Onderwerp:

LegalLinks, nr 84: Chat met PB ondernemersdesk en krijg direct antwoord op al je juridische vragen

LegalLinks, nr 84: Chat met PB ondernemersdesk en krijg direct antwoord op al je juridische vragen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie

 
 
 
LegalLinks, nr 84: Chat met PB ondernemersdesk en krijg direct antwoord op al je juridische vragen
30 maart 2020
 
PB ondernemersdesk: direct antwoord op je juridische vraag
 
PB ondernemersdesk: direct antwoord op je juridische vraag
30 maart 2020
 

PlasBossinade is makkelijk en snel bereikbaar. Daarom bieden we ondernemingen, overheden en instellingen als vanzelfsprekend de PB ondernemersdesk. Je kunt al je juridische vragen via de chat van de PB ondernemersdesk stellen aan onze professionals. Dus je hoeft je niet speciaal in te schrijven voor een online spreekuur of webinar. Onze professionals geven je altijd direct, kosteloos en geheel vrijblijvend advies. Juist in spannende tijden. Dus stel gerust ook al je corona gerelateerde vragen. Voor ons zijn crisissituaties – hoe wrang dat ook klinkt – business as usual.

 
Chat direct ›
 
Digitale besluitvorming in tijden van corona rechtsgeldig?
24 maart 2020
 

Even Skypen of Facetimen in plaats van vergaderen. De laatste weken doen we niet anders. Maar hoe zit het eigenlijk met de rechtsgeldigheid van besluiten die in zo’n digitale vergadering worden genomen? Zijn die net zo geldig als besluiten tijdens een ‘echte’ vergadering?

 
Lees meer ›
 
Onzekere tijden voor verhuurders en huurders van bedrijfsruimte
25 maart 2020
 

Vooropgesteld natuurlijk: iedereen is onzeker in deze vreemde tijd waarin onze levens worden beheerst door de coronapandemie. Op het moment van schrijven van deze bijdrage is er (nog) geen sprake van een totale “lockdown” in ons land, maar bevinden wij ons in een twilightzone. Zo zijn sportverenigingen, horecabedrijven en schoolgebouwen gesloten en gelden er inmiddels ook voor zorginstellingen beperkingen. Wat betekent dit voor jou als verhuurder of huurder?  Waar moet je aan denken vanuit juridisch perspectief?

 
Lees meer ›
 
Corona en de gevolgen voor de bouw
25 maart 2020
 

Op 23 maart 2020 heeft het kabinet nieuwe – vergaande – maatregelen aangekondigd om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Als gevolg daarvan is het economisch verkeer in veel sectoren bijna tot stilstand gekomen. Al eerder schreef mijn collega Saskia Frijling in dit verband over de mogelijke gevolgen van corona voor huurders en verhuurders.

Ook de bouw ontkomt niet aan de gevolgen van deze pandemie. Sterker nog: Cobouw kopte op 23 maart 2020 al dat van alle sectoren, de grootste klappen in de bouw zullen vallen. Zo kan niet worden uitgesloten dat op veel werken vertraging zal ontstaan, bijvoorbeeld omdat personeel niet kan werken. Bovendien zijn prijs- of kostenstijgingen te verwachten op het moment dat de bouw weer aantrekt en personeel en materialen juist weer schaarser worden. Hoe moeten partijen daar mee omgaan?

 
Lees meer ›
 
Nood breekt geen wet in coronatijd
26 maart 2020
 

Begrijp mij goed, ik denk dat alle door de overheid aangekondigde maatregelen in deze coronacrisis meer dan nodig zijn. Maar als ik er door mijn bestuursrechtelijke bril naar kijk en de trieste aanleiding weg denk, dan lijken het de ingrediënten voor een staatsgreep: noodwetgeving, bijeenkomsten worden verboden en de rechtbanken zijn dicht.

Toch zijn alle (vrijheids)beperkende maatregelen nog steeds gebaseerd op gewone wetgeving, regels, zij het dat het gaat om wetten die verreweg de meeste juristen – gelukkig – nog nooit van binnen hebben gezien.

 
Lees meer ›
 
                                                           
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: