Onderwerp:

Nieuwsbrief GKB Februari 2017

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de online versie
 
GKB Drenthe
Nieuwsbrief Februari 2017  
 
In deze uitgave
» Vrijwilligers in het zonnetje
» De GKB vlogt
» GKB gaat aan de slag met Mobility Mentoring®
» GKB actief in Week van het Geld 2017
» GKB organiseert netwerkbijeenkomst armoede en schulden in Haren
» Verkorte wachttijd tussen aanmelding en intake succesvol
 
Vrijwilligers in het zonnetje
Het is inmiddels een traditie geworden: een lunch voor vrijwilligers om ze in het zonnetje te zetten. De samenleving kan niet meer zonder vrijwilligers. Ook de GKB werkt vaak en intensief samen met vrijwilligers. Vrijwilligers zijn van grote toegevoegde waarde en daarom vinden wij het belangrijk vrijwilligers die met ons samen werken in het zonnetje te zetten!
 
Bent u vrijwilliger en werkt u met ons samen? Reserveert u dan alvast 16 maart a.s. in uw agenda voor een lunch met medewerkers va de GKB. Een mooi moment om elkaar te ontmoeten! (Geen uitnodiging ontvangen? Lees dan hier meer).  
 
 
De GKB vlogt
Op 17 november 2016 lanceerde de GKB haar eerste vlog (weblog in videovorm) op het jubileumcongres. Wij zijn gestart met vloggen om de GKB een gezicht te geven waardoor we meer bereikbaar en herkenbaar worden. De GKB vlogt over allerhande voor onze klant actuele en interessante onderwerpen. Wilt u onze vlogs ook volgen? Abonneert u zich dan gratis op ons YouTube kanaal.
 
GKB gaat aan de slag met Mobility Mentoring®
De GKB gaat experimenteren met Mobility Mentoring ®, een in Amerika ontwikkelde interventie waarbij gezinnen in armoede op een andere manier begeleid worden. We zijn inmiddels in gesprek met de initiatiefnemers in Nederland om een project te starten met deze nieuwe vorm van interventie. 
 
Mobility Mentoring ® is ingericht op basis van inzichten uit de hersenwetenschap. Het vertrekpunt is dat armoede en schulden (stress) verlammend werken op ons vermogen problemen op te lossen. Bij deze methode wordt gekeken welk inkomen gezinnen minimaal nodig hebben om geen geldstress meer te hebben. Met deze methode worden inwoners met bijvoorbeeld schulden ondersteund bij het stellen van doelen. Daarbij wordt het gedrag voornamelijk gestuurd door beloningen in plaats van door straffen.  Mobility mentors ondersteunen de gezinnen bij het maken van een samenhangend plan.
 
De ervaringen in Boston laten zien dat dit mensen helpt om in beweging te komen. Diverse onderzoeken naar de interventie laten zien dat de focus op economische zelfredzaamheid, het integrale plan dat is opgedeeld in concrete subdoelen en de beloningen eraan bijdragen dat mensen sneller in beweging komen.  Daarbij worden de kosten die met de beloningen gemoeid zijn ruimschoots terugverdiend.
 
 
GKB actief in Week van het Geld 2017
Van 27 tot en met 31 maart 2016 vindt de landelijke Week van het Geld plaats. Het doel van deze week is om scholieren te leren omgaan met geld. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan!
 
Aandacht voor financiële educatie 
Omdat de GKB dit doel van harte ondersteunt, nemen wij ook dit jaar weer deel aan deze landelijke week. Wij organiseren op 30 maart a.s. een event voor onze gemeentelijke opdrachtgevers (wethouders) met als doel om  financiële educatie voor kinderen op een ludieke manier onder de aandacht te brengen in elke gemeente. 
 
Mocht u, samen met ons, ook iets willen organiseren in de Week van het Geld? Neemt u dan contact op met Team Preventie via preventie@degkb.nl
 
 
GKB organiseert netwerkbijeenkomst armoede en schulden in Haren
Op 9 maart a.s. organiseert de GKB in samenwerking met de gemeente Haren een netwerkbijeenkomst voor partijen die actief zijn op het gebied van schulden- en/of armoedebestrijding. Het doel van de bijeenkomst is deze partijen (meer) te verbinden. Daarnaast is het doel dat het gesprek wordt gevoerd over de vindplaats en de behoefte aan schuldpreventie/vroegsignalering. Wethouder Verbeek verzorgt de aftrap van de bijeenkomst.
 
Verkorte wachttijd tussen aanmelding en intake succesvol
In 2016 heeft de GKB haar wachttijd tussen de aanmelding en het eerste (intake)gesprek van 4 weken verkort naar 7 dagen. Bij crisis is er zelfs binnen vier uur een contactmoment. Als GKB zijn we er trots op te kunnen zeggen dat we deze termijn in bijna alle gevallen hebben behaald. We merken dat het verkorten van de wachttijden in de praktijk een grote meerwaarde oplevert voor de klant. Klanten ervaren vaak veel stress door hun (problematische) schuldsituatie. Na een intakegesprek ervaart de klant vaak al meer rust. Dus hoe eerder in de tijd het intakegesprek plaatsvindt, hoe groter de meerwaarde voor onze klant. 
 
 
Doorsturen | Website | Afmelden | Reageren | (0592) 366 099
Postbus 426, 9400 AK Assen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: