Onderwerp:

Even voorstellen: nieuw Management Team GKB

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Bekijk de online versie
 
GKB Drenthe
Nieuwsbrief november 2015  
 
In deze uitgave
» Even voorstellen: nieuw Management Team GKB
» Diagnose-instrument Traject51 op maat gemaakt
» Voorbereidingen overgang op nieuwe software in volle gang
» Lange wachttijden voor verzoeken onderbewindstelling
» Wijziging contactpersoon voor aantal klanten in 2016
» Gewijzigde openingstijden Kerst en Oud & Nieuw
 
Even voorstellen: nieuw Management Team GKB
De GKB heeft een nieuw Management Team. In de bijlage bij deze nieuwsbrief vindt u een blad waarop dit team zich aan u voorstelt.  
 
Diagnose-instrument Traject51 op maat gemaakt
Tijdens de Centrale Informatie Bijeenkomst voor opdrachtgevers op 30 april jl. heeft de GKB haar plannen voor het doorontwikkelen van het Traject51diagnose-instrument kenbaar gemaakt. Het doel van de doorontwikkeling was om multiproblem van single problem gevallen te kunnen onderscheiden. Nadat er met alle gemeentelijke opdrachtgevers gesproken is over hun wensen, is het diagnose-instrument voor de GKB aangepast.

In drie bijeenkomsten presenteert de GKB, samen met Stadsring51 (de ontwikkelaar van Traject51), dit aangepaste diagnose-instrument.

Waar en wanneer?
 
Bijeenkomst Zwolle
Wanneer: woensdag 18 november a.s.
Tijd: van 9.30 tot 11.30 uur
Locatie: Van der Valk Zwolle, Nieuwleusenerdijk 1, Zwolle
 
Bijeenkomst Veenhuizen
Wanneer: donderdag 19 november a.s.
Tijd: van 09.30 tot 11.30 uur
Locatie: Gevangenismuseum Veenhuizen, Oude Gracht 1, Veenhuizen
 
Bijeenkomst Odoorn
Wanneer: donderdag 19 november a.s.
Tijd: van 13.30 tot 15.30 uur
Locatie: Hotel Lubbelinkhof, Hoofdstraat 19, Odoorn
 
Heeft u interesse om een bijeenkomst bij te wonen? Stuurt u dan vóór 17 november a.s. een e-mail naar secretariaat@degkb.nl
 
Voorbereidingen overgang op nieuwe software in volle gang
In de vorige nieuwsbrief kondigden wij de overgang van de GKB op het nieuwe softwarepakket Stratech-Perspectief aan. De voorbereidingen liggen op schema. Onlangs vond een algehele performancetest plaats, die positief is verlopen. Momenteel worden de medewerkers getraind in het werken met de nieuwe software.

Binnenkort wordt ook het bijbehorende klantenportaal geïnstalleerd. Met behulp van dit portaal kunnen klanten vanaf januari 2016 Mijn GKB raadplegen. Uiteraard zullen wij klanten en intermediairs tijdig informeren over wat de overgang voor hen betekent.
 
Lange wachttijden voor verzoeken onderbewindstelling
In de vorige nieuwsbrief hebben we ook aandacht besteed aan de wachttijden voor verzoeken tot onderbewindstelling in Assen. Op dit moment zijn er nog steeds lange wachttijden bij de rechtbank Noord Nederland (Groningen, Assen en Leeuwarden) voordat verzoeken tot onderbewindstelling in behandeling worden genomen. De rechtbank is momenteel bezig met een inhaalslag en streeft ernaar de wachttijden te hebben ingelopen voor 1 januari 2016. 
 
Als gevolg van deze inhaalslag, ontvangt de GKB nu veel toekenningsbeschikkingen tegelijk. Op dit moment wordt er hard gewerkt om deze grote toestroom zo snel mogelijk in behandeling te kunnen nemen, maar helaas zijn er hierdoor bij de GKB eveneens wachttijden ontstaan.
 
Wijziging contactpersoon voor aantal klanten in 2016
De GKB krijgt in 2016 te maken met de eerder voorspelde krimp als gevolg van de herinrichting van de schuldhulpverlening. Vanaf januari 2016 zullen we daarom met een kleiner team verder gaan. Dit betekent tegelijkertijd dat we bestaande klanten van vertrekkende medewerkers opnieuw zullen moeten verdelen, met als gevolg dat een aantal klanten in 2016 een nieuwe contactpersoon zal krijgen. Deze wijzigingen proberen we uiteraard tot een minimum te beperken.
 
Gewijzigde openingstijden Kerst en Oud & Nieuw
Graag wijzen we u alvast op onze gewijzigde openingstijden rond Kerst en Oud & Nieuw. Wij zijn gesloten op Eerste Kerstdag; vrijdag 25 december a.s. Ook zijn wij gesloten met Oud & Nieuw: donderdag 31 december en vrijdag 1 januari a.s. Automatische betalingen zullen wij zoveel mogelijk verplaatsen naar de dag(en) ervoor.
 
 
Doorsturen | Website | Afmelden | Reageren | (0592) 366 099
Postbus 426, 9400 AK Assen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: