Onderwerp:

Nieuwsbrief Zuid | Street art in Corpus den Hoorn en Hoornse Meer

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
 
Nieuwsbrief Zuid
 
 
3 november 2023
 
 
Street art in Corpus den Hoorn en Hoornse Meer
 
Street art in Corpus den Hoorn en Hoornse Meer
 
Hoe kunnen we Groningen-Zuid nóg mooier maken? Met deze vraag gaan we samen met bewoners van de wijken Hoornse Meer en Corpus den Hoorn aan de slag. Via Stem van Groningen kun je een plek delen die wel wat liefde kan gebruiken. Deze plek maakt vervolgens kans om met graffiti opgefleurd te worden. Geef je idee aan ons door. Indienen kan van dinsdag 14 november tot zondag 10 december.

De aftrap van dit street art project is op maandag 13 november om 19:30 uur. Locatie: Buurtcentrum De Semmelstee, Semmelweisstraat 182. Tijdens een presentatie geven we meer informatie over het project en over hoe je zelf actief kunt meedoen.
 
 
 
 
 
Inloopavond Zorgvilla Helpermaar
 
Inloopavond Zorgvilla Helpermaar
 
AIG Care & Living heeft plannen om een kleinschalige zorgvilla te realiseren in de wijk Helpermaar, op de hoek van de Van Ketwich Verschuurlaan en de Vasalislaan. De zorgvilla biedt plaats aan circa 37 senioren met een zorgvraag. Het wordt een vriendelijk ogend woongebouw met een groene tuin. Daarnaast is de ontwikkelaar van plan om zeven of acht eengezinswoningen toe te voegen in het verlengde van de W.F. Hermanslaan.

Jouw ideeën en gedachten over deze plannen zijn belangrijk. Daarom nodigt AIG Care & Living geïnteresseerden uit voor een inloopbijeenkomst op dinsdag 14 november van 17:00 tot 19:00 uur. Deze is in het Multifunctioneel Centrum De Wijert & Helpman, aan de P.C. Hooftlaan 1. Je kunt binnenlopen wanneer je wil, aanmelden is niet nodig.

Tijdens de bijeenkomst licht de architect het ontwerp toe. Ook zijn er vertegenwoordigers van AIG Care & Living, de zorgpartij, het bouwbedrijf en de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden. Jouw feedback wordt waar mogelijk meegenomen bij de definitieve planvorming, waarvoor later een vergunning moet worden aangevraagd bij de gemeente.

Afbeelding: AIG Care & Living
 
 
 
 
 
Van Ketwich Verschuurlaan twee weken dicht
 
Van Ketwich Verschuurlaan twee weken dicht
 
Van maandag 6 november 07:00 uur tot vrijdag 17 november 07:00 uur is de Van Ketwich Verschuurlaan in één richting afgesloten: vanaf de Van Lenneplaan tot het viaduct van de A28. De afsluiting geldt voor verkeer richting de Laan Corpus den Hoorn. Van 17 tot en met 20 november is de weg in beide richtingen dicht. Voor fietsers is de weg de hele periode in beide richtingen dicht.

Verkeer uit De Wijert richting Corpus den Hoorn of richting de A28 wordt omgeleid via de Hereweg en de Van Iddekingeweg. Via de Paterswoldseweg kan het verkeer richting de Laan Corpus den Hoorn, om de toerit naar de A28 te nemen. Het fietspad van de Van Ketwich Verschuurlaan wordt ook afgesloten. Zij worden omgeleid via de Van Iddekingeweg, fietsers kunnen daar onder de A28 door. Lees meer op de website van Groningen Bereikbaar.
 
 
 
 
 
Piccardthoftunnel dicht van 6 t/m 10 november
 
Piccardthoftunnel dicht van 6 t/m 10 november
 
De Piccardthoftunnel, de fiets- en voetgangerstunnel onder de A7, is afgesloten van maandag 6 november 07:00 uur tot vrijdag 10 november 16:00 uur. Fietsers en voetgangers worden omgeleid via het Stadspark en kunnen bij Laan Corpus den Hoorn onder de A7 door.

Voor het project Aanpak Ring Zuid wordt hier een faunapassage aangelegd. Om dit goed en veilig te kunnen doen, moet de tunnel afgesloten worden.
 
 
 
 
 
Openbaar overleg luchthaven Eelde
 
Openbaar overleg luchthaven Eelde
 
De Commissie regionaal overleg luchthaven Eelde (CRO luchthaven Eelde) heeft op dinsdag 14 november een openbaar overleg. Je bent van harte welkom om erbij te zijn. De inloop is om 18:45 uur en om 19:00 uur start het overleg. Locatie: Groningen Airport Eelde, Machlaan 14a in Eelde.

Alle stukken die je nodig hebt, zoals de agenda en de vastgestelde notulen van het vorige overleg, vind je op de site van CRO luchthaven Eelde.
 
 
 
 
 
Ken jij iemand met geldzorgen?
 
Ken jij iemand met geldzorgen?
 
De afgelopen jaren zijn de prijzen in de supermarkt flink gestegen. Een steeds groter deel van het inkomen gaat daardoor naar de boodschappen. Dit terwijl het geld vaak hard nodig is voor andere zaken, zoals huur, hypotheek of verzekeringen. Dit kan leiden tot geldzorgen of problemen met rondkomen. De gemeente Groningen doet hier onderzoek naar.

Ken jij iemand in je omgeving die met geldzorgen te maken heeft? Laat je horen en beantwoord een paar vragen.
 
 
 
 
 
Energietoeslag 2023
 
Energietoeslag 2023
 
Met de koude wintermaanden in aantocht schiet het energieverbruik omhoog. Gelukkig hebben mensen met een laag inkomen ook dit jaar recht op de eenmalige energietoeslag. Kom jij hiervoor in aanmerking? Dan is dit het bedrag dat je krijgt: 
  • € 800 voor huishoudens met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm.
  • € 400 voor huishoudens met een inkomen tussen de 120 en 140 procent van de bijstandsnorm.
 De gemeente wil de energietoeslag zo snel mogelijk uitbetalen. Daarom kiezen we voor automatische uitbetaling aan inwoners waarvan we weten dat ze recht hebben op de toeslag. Een groot aantal huishoudens krijgt de toeslag automatisch vóór 10 november. De tweede groep krijgt het bedrag automatisch vóór 1 december. Krijg je de energietoeslag niet automatisch, maar heb je er wel recht op? Dan kan je deze toeslag vanaf 1 december aanvragen via onze website. Het formulier staat op onze website van 1 december 2023 tot en met 31 mei 2024.
 
 
 
 
 
Word samen met Varkentje Rund Junior Klimaatcoach
 
Word samen met Varkentje Rund Junior Klimaatcoach
 
Junior Klimaatcoach is het nieuwe broertje van Junior Energiecoach. Aan Junior Energiecoach deden tot nu toe al bijna 300 schoolklassen mee! Met Junior Klimaatcoach leer je samen met Varkentje Rund wat jij kunt doen voor een beter klimaat. Leerzaam en vooral heel erg leuk!
 
Scholen, BSO’s en scoutinggroepen kunnen zich gratis aanmelden. Deelnemers krijgen een eigen startpakket, vol materialen zoals geheime enveloppen die het spel nog leuker maken. De leerlingen voeren de ‘challenges’ thuis uit en leren over klimaatthema’s als biodiversiteit, water, spullen en vervoer.
 
Junior Klimaatcoach is voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Het project duurt 4 weken en begint in maart 2024. Overleg snel met jouw klas zodat jullie mee kunnen doen! Meld je aan via de website van Junior Klimaatcoach. De gemeente maakt de gratis deelname mogelijk.
 
 
 
 
 
Gemeente speelt in op toenemende vraag naar autodelen
 
Gemeente speelt in op toenemende vraag naar autodelen
 
Duurzaam Groningen, het duurzaamheidsplatform van de gemeente, ziet een toename in de vraag naar autodelen. In samenwerking met DEEL willen we de komende tijd zoveel mogelijk buurten gratis begeleiden zodat buurtbewoners kunnen ervaren hoe het is om een auto te delen.

Autodelen is handig voor inwoners die geen hoge investering willen doen in het kopen van een auto, niet altijd gebruik maken van de auto of die nadenken over een tweede auto. Zij kunnen door autodelen elektrisch rijden zonder hoge investering. Wethouder van Vervoer, Philip Broeksma: “We zijn blij dat we dit kunnen aanbieden. Gemiddeld staat een auto zo’n 95 procent van de tijd stil. Dat is zonde van de parkeerruimte. Ook kunnen we op deze manier elektrisch rijden voor inwoners mogelijk maken.” Samen met inwoners kijkt DEEL naar het aantal benodigde auto’s en zorgt dat die in het beheer van de inwoners zelf komen. Als het de inwoners na een half jaar nog steeds bevalt, dan gaat de eigen auto de deur uit.

Inwoners die meer willen weten en zich willen aanmelden kunnen daarvoor terecht bij hun energie-initiatief en op de website van Duurzaam Groningen.
 
 
 
 
 
Nieuwe inkoopactie zonnepanelen
 
Nieuwe inkoopactie zonnepanelen
 
Ga jij voor zonnepanelen op je dak, je tuinhuis, carport of in de tuin? Er is veel mogelijk als je zelf energie wilt opwekken met zonnepanelen. Duurzaam Groningen maakt het je
gemakkelijk met een aantrekkelijke inkoopactie. Ga voor meer informatie over deze collectieve inkoopactie naar de website van Duurzaam Groningen. Meld je dan ook direct aan voor onze online informatieavond op dinsdag 7 november van 19.30 tot 20:30 uur.
 
De gemeente werkt voor deze actie samen met het Regionaal Energieloket. Doe je mee? Dat scheelt jou een hoop uitzoekwerk en je krijgt een offerte op maat. Je beslist natuurlijk zelf of je ingaat op het aanbod.

Combineer zonnepanelen indien mogelijk met groen op je dak en wateropslag. Koele zonnepanelen leveren meer stroom op. Geld lenen voor het verduurzamen van je huis? Bekijk de mogelijkheden.
 
 
 
 
 
Nieuwsbrief Zuid is gericht op bewoners van Badstratenbuurt, Coendersborg, Corpus den Hoorn, De Linie, De Meeuwen, De Wijert, De Wijert-Zuid, Europapark, Grunobuurt, Helpermaar, Helpman, Herewegbuurt,
Hoornse Meer, Hoornse Park, Klein Martijn,
Kop van Oost, Laanhuizen, Oosterpoort, Piccardthof, Rivierenbuurt, Villabuurt en Zeeheldenbuurt. Het Stadspark hoort ook bij Zuid.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op Facebook Gemeente Groningen op X Gemeente Groningen op LinkedIn
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met iWink Mailer   |   Doorsturen   |   Printen