Onderwerp:

Het laatste nieuws over uw pensioen

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
oktober 2017
 
 
Het laatste nieuws over uw pensioen
 
 
 
Financiële situatie
 

De dekkingsgraad van pensioenfonds DNB geeft de verhouding weer tussen de bezittingen en de verplichtingen van het pensioenfonds, in een percentage. Op de website van het fonds staat een grafiek waarin drie lijnen zijn aangegeven: de beleidsdekkingsgraad, de maanddekkingsgraad en de vereiste dekkingsgraad. De beleidsdekkingsgraad is het gemiddelde van de voorgaande twaalf maanddekkingsgraden. Voor het beleid dat het bestuur van Pensioenfonds DNB voert, is de beleidsdekkingsgraad leidend. 

 
Bekijk de beleidsdekkingsgraad
 
 
 
In gesprek met pensioenconsultants
 
In gesprek met pensioenconsultants
 

Op 1 en 2 november 2017 komen de pensioenconsultants weer naar DNB om met actieve deelnemers één-op-één gesprekken te voeren.

Samen met de pensioenconsultant doorloopt u het pensioendashboard. Hierdoor weet u in grote lijnen hoe uw huidige pensioensituatie is. Daarnaast worden de gevolgen van eventuele pensioenkeuzes (bijvoorbeeld als u eerder met pensioen wilt) duidelijk.

 
Aanmelden
 
 
 
 
Pensioenleeftijd naar 68
 

Door de snel stijgende levensverwachting gaat (naast de AOW-leeftijd) ook de wettelijke pensioenrichtleeftijd stijgen. Vroeger was deze 65, in 2014 schoof hij op naar 67 jaar. In 2018 gaat de pensioenrichtleeftijd omhoog naar 68 jaar.

 
Lees meer
 
 
 
Blog door het bestuur
 
Blog door het bestuur
 

De bestuursleden van Pensioenfonds DNB willen graag laten zien wat hen als bestuurslid zoal bezig houdt. Daarom houden ze bij toerbeurt een blog bij op de website van het fonds.

 
Bekijk de meest actuele blog
 
 
 
 
LinkedIn  Volg ons op LinkedIn
 
 
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Wilt u uw e-mailadres aanpassen? Dat kunt u hier doen.
 
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen