Onderwerp:

Nieuwsbrief GKB

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de online versie
 
GKB Drenthe
Nieuwsbrief September 2017  
 
In deze uitgave
» Sociaal krediet van GKB maakt spouwmuurisolatie mogelijk
» Succesvol webinar over omgaan met een krap budget
» Diensten GKB uitgelegd in korte video
» Detentie & Schulden
» Een kijkje bij…
 
Sociaal krediet van GKB maakt spouwmuurisolatie mogelijk
 
Dankzij een unieke vorm van kredietverstrekking wordt het ook voor lagere inkomens mogelijk om geld te lenen voor een investering in spouwmuurisolatie. De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) en de gemeenten Hardenberg en Ommen ondertekenden hiervoor op woensdag 5 juli de overeenkomst sociale kredietverstrekking spouwmuurisolatie.

Lees verder..
 
Succesvol webinar over omgaan met een krap budget
 
In juli presenteerde de GKB haar eerste webinar. Dit webinar ging over omgaan met een krap budget, waarin ervaringsdeskundige Kim tips & tricks deelde met de kijkers. Een aantal jaren geleden kreeg het gezin van Kim te maken met financiële problemen, waardoor zij genoodzaakt waren hulp te vragen bij de GKB. Kim deelt haar verhaal en ervaring met de kijker. Hoe ze bijvoorbeeld steeds creatiever werd in het uitkomen met het weekgeld.

Bent u nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hier het webinar. 
 
Diensten GKB uitgelegd in korte video
 
De GKB heeft van al haar diensten een video laten maken. Korte video’s waarin de diensten op een laagdrempelige manier, ondersteund door pictogrammen,  worden uitgelegd.  Bekijk de video’s hier.
 
 
Detentie & Schulden
 
De Gemeentelijke Kredietbank (GKB) organiseerde 13 juni jl. een inspirerende brainstormsessie rondom het thema detentie en schulden bij de PI in Veenhuizen. Hierbij waren verschillende organisaties aanwezig die betrokken zijn bij de begeleiding van (ex-)gedetineerden.

Doel van de bijeenkomst was om de financiële begeleiding van (ex-)gedetineerden te verbeteren om recidive te voorkomen. De bijeenkomst heeft ervoor gezorgd dat partijen meer samenwerking gaan zoeken om (ex-)gedetineerden met financiële problemen beter te kunnen begeleiden.

Lees verder..
 
Een kijkje bij…
 
De GKB vlogt regelmatig over interessante thema’s. Vanaf de zomer is een reeks gestart met de naam ‘Een kijkje bij..’. Deze serie geeft een kijkje achter de schermen bij diverse teams van de GKB. De eerste vlog in deze serie nam een kijkje bij het team Juridische Zaken. Simone van Veenen  vertelt over (dreigende) huisuitzetting bij huurachterstanden en welke rol team Juridische Zaken hierin speelt.

Bekijk de vlog hier.   
 
 
Doorsturen | Website | Afmelden | Reageren | (0592) 366 099
Postbus 426, 9400 AK Assen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: