Onderwerp:

Mooie momenten in coronatijd (test iWink)

 
Geen afbeeldingen? Bekijk de webversie
 
 
  Zinzia Zorggroep
 
 
Voor familie, vrijwilligers en medewerkers  
3 juni 2020  
 
 
Zinzia Zorggroep
 
   
   
 
 
 
Mooie momenten in coronatijd
 

De coronatijd maakt een bijzondere ontwikkeling door. Sinds medio maart ontvangen bewoners geen bezoek meer en waren vrijwilligers niet meer welkom. Wie had ooit gedacht dat dit nodig zou zijn. Inmiddels worden de maatregelen door de overheid en het RIVM langzamerhand versoepeld en beraden alle verpleeghuizen zich op het stapsgewijs ontvangen van bezoekers. Zo ook Zinzia.
 
Vanaf 15 juni zijn de eerste vaste bezoekers weer welkom op onze locaties. Onze bewoners en hun eerste contactpersonen, en wij vanuit Zinzia, kijken er naar uit. Tegelijkertijd is het ook spannend. Het uitgangspunt is en blijft dat we alles willen doen om besmettingen met het coronavirus te voorkomen. Daarom zijn we druk bezig om samen met onder meer de cliëntenraad, voor elke locatie een passende bezoekregeling op te stellen. We kunnen ons goed voorstellen dat familie en bewoners elkaar eindelijk weer willen zien en hopen op hele fijne ontmoetingen.

Inmiddels worden er nog steeds attenties bezorgd en zijn er buiten de locaties optredens te zien. In de woningen maken zorgteams het, samen met de collega's van welzijn, zo aangenaam mogelijk. En er ontstaan ook weer nieuwe initiatieven zoals de Bingo via Skype. Op de foto zie je dat bewoonster Gerda haar uiterste best doet de Bingokaart snel vol te krijgen. Ondanks de bijzondere tijd waarin we leven zijn het hele mooie momenten van geluk, zingeving en betekenis die kleur geven aan het leven van de bewoners.
 
We willen de vele ideeën graag met elkaar verbinden en delen met bewoners, familie, vrijwilligers en medewerkers. Daarom brengen we regelmatig een nieuwsbrief uit met mooie momenten in coronatijd. We zijn dankbaar voor al deze mooie en hartverwarmende ideeën en acties.

 
 
 
 
VisiteClowns op bezoek
 
  VisiteClowns op bezoek  
 
  Bewoners en medewerkers van Oranje Nassau's Oord en Rumah Kita mochten genieten van een bezoekje van de VisiteClowns.

De Stichting VisiteClowns is een collectief van professionele clowns dat zich heeft gespecialiseerd in het spelen voor mensen in zorginstellingen en met name voor ouderen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking.
 
 
 
Toneelspel en muziek
 
  Toneelspel en muziek  
 
 

Via gebaren, toneelspel en muziek maken zij contact met de bewoners. De clowns van VisiteClowns hebben hun spel aangepast in verband met de Corona tijd.

Wij willen clown Koos graag bedanken voor het brengen van een glimlach op het gezicht van de bewoners.

 
 
   
 
Lees meer
 
   
 
 
  Cadeautjes voor medewerkers
 
    In de vorige nieuwsbrief schreven we dat de medewerkers van Rumah Kita werden verrast door (de klanten van) Etos in Wageningen. Dit keer was er een verrassing voor de medewerkers van Oranje Nassau's Oord.

Hoe is dit tot stand gekomen?
Een van onze collega’s,  die tot voor kort bij Drogisterij Etos werkte, heeft Zinzia getipt in 'haar' winkel. De afgelopen periode werd door de Etos aan iedere klant gevraagd of deze bereid was een euro extra te betalen voor 'de zorg van Oranje Nassau's Oord'. Hier is dus geweldig enthousiast op gereageerd, gelet op de bestelwagen vol tassen die door de filiaalhouder van Etos Renkum bij ons werd bezorgd.

We ontvingen echte verwencadeautjes! Allemaal leuke en luxe spulletjes waar je blij van wordt!
En dat was precies wat er gebeurde bij het uitdelen van de pakketjes afgelopen week.  Elke woning kreeg een aandeel!
 
 
     
 
 
  Jannie regelt opnieuw tablets voor beeldbellen
 
 

Een oproep van familielid Jannie bij Omroep Gelderland, leverde al een paar tablets op. Vervolgens regelde ze ook nog twee tablets via de Rotary Club uit Bemmel. Jannie merkte dat er echter nog meer behoefte was aan tablets om te kunnen beeldbellen. Ze stuurde een berichtje naar de Gelderlander, en ja hoor. Maar liefst zeven lezers gaven gehoor aan haar oproep.

Op de foto zie je dat Jannie een van de zeven tablets bij De Lingehof overhandigt aan Maria Smits, vrijwilligerscoördinator. Hartelijk dank Jannie voor alle moeite die je hebt gedaan om dit voor elkaar te krijgen!

  Jannie regelt opnieuw tablets voor beeldbellen  
 
 
  Duo Face-to-Face bij Rumah Kita
 
    Bij Rumah Kita was er een openraam-concert. Het Duo Face-to-Face gaf een optreden voor de bewoners van de Lotus en Jasmijn.

Er werd opgetreden op drie plaatsen, zodat iedereen hiervan kon genieten. En genoten werd er! Duo Face-to-Face heel hartelijk bedankt. 
 
     
 
 
  Wally one man show
 
  Wally one man show   Op een mooie zonnige dag kwam "Wally one man show" optreden voor de Lotusbewoners bij Rumah Kita. Zij konden vanuit hun kamer kijken en luisteren naar Wally, hij stond op de parkeerplaats of binnenplaats te spelen. Op deze manier konden alle bewoners ervan genieten. En wat werd er genoten, overal vrolijke gezichten. Wat heerlijk dat we zo toch een beetje muziek konden brengen.  
 
 
 
  Smullen maar....
 
  Smullen maar....   Vrijwilliger Paul had samen met zijn netwerk en de cliëntenraad van Rumah Kita warme saucijzenbroodjes en kaasbroodjes geregeld voor alle medewerkers. Wat een heerlijke verrassing.

Wat zijn wij, enorm blij met alle lieve mensen die aan onze bewoners en medewerkers denken. Paul en alle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt enorm bedankt!
 
 
 
  Bewoners genoten van Ray &Friends
 
  De optredens bij Rumah Kita gingen maar door. Nu kwam Ray & Friendsde bewoners vermaken op KSW. De bewoners konden vanuit hun woonkamer kijken. Ray & Friends hebben aan beide zijden van het dorpsplein opgetreden, zodat alle bewoners konden genieten. En wat hebben de bewoners genoten. Zo ook de bewoner op de afbeelding. Ray & Friend geweldig!   Bewoners genoten van Ray &Friends  
 
     
 
 
  Dagdroom
 
  Dagdroom  

En er waren weer mooie gedichten. Zoals deze van Nel Benschop:

Dagdroom

Ik kijk door 't raam en zie de wolken drijven,
En ongewild gaan mijn gedachten mee,
Ver weg, ver weg. Ik wil hier niet meer blijven,
Ik wil de bergen zien, de bossen en de zee;

'k Wil dat de wind mijn haren zacht zal strelen,
En dat de zon mij als een minnaar kust;
Ik wil mijn tranen met de regen delen,
'k Wil dat de nacht naast mij op 't kussen rust.

Ik wil alleen zijn met de stille bomen,
De bloemen storen mijn gedachten niet;
Ik wil de dromen van de bergen dromen,
En zingen in een juichend vogellied.

Ik wil gelukkig langs de paden zwerven,
Ik wil vergeten al mijn grauw verdriet,
En eindelijk weer de rust verwerven.
Dichtbij jouw te zijn - en anders niet...

 
 
 
  Muzikale ochtend met Mariande Haer
 
  Maandag 1 juni hebben de bewoners van Oranje Nassau’s Oord kunnen genieten van de muziek van Marjan de Haer. Zij kwam klassieke en Latijns Amerikaanse muziek spelen op haar harp. De muziekklanken galmde prachtig over het terrein van Oranje Nassau’s Oord. We bedanken Marjan de Haer heel erg voor deze mooie muzikale ochtend.   Muzikale ochtend met Mariande Haer  
 
     
 
 
  Nieuw telefoonnummer Zinzia
 
  Nieuw telefoonnummer Zinzia   Hierbij informeren we u alvast over het feit dat Zinzia binnenkort een nieuw telefoonnummer krijgt. Het betreft één algemeen nummer voor alle locaties van Zinzia. Eerste contactpersonen worden hierover ook nog afzonderlijk geïnformeerd. U kunt ons vanaf 11 juni bereiken via
 
Telefoon: 088 – 311 42 00
 
Het oude telefoonnummer 0317 – 36 42 00 en alle directe nummers van de locaties vervallen hiermee. Wij staan u graag te woord via dit nieuwe telefoonnummer.
 
 
 
 
Zinzia Decoratie
  Zinzia visual  
 
 
Redactie:
 
Thea Wassink
senior communicatieadviseur
   
 
 
  Zinzia Zorggroep internetadres  
 
  Zinzia Zorggroep op Facebook   Zinzia Zorggroep op Twitter   Zinzia Zorggroep op YouTube   Zinzia Zorggroep op LinkedIn  
 
 
 
Afmelden | Printen