Onderwerp:

WaterFlits juni 2022

 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌‌ ‌ ‌ ‌ 
 

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor de e-mail in of bekijk de online versie.

 
 
 

WaterFlits juni 2022

Dit is de WaterFlits: een selectie van het laatste nieuws van Aveco de Bondt over water en de ondergrond.

Zo’n half jaar geleden zijn de merken Wareco Ingenieurs, Primum duurzaamheidsadvies, Compositie 5 Stedenbouw en Aveco de Bondt samen verder gegaan onder 1 sterk merk: Aveco de Bondt. Lees hier de column van Jan Put over de ervaringen.

Op zoek naar data?

In welke rapport stond die ene kaart ook al weer? En waar zijn de meest recente geodata opgeslagen? Waardevolle geodata toegankelijk maken voor opdrachtgevers. Dat is wat we doen met ons vernieuwde Geoportaal. Hoe helpen we organisaties geodata en waterdata makkelijker onderzoeken, analyseren en delen? 

Lees meer ->

Digital twins in de watersector

Digitalisering maakt de aanleg, beheer en (preventief) onderhoud van watervoorzieningen en watersystemen efficiënter, betrouwbaarder en veerkrachtiger. Lees hier hoe wij met onze nieuwe joint venture diTTo bijdragen aan digital twins van bijvoorbeeld de Maeslantkering, infiltratiesystemen en zuiveringen.

Lees meer ->

Samen aan de slag met droogteproblematiek

Begin mei zagen de grondwaterstanden er nog redelijk gewoontjes uit. Dat was gaande mei snel veranderd. Hoewel de regionale verschillen vrij groot zijn, stonden we op een kantelpunt. Hoe zit het in jouw gebied en welke maatregelen zijn mogelijk? Maarten Kuiper werd erover geïnterviewd door vakblad H2O. 

Lees hier ons nieuwsitem over droogteproblematiek -> 

Wil je het actuele beeld? Bel dan met onze expert Maarten Kuiper. Hij is bereikbaar op 06 532 75 449.

Blijf praktisch en concreet

Droogte is ook dit jaar weer actueel. Daarom is het delen van praktische kennis over concrete maatregelen ontzettend belangrijk. Bijvoorbeeld over het beperken van droogteschade in dorpen en steden. Onze collega Wouter Kooijman en Ariane Tuinenburg-Jansen van Rijkswaterstaat vertellen over praktische tips voor de toepassing van Actief Grondwaterpeilbeheer. Deze goede tips verzamelden we bij gemeenten, bewoners, waterschappen en onze eigen collega's, als onderdeel van het nationaal kennisprogramma bodemdaling NKB. Ze zijn makkelijk en praktisch toe te passen!

Te lezen bij het Deltanieuws ->

Bekijk het filmpje hierboven hoe wij omgaan met actief grondwaterpeilbeheer.

Praat over klimaat

Onze specialisten verzorgden tijdens de vakbeurs Klimaat een ‘Klimaatpraat’ over de kansen die klimaatadaptatie biedt voor het verhogen van de leefkwaliteit in de buurt. Dirk van Hout en Lieselotte Tolk deelden hun verbindende kennis.

Bekijk de slides ->