Onderwerp:

Schooltuinen in overleg weer open voor kinderen en ouders

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
 
Nieuwsbrief Zuid
 
 
1 mei 2020 | nummer 16
 
 
Schooltuinen in overleg weer open voor kinderen en ouders
 
Schooltuinen in overleg weer open voor kinderen en ouders
 
Op de schooltuinen van Helpman krijgen kinderen van groep 1 tot en met 8 natuuronderwijs. Ze krijgen les van bodemdiertjes tot duurzaamheid en onderhouden hun eigen tuintje. Het doel is om kinderen natuurervaringen te bieden zodat ze nu en straks goed met hun leefomgeving omgaan. Ook op de schooltuinen was het de laatste weken erg stil.Tuinmedewerkers hebben de grond bewerkt en ingezaaid zodat leerlingen straks zó weer in hun tuintjes kunnen werken. Maar ook ouders kunnen met hun kinderen op de tuin terecht als ze de hygiënemaatregelen volgen. Neem hiervoor eerst contact op met het team van Schooltuin Helpman. Lees ook het artikel op onze website.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Herinrichting fietsoversteek Hoornse Dijk bij Laan Corpus den Hoorn
 
Herinrichting fietsoversteek Hoornse Dijk bij Laan Corpus den Hoorn
 
De fietsoversteek Hoornse Dijk ter hoogte van de Laan Corpus den Hoorn wordt veiliger gemaakt. Hierdoor is de Laan Corpus den Hoorn twee weekenden gestremd voor al het verkeer. Het gaat om de weekenden van 8 mei tot en met 11 mei en 16 mei tot en met 18 mei. Het weekend van 22-25 mei is een reserveweekend. Al het verkeer wordt omgeleid.
 
 
 
 
 
Fietspad Noord-Willemskanaal tijdelijk dicht en Fietstunneltje Martiniplaza definitief dicht
 
Fietspad Noord-Willemskanaal tijdelijk dicht en Fietstunneltje Martiniplaza definitief dicht
 
Op 4 mei gaat een deel van het fietspad langs de oostzijde van het Noord-Willemskanaal voor langere tijd dicht door werkzaamheden van Aanpak Ring Zuid bij de Brailleweg. Fietsers kunnen de route langs de westzijde van het kanaal nemen. Op 4 mei gaat een ander fietspad definitief dicht. Het gaat om het fietstunneltje bij MartiniPlaza onder de westelijke ringweg. Fietsers kunnen tijdelijk gebruik maken van een nieuw fietspad aan de westkant van de ringweg, bij de drafbaan langs. In de toekomst rijden fietsers onder de westelijke ringweg door, die op dit punt wordt verhoogd.
 
 
 
 
 
Vasalislaan dicht voor autoverkeer tussen 11 en 20 mei
 
Vasalislaan dicht voor autoverkeer tussen 11 en 20 mei
 
Op de Vasalislaan wordt tussen 11 mei en 20 mei een drempel gemaakt. De weg is hiervoor dicht. Voetgangers en fietsers kunnen de werkzaamheden passeren. Het verkeer en openbaar vervoer worden omgeleid.
 
 
 
 
 
Zuiderpark afgesloten voor verkeer tussen 6 en 15 mei
 
Zuiderpark afgesloten voor verkeer tussen 6 en 15 mei
 
Vanwege de vervanging van gasleidingen is het Zuiderpark - de zijstraat van het 50 km per uur deel -  voor autoverkeer afgesloten. De werkzaamheden duren van 6 mei tot en met 15 mei. Voetgangers en fietsers kunnen de werkzaamheden wél passeren. 
 
 
 
 
 
Jeugd mag weer buiten sporten: regels versoepeld
 
Jeugd mag weer buiten sporten: regels versoepeld
 
Vanaf 29 april mogen kinderen en jongeren tot en met 18 jaar onder begeleiding en onder voorwaarden buiten sporten. Wethouder sport Inge Jongman reageert verheugd: "Ik ben erg blij dat kinderen en jongeren weer buiten kunnen sporten. Lekker je energie weer kunnen kwijtraken op onze sportvelden en parken. Ik wens iedereen dan ook veel sportplezier. Maar houd je aan de regels, dan kunnen we met plezier blijven sporten! En als je goede ideeën en alternatieven hebt, meld je bij Sport050 zodat zo veel mogelijk kinderen en jongeren weer kunnen genieten van sport. En we hopen natuurlijk op betere sporttijden voor iedereen." Bekijk de belangrijkste wijzigingen op de website van Sport050.
 
 
 
 
 
Herdenken doe je thuis op 4 en 5 mei
 
Herdenken doe je thuis op 4 en 5 mei
 
Herdenken doe je thuis. Dat is de oproep van de organisatoren van de 4 mei herdenkingen in de gemeente Groningen. Door de coronamaatregelen zijn er dit jaar geen stille tochten. Alle kransleggingen vinden plaats zonder publiek. Bij een aantal herdenkingen legt een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur een krans. Na de twee minuten stilte nodigt het Nationaal 4 en 5 mei Comité iedereen uit om buiten het Wilhelmus te zingen. De vlag kan op maandag 4 mei de hele dag tot zonsondergang halfstok. Op Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei, kan de vlag de hele dag in top. Kijk voor meer informatie over 4 en 5 mei op onze website. Of kijk op de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.
 
 
 
 
 
Afvalbrengstations en loketten gesloten op Bevrijdingsdag
 
Afvalbrengstations en loketten gesloten op Bevrijdingsdag
 
Alle afvalbrengstations in onze gemeente zijn op dinsdag 5 mei (Bevrijdingsdag) gesloten. Kijk voor de openingstijden en overige informatie op gemeente.groningen.nl/afvalbrengstations. Alle loketten zijn die dag ook gesloten.
 
 
 
 
 
WIJ Groningen start posteractie in de wijken
 
WIJ Groningen start posteractie in de wijken
 
In alle wijken hangt WIJ Groningen grote posters met de uitnodiging om vooral contact te blijven zoeken als bewoners een vraag hebben of ondersteuning willen. De WIJ-locaties zijn sinds 16 maart niet toegankelijk voor bewoners, maar WIJ Groningen is wél bereikbaar via telefoon en mail. Bewoners weten de weg naar WIJ goed te vinden. Met de posteractie wil WIJ Groningen juist die bewoners bereiken die nog geen ervaring met WIJ hebben en die mogelijkerwijze in de problemen komen als bijvoorbeeld de spanningen in huis hoog op kunnen lopen. Lees meer op de website van WIJ Groningen.
 
 
 
 
 
Zomerbediening bruggen vanaf 1 juni in plaats van 1 mei
 
Zomerbediening bruggen vanaf 1 juni in plaats van 1 mei
 
De provincie Groningen heeft vanwege de coronacrisis besloten de zomerbediening van haar bruggen vanaf 1 juni in te voeren, in plaats vanaf 1 mei. Dit heeft ook direct effect op de bediening van de gemeentelijke bruggen. De gemeente voert daarom ook vanaf 1 juni de zomerbediening in. Tot 1 juni houdt dit het volgende in:
  • De gemeente bedient de gemeentelijke bruggen op gemeentelijk vaarwater van maandag tot en met zaterdag tussen 09:30 en 15:30 uur;
  • Op zon- en feestdagen is er geen bediening;
  • Het Noord Willemskanaal (vanaf de Eelderbrug tot en met de Van Ketwich Verschuurbrug) worden op zaterdagen niet bediend (provinciaal vaartwater) voor recreatievaart;
  • De Plataanbrug, Blauwbrugje en de Zernikebruggen worden op zaterdag niet bediend (provinciaal vaarwater) voor recreatievaart.
 
 
 
 
 
Vanaf 6 mei vier weken lang bussen in plaats van treinen naar Assen, Veendam en Weener
 
Vanaf 6 mei vier weken lang bussen in plaats van treinen naar Assen, Veendam en Weener
 
Van woensdag 6 mei tot en met woensdag 3 juni rijden er geen treinen tussen Groningen en Assen en Groningen en Veendam/Weener. Op de trajecten wordt aan het spoor gewerkt vanwege het project Groningen Spoorzone. NS en Arriva zetten bussen in.

In de weekenden van 9-10 mei en 16-17 mei rijden er ook geen treinen tussen Groningen en Zuidhorn, Delfzijl en Eemshaven. Het station van Groningen is dan niet bereikbaar per trein. Ook tijdens deze periode worden bussen ingezet. Groningen Bereikbaar meldt dat reizigers rekening moeten houden met een extra reistijd van zo’n 45 minuten.

De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Groningen Spoorzone, waarmee provincie Groningen, gemeente Groningen, NS en ProRail samen werken aan de bereikbaarheid van de stad en regio. Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden van komende periode en ook hoe daarin rekening gehouden wordt met corona op de website van Groningen Spoorzone.

Foto: Groningen Spoorzone
 
 
 
 
 
Doe mee met het 5-voor-5 moment en We’ll Meet Again
 
Doe mee met het 5-voor-5 moment en We’ll Meet Again
 
Dit jaar zouden we samen 75 jaar vrijheid vieren. Maar voor het eerst vieren we Bevrijdingsdag en het 5-voor-5 moment niet met elkaar, is er geen uitgebreid muziekprogramma in de stad en op tv, geen rommelmarkt en geen vrolijk uitgedoste mensenmassa. En ook daarna blijft het stil in Groningen, want alle festivals zijn door de crisis geannuleerd.

Daarom een oproep aan iedereen: laat op Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei, om klokslag 16:55 uur (5-voor-5) het nummer ‘Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder’ van wijlen Ramses Shaffy vanuit je huis horen. Stadsbeiaardier Auke de Boer speelt het nummer op het carillon van de Martinitoren. Kijk voor meer informatie op de website Nationaal Comité 4 en 5 mei.

En doe om 21:00 uur mee met We’ll Meet Again van Vera Lynn. Zing, dans en speel mee vanuit je deuropening, tuin, straat, balkon, open raam, in Stad en Ommeland. Aanmelden kan via dit formulier. Na je aanmelding ontvang je een instructie, de tekst en de arrangementen in je mailbox. Het gezamenlijk zingen of spelen van We’ll Meet Again is een initiatief van Karin Noeken (De Wijk De Wereld, de Steeg) en Reinout Douma (Noordpool Orkest), namens de hele culturele sector. Kijk voor meer informatie op de website van SPOT Groningen.
 
 
 
Volgende week geen Nieuwsbrief Zuid
 
Volgende week verschijnt Nieuwsbrief Zuid niet. Vrijdag 15 mei krijg je deze nieuwsbrief weer.
 
 
 
1 mei 2020 | nummer 16
Nieuwsbrief Zuid is gericht op bewoners van Badstratenbuurt, Coendersborg, Corpus den Hoorn, De Linie, De Meeuwen, De Wijert, De Wijert-Zuid, Europapark, Grunobuurt, Helpermaar, Helpman, Herewegbuurt,
Hoornse Meer, Hoornse Park, Klein Martijn,
Kop van Oost, Laanhuizen, Oosterpoort, Piccardthof, Rivierenbuurt, Villabuurt en Zeeheldenbuurt. Het Stadspark hoort ook bij Zuid.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met KIRRA Mailer   |   Doorsturen   |   Printen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: