Onderwerp:

Nieuwsbrief Pensioenfonds PostNL september 2015

Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen?
Klik hier voor de online versie
Nieuwsbrief Pensioenfonds PostNL
September 2015
www.pensioenpostnl.nl   deelnemer@pensioenpostnl.nl
Inhoud

Hoe staat uw pensioenfonds ervoor?

Bijeenkomsten 2015

Jaarverslag 2014

Wat als…

Internet Explorer 8

Contact

Heeft u vragen over de pensioenregeling, of wilt u meer informatie neem dan contact met ons op:

Pensioenregeling
Voor vragen over uw pensioenregeling of over gevoerde correspondentie kunt u telefonisch contact opnemen met de Pensioendesk van Pensioenfonds PostNL, telefoon (050) 582 79 33. U kunt uw vraag ook e-mailen: deelnemer@pensioenpostnl.nl

Persoonlijke Arbeidsovereenkomst
Is met u een Persoonlijke Arbeidsovereenkomst gesloten, dan geldt voor u het telefoonnummer (050) 582 79 82.
U kunt uw vraag ook e-mailen: deelnemer@pensioenpostnl.nl


Disclaimer
Hoe staat uw pensioenfonds ervoor?
Hoe staat uw pensioenfonds ervoor?

De beleidsdekkingsgraad was eind juli 108,9% ten opzichte van 109,2% per eind juni 2015. Voor de beleidsdekkingsgraad van eind juli telt ook de (actuele) dekkingsgraad van juli mee en deze was 108,1%. Het resultaat op de beleggingen en de rente zijn van invloed op deze actuele dekkingsgraad. 

Lees meer over de dekkingsgraad.

Bijeenkomsten 2015
Ook dit jaar worden er in de maand november op diverse locaties in het land weer informatiebijeenkomsten georganiseerd voor gepensioneerden. Ook voor actieve deelnemers wordt een informatiebijeenkomst gepland. Binnenkort hierover meer informatie!
Jaarverslag 2014
Ieder jaar stelt Pensioenfonds PostNL een jaarverslag op. Wilt u een gedetailleerd beeld van het pensioenfonds in 2014? Lees dan het jaarverslag.

Meer geïnteresseerd in de hoofdlijnen? Lees dan het verkorte jaarverslag.
Wat als…
Wat als… …u uit elkaar gaat. Naast alle emoties spelen er ook praktische zaken. En die kunnen behoorlijke financiële gevolgen hebben. Vaak heeft een scheiding ook invloed op uw pensioen.

Als u getrouwd was of een geregistreerd partnerschap had, heeft uw ex-partner namelijk recht op een deel van uw ouderdomspensioen en op het partnerpensioen. Wat precies geldt, is afhankelijk van uw situatie.

U was getrouwd of had een geregistreerd partnerschap
In de wet is geregeld dat uw ex-partner recht heeft op een deel van uw pensioen. Het pensioenfonds kan dit deel uitbetalen aan uw ex-partner als u met pensioen gaat. Meer hierover op de website.

U had een samenlevingscontract
Woont u ongehuwd samen? Dan bent u niet wettelijk verplicht uw pensioen te verdelen. U kunt er echter wel voor kiezen om bij het einde van de samenleving afspraken te maken over de verdeling van het ouderdomspensioen. Deze kunnen dan gelijk zijn aan de regeling die geldt voor gehuwden of geregistreerde partners. Lees meer op de website.
Internet Explorer 8
Internet Explorer 8 De website van Pensioenfonds PostNL is vanaf 1 september 2015 gestopt met de ondersteuning van de sterk verouderde webbrowser Internet Explorer 8. Mocht u nog internetten met een verouderde webbrowser, dan raden wij u aan om uw browser te updaten naar de nieuwste versie of een andere veilige webbrowser te installeren. In ieder geval thuis. Op een PostNL-werkplek kan dit misschien niet.

Hoe kom ik er achter of mijn webbrowser sterk verouderd is?
Als u een verouderde browser gebruikt, ziet u bovenin de website een melding in de vorm van een gele balk.

Waarom updaten?
Als u gebruik maakt van een verouderde webbrowser, bent u vatbaarder voor spyware, virussen en andere bedreigingen. Beveiligingsupdates worden vaak niet meer aangeboden voor verouderde webbrowsers. Microsoft, de maker van de webbrowser Internet Explorer, stopt bovendien op 1 januari 2016 met de ondersteuning van Internet Explorer 8.

Daarnaast kan niet gegarandeerd worden dat alle functionaliteiten van de website in een verouderde webbrowser volledig functioneren. Tenslotte kunt u met een recente webbrowser sneller en comfortabeler surfen op het web.

Kortom, als u volledig gebruik wilt blijven maken van de website van Pensioenfonds PostNL en veilig wilt blijven internetten, update dan uw webbrowser indien nodig.
Verzonden met iMailingtool Afmelden of e-mailadres wijzigen | Doorsturen | Printen
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: