Dalen)
12 december - DTO Anemie (Friesland)
18 januari - Nascholing Anemie (regio Drachten e.o.)
6 februari - Certe Huisartsensymposium 2018 (Friesland)
13 februari - Certe Huisartsensymposium 2018 (Drenthe)
20 februari - Certe Huisartsensymposium 2018 (Groningen)
7 april - LHV Huisartsenbeurs 2018
 
 
                                                           
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: