Onderwerp:

Waardwonen nieuws - april 2016

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
Nieuws waardwonen
 
  Volg ons op facebook
   
 
 
  Waardwonen nieuws - april 2016  
 
 
In deze nieuwsbrief leest u over onze nieuwbouwprojecten,  over hoe we onze toekomstige woningvoorraad bepalen, de jaarlijkse huurverhoging, u maakt kennis met twee huurders uit Syrie en meer nieuws….Veel leesplezier!
 
Heeft u tips voor ons over leuke, inspirerende of boeiende onderwerpen voor de nieuwsbrief? Laat het ons dan weten via communicatie@waardwonen.nl Wij wensen u veel leesplezier! 
 
Voeg communicatie@waardwonen.nl toe aan uw adressenboek zodat u er zeker van bent dat u Waardwonen Nieuws ontvangt.
 
 

 
 
 
 
 
  Nieuwbouw Centrumplan Millingen aan de Rijn gereed  
 
  Het appartementengebouw met 12 appartementen en winkelruimte voor supermarkt Aldi aan de Heerbaan in Millingen aan de Rijn is klaar. De bewoners van de appartementen hebben inmiddels de sleutel van hun nieuwe “thuis” ontvangen. Wij wensen hen succes met de werkzaamheden om het appartement helemaal naar hun zin te maken en met de aanstaande verhuizing.
 
Met de oplevering van dit appartementengebouw en eerder al ’t Stüpke met daarin ons kantoor, is de nieuwbouw in het centrum van Millingen aan de Rijn voltooid.
 
Bekijk het filmpje van de sleuteluitreiking aan de bewoners op vrijdag 8 april 2016. 
 
 
  Bekijk het filmpje  
 
 
  In gesprek met Raneem en Mohammed uit SyriŽ  
 
  Raneem Nahawandi en Mohammed Ehab Al Hindi komen uit Syrië en wonen sinds oktober 2015 samen in Bemmel. Mohammed huurt vanaf juli 2015 de woning en zijn vrouw is via gezinshereniging vanaf oktober in Nederland. Het bevalt hun erg goed in Nederland. “Wij zijn dankbaar dat we hier zijn. Wij willen graag actief zijn in de maatschappij en wat terug kunnen doen.” Daarom werken ze nu allebei als vrijwilliger bij vluchtelingenwerk en gaan ze drie dagen naar Nijmegen om de taal te leren. “Als we goed Nederlands spreken, kunnen we hier ook werken.” Ze hebben goed contact met de buren en met Nederlanders in de omgeving. “We vinden dat belangrijk.”
“De mensen hier zijn heel vriendelijk”, vertelt Raneem. “We hoorden vooraf dat Nederlanders heel direct, soms zelfs onbeleefd zijn, maar de mensen zijn juist heel aardig. We merken soms dat mensen terughoudend zijn door alles wat in de media staat. Dat begrijpen we ook. 
 
 
  Lees verder  
 
 
  Hoeveel sociale huurwoningen hebben wij nodig?  
 
  Woensdag 13 april 2016 hebben wij met onze belanghouders, zoals huurdersorganisaties, gemeenten en zorgpartijen gediscussieerd over hoe onze woningvoorraad er in de toekomst uit moet zien.

Vragen die aan de orde kwamen waren onder andere: hoe groot is de toekomstige behoefte aan sociale huurwoningen in Millingen aan de Rijn en de gemeente Lingewaard? Hoe ziet een sociale huurwoning eruit? Wat is een betaalbare sociale huurwoning en welke kwaliteit hoort hierbij? De resultaten nemen wij mee in de vernieuwing van onze portefeuillestrategie. Hierin wordt vastgelegd aan hoeveel en van welk type woningen, in welke dorpen er de komende tien jaar behoefte is. 
 
 
  Lees verder  
 
 
  Wijkvernieuwing Van Kleefstraat e.o. Huissen voltooid!  
 
  Op vrijdag 1 april 2016 hebben de laatste nieuwe bewoners van de eengezinswoningen aan het Van Kleefplein en de Van Kleefstraat in Huissen de sleutel van hun nieuwe thuis ontvangen. Daarmee is na 2½ jaar van slopen en bouwen de wijkvernieuwing aan de Van Kleefstraat, Van Gelrestraat en het Van Kleefplein in Huissen voltooid. In totaal hebben 77 bestaande woningen plaats gemaakt voor 74 appartementen en 38 grondgebonden woningen.

Bekijk het filmpje over het verloop van het project via https://youtu.be/y0foSrSLHQA
 
 
  Lees verder  
 
 
  Gemiddeld 0,65% huurverhoging  
 
  Waardwonen voert een beperkte huurverhoging van gemiddeld 0,65% door voor alle sociale huurwoningen (woningen met een huurprijs tot € 710,68). Dit is ruim de helft minder dan de toegestane verhogingen door het Rijk. De verhoging is in goed overleg met de Bewonersraad Lingewaard en de Huurdersvereniging Millingen aan de Rijn bepaald.
 
Betaalbare huurwoningen
De overheid stelt jaarlijks vast wat de maximale huurverhoging mag zijn. De huren voor de lagere en middeninkomens mogen vanuit het Rijk maximaal met 2,1% en 2,6% verhoogd worden en voor de hogere inkomens is de maximale huurverhoging 4,6%. Waardwonen en de huurdersorganisaties vinden het belangrijk dat de huren betaalbaar blijven. De huurverhoging bij Waardwonen ligt daarom op maximaal 0,85% voor de lagere inkomens. Huurders met een inkomen boven de € 44.360 krijgen een huurverhoging van maximaal 1,85%. Omdat sommige huurders geen verhoging of een lagere verhoging krijgen, is de huurverhoging bij Waardwonen gemiddeld 0,65%. 
 
 
  Lees verder  
 
 
  Overlast van afval: we voorkomen het samen  
 
  U kent het vast wel: overlast van afval dat naast de (ondergrondse) container is gezet, afval dat op de verkeerde dag en/of tijdstip aan straat wordt gezet of opengereten vuilniszakken. Of zwerfafval zoals verpakkingsmaterialen (snoepwikkels, blikjes en patatbakjes), sigarettenpeuken en kauwgomresten, dat op straat, in het openbaar groen of in de natuur rondslingert. Allemaal bewust of onbewust door mensen weggegooid of achtergelaten op plekken die daar niet voor bestemd zijn.
 
Een nette verzorgde woonomgeving bevordert de leefbaarheid van een wijk en de wijk ziet er fraaier uit. Wij vinden het immers allemaal fijn als de omgeving waar wij wonen schoon is. Feit is dat mensen die in een schone omgeving wonen, zich ook schoner gedragen. Op de website https://www.nederlandschoon.nl/ leest u wat u kunt doen aan (zwerf) afval
 
 
  Lees verder  
 
 
  Verbouw en renovatie voormalig stadhues Huissen  
 
  De sloop en verbouwing van het voormalig stadhues in Huissen verloopt volgens planning. Woensdag 16 maart 2016 voerden wethouder Janssen, bestuurder Hanke Gielen van Waardwonen, Gerard Lucassen van Rijnwaal zorggroep en Marcel Schipper van VolkerWessels gezamenlijk de eerste sloophandeling uit.
 
Het gemeentelijk monument, beter bekend als het Stadhues, dat oorspronkelijk gebouwd is als klooster en later dienst deed als stadhuis, wordt verbouwd en gerenoveerd. Ook wordt een deel nieuwbouw uitgevoerd. Het markante gebouw in het centrum van Huissen biedt straks onderdak aan een bibliotheek en een multifunctionele ruimte voor de gemeente.
 
Het complex wordt  in eerste instantie gebruikt als tijdelijke huisvesting voor 48 senioren van Rijnwaal Zorggroep. Deze tijdelijke huisvesting gaat ongeveer twee jaar duren. Hierna worden de ruimtes verbouwd tot 24 huurappartementen voor Waardwonen.De ingebruikname door Rijnwaal Zorggroep staat gepland voor het eind van dit jaar.
 
 
 
  Doe mee aan onze poll  
 
  Waardwonen vindt u mening  belangrijk. Een manier om uw mening te vragen is via onze poll. Geef u mening en stem op onze poll. Deze keer gaat onze poll over Mijn Waardwonen. Via Mijn Waardwonen kunt u snel en eenvoudig uw zaken met Waardwonen regelen. 

Wij zijn benieuwd naar uw mening
 
 
  Naar de poll  
 
 
  Waardwonen.nl | Geen nieuwsbrief meer ontvangen? Meld je hier af.