Onderwerp:

Werkgeversnieuwsbrief Pensioenfonds Vervoer

Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen?
Klik hier voor de online versie
Nieuwsbrief werkgevers
Augustus 2017
www.pfvervoer.nl   werkgever@pfvervoer.nl
Inhoud

Digitale nota’s en iDeal: gemakkelijk, veilig en overzichtelijk

Nieuw: pensioeninfo voor buitenlandse medewerkers

Zo zit het met het doorgeven van meeruren en overwerkuren

Contact

Heeft u vragen over het werkgeversportaal, nota's of het pensioen van uw werknemers? Neem dan contact op met Pensioenfonds Vervoer via (050) 582 98 88. Of stuur een e-mail naar werkgever@pfvervoer.nl
Digitale nota’s en iDeal: gemakkelijk, veilig en overzichtelijk

Iedere maand of iedere vier weken ontvangt u een nota van Pensioenfonds Vervoer. Als u kiest voor de digitale nota, ontvangt u de nota’s via e-mail. De digitale nota kunt u eenvoudig archiveren, doorsturen naar uw administrateur of direct online betalen (bijvoorbeeld met iDeal).
 
Instellen is heel eenvoudig!
-      Log in op het werkgeversportaal.
-      Op het tabblad ‘Mijn gegevens’ kunt u uw betaalgegevens wijzigen. 
-      Via ‘Wijzigen’ onder het kopje ‘Betaalgegevens Beroepsvervoer’ kunt u aangeven dat u uw nota via e-mail wilt ontvangen en op welk e-mailadres.
 
We hebben drie dagen nodig om uw nieuwe instelling te verwerken. Na deze drie dagen ontvangt u voortaan uw nota’s via e-mail.   

Kies ook meteen voor betalen via iDeal
Heeft u gekozen voor het ontvangen van digitale nota’s? Dan kunt u bij ‘Betaalwijze’ ook doorgeven dat u nota’s via iDeal wilt betalen. Als u vervolgens een nota via e-mail ontvangt, kunt u via de betaalknop in die e-mail direct en veilig betalen met iDeal.
Nieuw: pensioeninfo voor buitenlandse medewerkers

Heeft u niet-Nederlandssprekende medewerkers in dienst? In het HR-pakket vindt u voor deze medewerkers sinds kort een brochure met Engelstalige informatie over pensioen bij Pensioenfonds Vervoer. U kunt de brochure meegeven aan nieuwe medewerkers of erbij pakken als een medewerker bij u komt met een vraag over pensioen. 
Zo zit het met het doorgeven van meeruren en overwerkuren

Bent u werkgever in de sector goederenvervoer? Dan vragen we u meeruren en overwerkuren apart door te geven. Wat is het verschil?  

Dit zijn overwerkuren:
Een fulltime werkweek heeft 40 uren. Alle uren die uw medewerker boven de 40 uur werkt, zijn overwerkuren. Het maakt niet uit of uw medewerker fulltime of parttime werkt.

Dit zijn meeruren:
Werkt een medewerker parttime, dan kan hij of zij meeruren maken. Meeruren zijn de uren die uw medewerker werkt boven zijn contracturen, tot maximaal 40 uren (want alles boven de 40 uur is overwerk). Iemand met een fulltime contract kan dus nooit meeruren maken.
 
Stel, uw medewerker heeft een contract voor 20 uur per week. Hij werkt in een week 50 uur. Dan heeft hij 20 meeruren gemaakt en 10 overwerkuren. 

Hoe geeft u meeruren en overwerkuren door aan Pensioenfonds Vervoer?
Meeruren: in de betreffende maand/periode
Meeruren geeft u voor uw parttime medewerker in het portaal door bij het onderdeel ‘variabelen componenten’. Vul bij de ‘Gewerkte uren’ het totaal van contracturen en meeruren in, die de werknemer in die maand of periode heeft gemaakt.

Voorbeeld meeruren opgeven:
Stel, uw medewerker heeft een contract van 20 uur per week. U werkt met een vier weken verloning. Voor elke week kijkt u of het aantal gewerkte uren hoger is dan de contracturen. U stelt ook voor elke week vast of het aantal gewerkte uren meer is dan 40. Totaal opgeven uren in het portaal deze periode:
80 contracturen + 30 meeruren = 110 uur


In het voorbeeld geeft u na vier weken dus 110 gewerkte uren op (80 contracturen + 30 meeruren). De overuren verzamelt u het hele jaar door en geeft u volgend jaar op. Diensturen (tot 40 uur) in het weekend geeft u op bij de gewerkte uren van de betreffende periode. De uitbetaalde toeslag 50% voor zaterdag en 100% voor zondag geeft u volgend jaar op.
 
Overwerkuren: één keer per jaar
Overwerkuren geeft u één keer per jaar op. U verzamelt het hele kalenderjaar alle overwerkuren. Het totaal aan overwerkuren geeft u in januari van het volgende jaar op. Wij berekenen vervolgens op basis van het uurloon in het nieuwe jaar hoeveel pensioen uw medewerker over het overwerk opbouwt.

Verzonden met iMailingtool Afmelden of e-mailadres wijzigen | Doorsturen | Printen
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: