Onderwerp:

We praten u graag even bij. Hoe staan we er voor?

 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
september 2020
 
 
We praten u graag even bij. Hoe staan we ervoor?
 
Inhoudsopgave
 
Hoe staat het met onze financiële situatie?
De pensioenplanner helpt u bij het maken van keuzes
Haalbaarheidstoets: uw pensioenresultaat over 60 jaar
Het jaar 2019 in één oogopslag
Pensioen3daagse 2020
Wij staan voor u klaar
 
 
Hoe staat het met onze financiële situatie?
 
Hoe staat het met onze financiële situatie?
 

Hoe staan we ervoor? Onze financiële situatie
De coronacrisis raakt alle pensioenfondsen. Wij zagen dat vooral in het voorjaar terug in onze dekkingsgraad. De dekkingsgraad is de verhouding tussen ons vermogen en het geld dat wij nodig hebben om de pensioenen te betalen. 

Een stijgende lijn in onze actuele dekkingsgraad
Aan het begin van het jaar daalde de dekkingsgraad van vrijwel alle pensioenfondsen flink. Dit kwam door de dalende aandelenkoersen vanwege de coronacrisis en de aanhoudende lage rente. Bij Pensioenfonds Gasunie was het dieptepunt van de dekkingsgraad eind maart. Toen was de actuele dekkingsgraad 95,1%. Vanaf april zien wij weer een stijging van de actuele dekkingsgraad tot boven de 100%. Dit komt vooral door positieve beleggingsresultaten. Eind augustus kwam onze actuele dekkingsgraad uit op 105,8%. Dat is een stijging van 10,7% ten opzichte van maart 2020. 

Wat betekent dit voor uw pensioen?
We gebruiken de beleidsdekkingsgraad om jaarlijks te beoordelen of we het pensioen mogen verhogen of moeten verlagen. De beleidsdekkingsgraad is een gemiddelde van 12 maanddekkingsgraden in een jaar. De daling van de dekkingsgraad in het voorjaar heeft effect gehad op de beleidsdekkingsgraad. De beleidsdekkingsgraad is met ruim 4%-punt gedaald. Als het herstel van de dekkingsgraad doorzet, zal de beleidsdekkingsgraad weer gaan stijgen. De ‘dip’ die wij in het voorjaar hebben meegemaakt, heeft dan ook geen directe gevolgen voor uw pensioen. De beleidsdekkingsgraad op 31 december 2020 bepaalt of we het pensioen mogen verhogen of moeten verlagen. Wij blijven de financiële ontwikkelingen uiteraard op de voet volgen.

 
Bekijk onze dekkingsgraad
 
 
 
De pensioenplanner helpt u bij het maken van keuzes
 
De pensioenplanner helpt u bij het maken van keuzes
 

Wat is er allemaal mogelijk met mijn pensioen? Welke keuzes heb ik? Op deze en meer vragen krijgt u antwoord met onze pensioenplanner. U ziet in de pensioenplanner uw persoonlijke pensioensituatie en uw keuzemogelijkheden. U weet hoeveel pensioen u later kunt verwachten en wat de gevolgen zijn als u eerder of later stopt met werken.

Zelf rekenen met uw pensioen?

 
Ga naar de pensioenplanner en log in met uw DigiD
 
 
 
Haalbaarheidstoets: uw pensioenresultaat over 60 jaar
 
Haalbaarheidstoets: uw pensioenresultaat over 60 jaar
 

Pensioenfonds Gasunie moet, net als alle andere pensioenfondsen, elk jaar een haalbaarheidstoets uitvoeren. Maar wat is een haalbaarheidstoets?

De haalbaarheidstoets geeft inzicht of het toegezegde pensioen op een lange termijn, tot 60 jaar, waargemaakt kan worden. Het laat zien wat het verwachte pensioenresultaat is bij de huidige financiële situatie van het pensioenfonds. Ook geeft het een indruk van de risico’s als het financieel tegenzit. We gaan er bij de haalbaarheidstoets van uit dat de pensioenregeling én de jaarlijkse pensioenpremie gelijk blijven.

 
Lees meer over de haalbaarheidstoets op onze website
 
 
 
Het jaar 2019 in één oogopslag
 
Het jaar 2019 in één oogopslag
 

Sinds juli staat ons verkorte jaarverslag online. Met dit verkorte jaarverslag krijgt u snel inzicht in de ontwikkelingen bij Pensioenfonds Gasunie in 2019. Aan de hand van beeld neemt u de belangrijkste feiten en cijfers van 2019 makkelijk tot u. U ziet bijvoorbeeld:

•    Het aantal deelnemers
•    De premieverdeling tussen werkgever en werknemer
•    Onze inkomsten en uitgaven
•    De resultaten van onze beleggingen
•    De ontwikkeling van de dekkingsgraad

Klik op de button voor een weergave van ons verkorte jaarverslag. Leest u liever een uitgebreid verslag van onze ontwikkelingen in 2019? Bekijk dan de volledige versie van ons jaarverslag.

 
Bekijk ons verkort jaarverslag
 
 
 
Pensioen3daagse 2020
 
Pensioen3daagse 2020
 

Wijzer in Geldzaken organiseert ieder jaar in november de Pensioen3daagse. Dit is een initiatief om het pensioenbewustzijn van Nederlanders te verhogen. Weet u hoeveel pensioen u opbouwt? Wilt u tips over uw pensioen krijgen? Of een onafhankelijke blik op uw inkomsten en uitgaven ontvangen? Wijzer in Geldzaken helpt u met het beantwoorden van deze vragen.

 
Laat u inspireren door Wijzer in Geldzaken
 
 
 
Wij staan voor u klaar
 
Wij staan voor u klaar
 

Heeft u vragen over uw pensioen? Wij helpen u graag verder. Op onze website vindt u meer informatie over de pensioenregeling. U kunt op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur ook bellen met de pensioendesk op (050) 522 50 30. Of stuur een e-mail naar info@pensioenfondsgasunie.nl.

 
 
 
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
Wilt u uw e-mailadres aanpassen? Dat kunt u hier doen.
 
 
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: