Onderwerp:

Nieuwsbrief oktober 2017

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
Nieuws waardwonen
 
  Volg ons op facebook
   
 
 
  Kwaliteit van wonen  
 
  In deze nieuwsbrief leest u over hoe wij werken aan de kwaliteit van uw woning. Over de schuren die wij op verschillende plekken in Lingewaard en Millingen aan de Rijn hebben vervangen. En over hoe belangrijk wij brandveiligheid vinden. Wij informeren u over onze plannen voor de Doelenstraat en Klappenburg en u vindt informatie over de HuisjeHuisje-app en taalmaatjes. Tot slot geven we u tips over wat u kunt doen nu er steeds meer hoosbuien vallen. Wij wensen u veel leesplezier!
 
Heeft u tips voor ons over leuke, inspirerende of boeiende onderwerpen voor de nieuwsbrief? Laat het ons dan weten via communicatie@waardwonen.nl. 
 
 
 
 
 
  Vervangen van schuren  
 
  Waardwonen heeft de afgelopen tijd een groot aantal schuren vervangen in de verschillende plaatsen in Lingewaard en Millingen aan de Rijn. Voor de heer en mevrouw Van Marwijk uit Angeren was het wel even schrikken toen ze hoorden dat hun schuur en aangebouwde garage weg moest. “Maar wij zijn nu heel blij”, vertelt mevrouw Van Marwijk ons als we haar bezoeken.
 
“Wij kregen van tevoren een brief dat onze schuur vervangen moest worden. Wij wonen in een hoekwoning en hadden een garage vast gebouwd aan onze schuur. De schuur was wel aan vervanging toe, want we hadden toch wel wat rotte planken maar verder hadden we het de afgelopen 36 jaar netjes onderhouden. Wij wilden heel graag onze garage behouden, maar dat was helaas niet mogelijk. We moesten mee”, vertelt mevrouw Van Marwijk. 
 
 
  Lees verder  
 
 
  Voortgang Klappenburg  
 
  De afgelopen periode hebben we gesprekken gevoerd met de leden van de bewonerscommissie. Samen hebben we afspraken gemaakt en het is nu een mooi moment om de plannen verder op te pakken. Hiervoor organiseren we de komende periode een aantal bewonersavonden. We beginnen met een aantal avonden waarin we bewoners uitgebreid vragen om hun mening. Bijvoorbeeld: wat vinden zij belangrijk aan hun woning en in de wijk? Deze uitkomsten verzamelen we en koppelen we vervolgens terug aan bewonersavonden later in het jaar. Zo komen we samen met bewoners tot goede plannen voor de woningen in Klappenburg.
 
 
 
  De Doelenstraat Huissen  
 
  In het voorjaar zijn we met de bewoners van de 19 woningen aan De Doelenstraat in gesprek gegaan over de toekomst van hun woning en wijk. Ook hebben we tijdens de avond een projectgroep samengesteld. Met de zes leden van de projectgroep hebben we de afgelopen tijd verder gesproken. Daarnaast zijn we samen op excursie geweest naar Nijmegen om voorbeeldprojecten van renovatie en nieuwbouw te bekijken. De volgende stap is om samen met de projectgroep te bepalen wat de beste mogelijkheid is voor De Doelenstraat. De projectgroep gaat hierover zelf ook in overleg met de overige bewoners. Dit moet leiden tot een gedragen plan voor de toekomst van De Doelenstraat. 
 
 
 
  Brandveiligheid  
 
  De medewerkers van Waardwonen brengen bij alle appartementencomplexen de speciale brandveiligheidskaart langs. Hierin staat wat u kunt doen om een brand te voorkomen en hoe u het beste kunt handelen bij brand. Inmiddels zijn wij al bij veel appartementen geweest. Dan controleren we meteen even de rookmelders. Als deze rookmelders niet goed meer zijn, zorgen we voor een nieuwe. Zo werken we samen met u aan veilige woningen. 

Bent u huurder van Waardwonen en heeft u geen rookmelder? Neem dan contact met ons op. Wij plaatsen gratis een rookmelder. Ook kunt u de brandfolder bij ons opvragen of downloaden op onze website www.waardwonen.nl.
 
 
  Download de folder op onze website  
 
 
  Taalmaatjes  
 
  De afgelopen jaren hebben we een groot aantal vluchtelingen mogen verwelkomen. Zodra ze een vergunning krijgen, komen ze ook in aanmerking voor een huurwoning. Deze statushouders zijn vaak heel dankbaar en blij dat ze nu veilig zijn. De taal is voor hen vaak een probleem. Hierin kunnen Taalmaatjes een belangrijke rol spelen: mensen die hun kennis en vaardigheden op het gebied van Nederlands taal willen delen met statushouders of andere nieuwkomers.

De meeste Taalmaatjes gaan éénmaal per week gedurende 1,5 uur met statushouders aan het werk. Het accent kan op lezen en schrijven worden gelegd, maar het gaat vooral om het spreken en luisteren. Naast het vergroten van taalvaardigheid, heeft ontmoeting en wegwijs / contact binnen de lokale samenleving aandacht. Het draagt bij om de nieuwkomers te helpen inburgeren in Nederland en de plek waar ze wonen.

Ook taalmaatje worden? Of op een andere manier vrijwilligerswerk doen voor VluchtelingenWerk. Kijk dan eens op www.vluchtelingenwerk.nl/oostnederland. Woont u in Millingen aan de Rijn? Dan kunt u contact opnemen met Forte Welzijn. Stuur een e-mail naar lisanne.bron@fortewelzijn.nl of bel naar 06-83544053.
 
 
  Vluchtelingenwerk Oost-Nederland  
 
 
  Woning ruilen met HuisjeHuisje-app  
 
  HuisjeHuisje is een gratis app waarmee huurders op zoek kunnen naar de ideale woning om te ruilen. Makkelijk en snel. HuisjeHuisje is er voor iedereen die in een huurhuis woont en graag van huis wil ruilen. De app is gratis, veilig en betrouwbaar!
 
Met de app kunt u huurhuizen (sociaal én vrije sector) vinden van mensen die ook graag van huis willen ruilen. U kunt deze huizen bekijken én liken. Heeft u een match met de bewoner van het huis dat u hebt geliked? Dan kunt u met elkaar chatten en een afspraak maken om elkaars huis te bekijken. Als u allebei nog steeds tevreden bent, kunt u de verhuurders vragen of u van woning kunt ruilen.

Om mee te kunnen doen, kunt u de HuisjeHuisje-app downloaden. Hier kunt u uw woning ‘te ruil’ aanbieden. Ook kunt u zien welke andere woningen te ruil staan. 
 
U kunt de app vinden door te zoeken op HuisjeHuisje in de App Store van Apple of de Play Store van Google. Kijk voor meer informatie op www.huisjehuisje.nl.
 
 
 
  Hoosbuien  
 
  Door klimaatveranderingen hebben we steeds vaker hoosbuien. Er valt dan in korte tijd heel veel water en dat kan voor problemen zorgen.  U kunt gelukkig zelf veel doen om wateroverlast in uw tuin en woning te voorkomen.
 
 
 
 
  Tip 1 Niet teveel tegels in de tuin
Steeds meer bewoners hebben veel tegels in de tuin. Dit is fijn omdat er weinig onderhoud nodig is. Helaas zorgen veel tegels in de tuin er ook voor dat er veel water in het riool terecht komt. Als er veel regen valt, kan dit voor problemen zorgen. Meer groen in de tuin helpt hierbij. U kunt wellicht een rijtje tegels verwijderen en dit vervangen door aarde. Zo kan het water de grond in.
 
Tip 2 Plaats een regenton
Een andere tip is het plaatsen van een regenton. Daarmee kunt u veel regenwater in de tuin opvangen. Bovendien kunt u het water later weer gebruiken om bijvoorbeeld uw (tuin)planten water te geven.
 
Tip 3 Houd uw dakgoot schoon
Een verstopte regenpijp zorgt ervoor dat er veel water op een plek komt die daar niet op berekend is. Hierdoor kan er water in huis komen. Daarom is het belangrijk dat de dakgoot schoongehouden wordt. 
 
 
 
  Waardwonen.nl | Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Meld je hier af.