Onderwerp:

Nieuwsbrief oktober 2017

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
oktober 2017
 
Pensioenleeftijd blijft 67 jaar | Anw-hiaat | Filmpjes over toeslagverlening en korten
 
Pensioenleeftijd blijft 67 jaar | Anw-hiaat | Filmpjes over toeslagverlening en korten
 
 
 
Pensioenleeftijd blijft 67 jaar
 

Vanaf 1 januari 2018 gaat de standaard pensioenleeftijd omhoog naar 68 jaar. Dit heeft gevolgen voor het opgebouwde en nog op te bouwen pensioen. De sociale partners hebben besloten de pensioenleeftijd bij Pensioenfonds Beveiliging op 67 jaar te houden.

Waarom gaat de pensioenleeftijd naar 68 jaar?
In de wet staat hoeveel pensioen u maximaal per jaar mag opbouwen. Dit is een combinatie van de pensioenleeftijd en het opbouwpercentage. De pensioenleeftijd is gekoppeld aan de levensverwachting. En we worden steeds ouder. Daarom is deze wetgeving aangepast. Vanaf 1 januari 2018 is de wettelijke pensioenleeftijd 68 jaar. Het wettelijke maximale opbouwpercentage blijft wel gelijk, namelijk 1,875%.

Aanpassing pensioenregeling
In de huidige pensioenregeling van Pensioenfonds Beveiliging bouwt u pensioen op tot u 67 jaar wordt. Dat blijft in 2018 ook zo. Wat dit betekent voor de franchise en het opbouwpercentage is nog niet duidelijk. In de komende maanden wordt dit door sociale partners besproken. Zodra er een besluit is, hoort u hierover van ons.

 
 
Herstelplan
 
Herstelplan
 

Is de beleidsdekkingsgraad van een pensioenfonds lager dan het nodige eigen vermogen? Dan moet het fonds een herstelplan opstellen. 

Aan het einde van elk kalenderkwartaal volgt een toets. Voldoet het pensioenfonds op basis van de beleidsdekkingsgraad nog aan het vereiste eigen vermogen? In het herstelplan moeten we aantonen dat de beleidsdekkingsgraad na 10 jaar op het vereiste niveau komt.

Eind december 2015 was de dekkingsgraad van Pensioenfonds Beveiliging 100,5%. Dit is lager dan de vereiste dekkingsgraad van 124,1%. Daarom heeft het pensioenfonds een herstelplan in gediend bij DNB.

 
Bekijk het herstelplan
 
 
 
 
Anw-hiaat
 

Anw-hiaat betekent een tekort aan inkomen voor uw partner, als u overlijdt en uw partner alleen achterblijft. Een Anw-hiaat kan bijvoorbeeld ontstaan doordat uw partner niet in aanmerking komt voor een Anw-uitkering van de overheid.  

U kunt een Anw-hiaatverzekering afsluiten als u verwacht dat uw partner te weinig inkomen heeft als u overlijdt. Vraag hiernaar bij uw werkgever of bekijk de mogelijkheden bij een verzekeraar.  Pensioenfonds Beveiliging biedt deze mogelijkheid niet aan. Op de website van de Sociale Verzekeringsbank vindt u meer informatie over de Anw-uitkering van de overheid.

 
 
Filmpjes toeslagverlening en korten
 
Filmpjes toeslagverlening en korten
 

Pensioenfonds Beveiliging heeft twee filmpjes gemaakt. De voorzitter van het pensioenfonds Hans Kestens geeft uitleg over toeslagverlening en korten.

Het eerste filmpje gaat over toeslagverlening. Wat is dat nu precies en wanneer krijgt u een toeslag? En hoeveel toeslag krijgt u dan? Het andere filmpje gaat over korten. Wanneer wordt er gekort en hoe bepaalt het pensioenfond hoeveel er gekort wordt?

 
Bekijk de filmpjes
 
 
 
Hardnekkige pensioenmythes…
 
Hardnekkige pensioenmythes…
 

Er gaan heel wat verhalen rond over pensioen. En vaak zijn die verhalen nogal negatief. Over pensioenpotten die leegraken bijvoorbeeld. Of over spaarrekeningen die meer zouden opbrengen dan de beleggingen van het pensioenfonds. De hoogste tijd om een aantal hardnekkige pensioenmythes te ontkrachten, zo vond de Pensioenfederatie.

 
Lees meer
 
 
 
 
Geef uw e-mailadres door
 

U doet misschien al veel digitaal. Pensioenfonds Beveiliging gaat ook steeds meer digitaal met u communiceren. Dit is sneller, goedkoper en beter voor het milieu. Daarom hebben we ook uw e-mailadres nodig. Nog niet alles zal direct digitaal gaan: dit gaat stap voor stap.

Om zoveel mogelijk digitaal te doen, gebruiken we uw e-mailadres. We hebben ook uw toestemming nodig om digitaal met u te communiceren. U regelt dit via de website.

Al een keuze gemaakt?
Dan hoeft u niets te doen. Uw keuze voor digitaal of post blijft staan. Als u uw keuze wilt wijzigen, kan dat eenmaal per jaar via de website.

 
Geef uw keuze aan ons door
 
 
 
 
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Wilt u uw e-mailadres aanpassen? Dat kunt u hier doen.
 
Verzonden met iMailingtool   |   Doorsturen   |   Printen