Onderwerp:

Nieuwsbrief oktober 2016

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
 
  Nieuwsbrief oktober 2016
 
 
 
 
CEO Gertjan Lankhorst verruilt GasTerra voor VEMW
 
  CEO Gertjan Lankhorst verruilt GasTerra voor VEMW  
 
Zonder groen gas geen betaalbare duurzame energievoorziening
 
  Zonder groen gas geen betaalbare duurzame energievoorziening  
 
 

Na een periode van tien jaar heeft GasTerra-CEO Gertjan Lankhorst besloten zijn loopbaan elders voort te zetten. Het bestuur van VEMW heeft hem voorgedragen als nieuwe voorzitter.

Lees meer / Read in English
 
 
 

Nederland moet in 2020 14% van haar energievoorziening duurzaam opwekken. De focus ligt daarbij op duurzame elektriciteit; groen gas lijkt niet mee te doen. Is dit terecht of is er wel degelijk een belangrijke rol weggelegd voor groen gas?

Lees meer / Read in English
 
 
 
 
 
 
 
Gaswinningsbesluit Groningen: een werkbaar compromis   Gaswinningsbesluit Groningen: een werkbaar compromis

Het kabinet heeft gesproken. Het Groningenplafond blijft de komende vijf jaar 24 miljard m³ per gasjaar. Dit besluit is onder andere gebaseerd op onderzoek van de (inter)nationale netwerkbedrijven, die inzicht hebben in de totale fysieke vraag naar laagcalorisch (Groningen) gas. GasTerra vertaalt het kabinetsbesluit nu naar zijn commerciële activiteiten.

Lees meer / Read in English
 
 
 
 
 
 
(Geen titel)
 
 
 
 
 
Met biobrandstoffen vol gas een doodlopende weg in   Met biobrandstoffen vol gas een doodlopende weg in

Snapt u precies wat we aan het doen zijn als u de recente brief over biobrandstoffen van staatssecretaris Dijksma aan de Tweede Kamer leest? "Doelstellingen zitten elkaar in de weg" aldus Jan Paul van Soest.

Lees meer / Read in English
 
 
 
 
 
 
Jaarlijkse CIEP NOGEPA Gasdag

Op 8 september vond de jaarlijkse Gasdag plaats, gezamenlijk georganiseerd door denktank CIEP en NOGEPA. Dagvoorzitter Maria van der Hoeven leidde de ongeveer 300 aanwezigen in de ochtend vanuit een Europees perspectief naar de middag waarin de nadruk kwam te liggen op Nederlandse gassector en gasmarkt.

Lees meer / Read in English
  Jaarlijkse CIEP NOGEPA Gasdag
 
 
 
 
 
 
Doormodderen naar label B of wonen zonder aardgas   Doormodderen naar label B of wonen zonder aardgas

Vanaf 15 september 2016 kun je zo'n 20 procent subsidie krijgen voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat je ten minste twee nieuwe isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Het idee achter de eis is, dat woningeigenaren zo omvangrijke maatregelen nemen en in een keer naar label A of B gaan.

Lees meer / Read in English
 
 
 
 
 
 
(Geen titel)
 
 
 
 
 
Onze vergeten methaanemissies

In "The Economist" verscheen recent een verhaal over emissies van methaan uit de gassector die sterk bijdragen aan de opwarming van de aarde. De auteur suggereert dat we maar beter steenkool kunnen gebruiken dan aardgas. Zoiets doet natuurlijk de alarmbellen rinkelen en prikkelt tegelijk de nieuwsgierigheid. Hoe zit dat eigenlijk?

Lees meer / Read in English
  Onze vergeten methaanemissies
 
 
 
 
 
  Disclaimer
Gebruik van enige informatie verkregen middels deze nieuwsbrief is voor eigen risico van de gebruiker. Deze e-mail en zijn bijlagen zijn uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). GasTerra spant zich in te waarborgen dat de informatie en inhoud van de artikelen in deze nieuwsbrief volledig en juist is. GasTerra kan echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onvolledige of onjuiste informatie in deze nieuwsbrief. De onderneming aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door het gebruik van informatie verkregen via deze nieuwsbrief of voor enige schade ontstaan uit verleende diensten, aangeboden of verwezen content.
 
 
  Indien u geen nieuwsbrief van GasTerra meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden  
 
 
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: