Onderwerp:

GasTerra's G3 nieuwsbrief met o.a. gaskwaliteit en een nieuwe bestemming voor bestaande gaswinningslocaties

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
  GasTerra's G3: Nieuwsbrief augustus 2015  
 
 
 
 
 
  Column Anton Broenink
Van L-gas naar H-gas
 
 
 
  Interview Royal HaskoningDHV
“Dit is hét moment om bestaande gaswinningslocaties een nieuwe bestemming te geven!”
 
 
  Anton Broenink, manager Strategie en Optimalisatie bij GasTerra, vertelt in deze column hoe de ombouw verloopt in Europese landen waarbij apparaten ook geschikt zijn voor andere gaskwaliteiten dan het laagcalorische Groningengas.   

Lees meer / Read more
 
 
 

Vier studenten van de Hanzehogeschool Groningen werkten in opdracht van Royal HaskoningDHV aan een Sustainable Transformed Energy Plant: een nieuwe bestemming voor uitgeproduceerde gaswinningslocaties. Bert Loonstra en Christiaan Hoetz van Royal HaskoningDHV vertellen waarom dit het moment is om dit met andere uit te werken.

Lees meer / Read more

 
 
 
 
 
 
 
 
Column: Van L-gas naar H-gas

"De vondst en ontwikkeling van het Groningenveld, zo’n vijftig jaar geleden, markeert het begin van het aardgastijdperk in Nederland, eigenlijk in Noord-West Europa. Al snel na de vondst van het veld werden huishoudens en industrie grootschalig aangesloten op het Groningengas. Dit gebeurde niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland, België en Noord-Frankrijk. Het Groningengas is van een unieke kwaliteit doordat het ongeveer 15 procent stikstof bevat en een lagere verbrandingswaarde heeft in vergelijking tot Russisch gas, Noors gas en Liquified Natural Gas (LNG). De apparatuur in onze huizen en in de industrie is ingesteld op deze gaskwaliteit en kan niet zo maar overweg met andere kwaliteiten. 


Daarom is er gezocht naar een alternatief."

Lees meer / Read more
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
“Dit is hét moment om bestaande gaswinningslocaties een nieuwe bestemming te geven!”

Vier studenten van de Hanzehogeschool Groningen werkten in opdracht van Royal HaskoningDHV aan een Sustainable Transformed Energy Plant: een nieuwe bestemming voor uitgeproduceerde gaswinningslocaties. Het drietal werkte deze afstudeeropdracht uit voor Royal HaskoningDHV en won hiermee de GasTerra Energizer Award. Een maand later vertellen Bert Loonstra en Christiaan Hoetz van Royal HaskoningDHV wat dit idee zo goed maakt.

Zo lost deze aanpak één van de huidige dilemma's op: namelijk het transporteren van energie. Daarnaast veroorzaakt deze techniek geen aardbevingen.

Lees meerRead more
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  De Schaal van Seinen

Lessen en dilemma's van 2,5 jaar, 24/7 bevingscommunicatie.

De aardbevingen in Groningen veroorzaakten ook flinke scheuren in de reputatie van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Communicatiemanager Chiel Seinen moet de schade herstellen en het huis versterken.    

Lees meer / Read more
 
 
 
 
 
 
Het benodigde oppervlak voor energieopwekking
 
2050: 100% duurzame energieverzorging in VS haalbaar

De Verenigde Staten kunnen in 2030 voor 80 procent en in 2050 volledig op duurzame energie draaien. In hun jongste studie van het Solutions Project geven professor Mark Jacobson, Director of the Atmosphere and Energy Program van de Stanford University, en zijn collega's dit aan voor ieder van  de 50 Amerikaanse staten. De energievoorziening wordt in hun scenario's compleet gebaseerd op wind, zon, geothermie, waterkracht en in mindere mate op getijde- en golfenergie. "Technisch en economisch is ons scenario haalbaar door de grote schaal waarop de bestaande technologieën worden geïmplementeerd", aldus Jacobson.

Lees meer / Read more
 
 
 
 
 
 
 
  Disclaimer
Gebruik van enige informatie verkregen middels deze nieuwsbrief is voor eigen risico van de gebruiker. Deze e-mail en zijn bijlagen zijn uitsluitend bestemd voor de geadresseerde(n). GasTerra spant zich in te waarborgen dat de informatie en inhoud van de artikelen in deze nieuwsbrief volledig en juist is. GasTerra kan echter niet verantwoordelijk worden gehouden voor enige onvolledige of onjuiste informatie in deze nieuwsbrief. De onderneming aanvaardt dan ook geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door het gebruik van informatie verkregen via deze nieuwsbrief of voor enige schade ontstaan uit verleende diensten, aangeboden of verwezen content.
 
 
  Indien u geen nieuwsbrief van GasTerra meer wilt ontvangen, kunt u zich online afmelden  
 
 
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: