Onderwerp:

Waterflits september 2022

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ 
 

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor de e-mail in of bekijk de online versie.

 
 
 

September 2022

De actuele droogte leidt in heel Nederland tot grondwaterdroogte. En grondwater raakt ons allemaal. Het beïnvloedt hoe we steden beheren, hoe we bouwen en hoe we veilig, voldoende en schoon water beschikbaar houden. En hoe we de bodem schoner willen maken. Droogte bepaalt ook hoe we omgaan met natte tijden, die er straks ook weer aankomen. In stad én land. Droogte verbindt dus. Verbinden jullie met ons mee?

Lees meer over onze aanpak van grondwaterdroogte en over andere onderwerpen in deze nieuwsbrief.

Complex in hartje Amersfoort

Met ruim 24 kilometer aan leidingen en 160 sensorgestuurde pompen pakken wij vanuit een kundig consortium de teerverontreiniging van de oud vetgasfabriek in het centrum van Amersfoort aan.

Lees meer ->

Blijven combineren

Wij verbinden natuur- en belevingswaarde met klimaatadaptatie bij het ontwerpen van piekbergingen, bijvoorbeeld in dit prachtige natuurgebied.

Lees meer ->

Nieuwsuur

Grondwaterdroogte in de stad en de gevolgen voor gebouwen is een thema waar zelfs Nieuwsuur afgelopen maand bij stil heeft gestaan, ook internationaal is er aandacht voor dit thema. Lees ook ons interview bij Bloomberg en Tagesschau. Eerder hebben we bijgedragen aan de documentaire Waterman.

ARGUS

Wil je ook tijdig alert worden gemaakt wanneer de grondwatersituatie aandacht nodig heeft vanwege droogte of veel neerslag en wat je kunt doen? Of wil je bewoners en collega’s begrijpelijk informeren over grondwater via ‘levende kaartverhalen’ op basis van actuele data?

Lees meer ->

Aanleg van nieuwe natuur niet altijd zonder gevolgen

Maar in de buitendijkse polder van Texel hebben we onderzocht dat natuurontwikkeling geen gevolgen heeft voor de agrariërs van het eiland.

Lees meer ->

Is deze nieuwsflits interessant voor iemand die je kent? Stuur deze gerust door via de doorstuurknop hieronder of stuur ons aanmeldformulier door.