Onderwerp:

Nieuwsbrief Sportplein Groningen

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
  Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of ga naar de online versie.  
 
  LOGO  

Nieuwsbrief Sportplein Groningen

 
 
 
  www.sportpleingroningen.nl  
 
  Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief na lancering van Sportplein Groningen. U leest hierin onder andere over de lancering zelf, over de ontwikkelingen op het gebied van talentontwikkeling, sporten in het speciaal onderwijs en de start van het Sport Science Institute.
 

Graag willen wij samen met u verder bouwen aan het succes van Sportplein Groningen. Want samen staan we sterk en is er meer mogelijk om de sport in Groningen te optimaliseren. Hoe kunt u helpen?
  • Plaats een link op uw website
  • Houdt uw gegevens bij de Sportloketten en/of Sportaanbod in kaart actueel
  • Meld nieuwe evenementen aan voor de evenementenkalender
  • Meld u aan voor de nieuwsbrief

Zo bouwen we samen verder aan Sportplein Groningen!

 
 
  Sportplein Groningen officieel gelanceerd!  
 

Donderdag 8 november is Sportplein Groningen tijdens een feestelijke bijeenkomst officieel gelanceerd. Onder leiding van Arno van der Heijden is het logo en het digitaal voorportaal onthuld en zijn de highlights gepresenteerd uit het eerste projectplan van talentontwikkeling. 

Lees meer

   


Stefan Rusch lanceert het portaal sportpleingroningen.nl

 
 
  Projectplan Talentontwikkeling  
 

Talentontwikkeling is één van de speerpunten van Sportplein Groningen. Veel partnerorganisaties willen hier nu en in de toekomst graag vorm aan geven, maar ondertussen zijn er ook al heel veel initiatieven in de provincie Groningen en Noord-Nederland.

Daarom neemt Sportplein Groningen het initiatief tot krachtenbundeling binnen het project Talentontwikkeling. Het projectplan is vormgegeven om gezamenlijk uitvoering te geven aan talentontwikkeling in de provincie Groningen, rekening houdend met de plannen die landelijk en in Noord-Nederland aanwezig zijn.

Lees meer

 
 
  Openingssymposium Sport Science Institute Groningen (SSIG)  
 

Sport Science Institute Groningen (SSIG) is een samenwerkingsverband tussen de RUG, de HIS, UMCG en gemeente Groningen en heeft als doel een betere profilering van onderzoek en onderwijs en een betere samenwerking tussen wetenschap, onderwijs, praktijk en beleid. Hierbij staan de volgende kernthema's centraal: sport en gezond ouder worden, sport en prestatie en sport en een duurzame samenleving.

Lees meer

 
 
  Meer aandacht voor sport in speciaal onderwijs  
 

Volgens bewegingswetenschapper Pieter Jelle Vuijk van het UMCG moeten kinderen met een licht verstandelijke beperking op het speciaal basisonderwijs meer sporten om hun bewegingsvaardigheden en fitheid te verbeteren. "Dit kan een gunstig effect hebben op hun lees- en rekenprestaties", aldus Vuijk. Hij vond dit positieve verband tussen bewegingsvaardigheden en hun schoolprestaties. Vuijk bepleit meer aandacht voor het trainen van bewegingsvaardigheden in het speciaal onderwijs. Hij promoveert op 17 oktober 2012 op de resultaten van zijn onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Lees meer

 
 
 
  © Sportplein Groningen | info@sportpleingroningen.nl | www.sportpleingroningen.nl  
Ik wil me afmelden voor de nieuwsbrief / Unsubscribe me from this mailing
  Deze e-mail is verstuurd met iMailingtool