Onderwerp:

Waterflits december 2022

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ 
 

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor de e-mail in of bekijk de online versie.

 
 
 

December 2022

In deze nieuwsbrief lees je het laatste nieuws van Aveco de Bondt over water en klimaat. 

Water en bodem sturend inrichten: zo kijken we daar bij Aveco de Bondt naar

Water en bodem worden sturend bij de ruimtelijke ordening in Nederland. Onze experts Maarten Kuiper en Martin Schepers over de kamerbrief van minister Harbers en staatssecretaris Heinen én de vertaalslag naar de praktijk.

“We moeten nu vooral de al aanwezige kennis en praktijkervaring bundelen en benutten.”

Lees meer

Effectief water vasthouden

Ook bij een vrij afwaterend watersysteem kun je water vasthouden. Soms zelfs meer dan de helft van de neerslag, met eenvoudige ingrepen. Nieuwsgiering naar de nieuwste inzichten voor het Veluwegebied?

Lees meer

Klimaatgevoelige locaties

Een klimaatambitie, maar de klimaatgevoelige locaties nog niet in beeld? Voor gemeente Roosendaal is dit het begin om in 2050 klimaatneutraal te kunnen zijn. 

Lees meer

De Tygron Academy

Aveco de Bondt biedt samen met De Tygron Academy in 2023 een gestructureerd trainingspakket aan, speciaal voor hydrologen en uitvoerders van klimaatstresstesten. Je leert hier hoe je snel en praktisch aan de slag kunt gaan met het Tygron Geodesign Platform.  

Bekijk de trainingen

Geografische Informatie Systemen

Om data te verwerken tot gedeeld inzicht, ontwikkelen we steeds vaker apps, GIS modellen, dashboards en storymaps. Hoe we dat doen en hoe het projecten efficiënter maakt, lees je hier.

Lees meer

Kennis grondwaterdroogte over de grens

Onze kennis over waterveiligheid en grondwaterdroogte en de oplossingen voor onder andere het Rijksmuseum, worden ook opgepikt door de internationale media, zoals Bloomberg (VS), Tagesschau (Duitsland), El Pais (Spanje) en La Repubblica (Italië). Hieronder een selectie van de artikelen. Leuk dat onze inzet vanuit ons internationaal water programma Dareius wordt opgemerkt!

Artikel El Pais 17 november

Artikel Bloomberg Media 3 september

Bekijk alle berichten van ons in de media

Wijziging LinkedIn account

Sinds kort is ons voormalige Wareco LinkedIn account samengevoegd met het LinkedIn account van Aveco de Bondt. Als je onze voormalige pagina volgde, dan ben je automatisch overgezet en hoef je niks te doen.

Nog geen volger van ons op LinkedIn?

Klik dan op onderstaande knop om naar de pagina te gaan en volg ons. 

Volg onze LinkedIn account

Fijne feestdagen

Wij wensen jou en je familie fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Ook wij gaan genieten van de feestdagen, daarom zijn onze kantoren tussen kerst en oud en nieuw gesloten. Vanaf maandag 2 januari staan wij weer voor je klaar.