Onderwerp:

Vervolg werkzaamheden Spakenpad

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
 
Nieuwsbrief Oost
 
 
27 maart 2020 | nummer 11
 
 
Vervolg werkzaamheden Spakenpad
 
Vervolg werkzaamheden Spakenpad
 
Eind 2019 voerde de gemeente werkzaamheden uit aan het Spakenpad in Beijum. De klinkers uit het pad worden vervangen door een halfverharding. Dat is nodig om de bereikbaarheid van het pad te verbeteren en wateroverlast tegen te gaan. Bewoners zijn enthousiast over de eerste resultaten. Vanwege de natte omgeving en de hoge waterstand kwamen de werkzaamheden stil te liggen. Nu de weersomstandigheden beter zijn, kan de aannemer de werkzaamheden weer oppakken. De werkzaamheden gaan daarom vanaf maandag 6 april verder. De aannemer houdt hierbij rekening met de richtlijnen van het kabinet om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tijdens de werkzaamheden is het pad afgesloten op de plek waar de aannemer op dat moment aan het werk is. Parkeerplekken in de straat kunnen gebruikt worden voor opslag van materiaal.
 
 
 
 
 
Lokale corona maatregelen voor ondernemers, instellingen en werkenden zonder vast dienstverband
 
Lokale corona maatregelen voor ondernemers, instellingen en werkenden zonder vast dienstverband
 
De coronacrisis raakt ook Groningse ondernemers, instellingen en werkenden zonder vast dienstverband hard. Naast de maatregelen die landelijk worden genomen, heeft ook de gemeente Groningen een verantwoordelijkheid om hen te helpen. “We hebben te maken met een bizarre en onzekere situatie in Nederland”, zegt wethouder Paul de Rook van Economische Zaken. “Veel van onze lokale ondernemers, instellingen en werkenden zonder vast dienstverband zien hun inkomen grotendeels verdwijnen. Dat is vreselijk voor hen en ik vind dat een lokale overheid dan ook moet helpen naast de landelijke steun die men kan ontvangen.” Het college van B&W heeft daarom een aanpak vastgesteld die bestaat uit tien punten. Lees er meer over op onze website of bekijk het filmpje waarin De Rook de maatregelen samenvat. De gemeente komt ook organisatoren van evenementen tegemoet.
 
 
 
 
 
Oproep: breng oud papier zelf weg en wacht met grofvuil wegbrengen
 
Oproep: breng oud papier zelf weg en wacht met grofvuil wegbrengen
 
Het is druk bij de afvalbrengstations. Vanwege het coronavirus werken veel mensen thuis en wordt er veel opgeruimd en weggebracht naar de afvalbrengstations. Kun je jouw bezoek aan het afvalbrengstation uitstellen, kom dan alsjeblieft later. Lukt dit niet, kom dan alleen, respecteer de regels die er nu gelden (1,5 meter afstand houden) en houd rekening met langere wachttijden.

Vrijdag 10 april (Goede Vrijdag) en zaterdag 11 april zijn alle afvalbrengstations gesloten voor particulieren. Bedrijven kunnen dan wel afval storten. De wijkpost in Ten Boer is voor iedereen gesloten.

Oud papier
Voorlopig komen verenigingen en GoudGoed niet meer langs om oud papier op te halen. Zet daarom geen oud papier aan de weg. Oud papier kun je nog wel kwijt in een openbare papiercontainer of eventueel bij een afvalbrengstation. In wijken waar de gemeente zelf oud papier aan huis inzamelt (zie je afvalwijzer) wordt oud papier nog wel opgehaald.
 
 
 
 
 
WIJ Groningen blijft tijdens coronacrisis bereikbaar
 
WIJ Groningen blijft tijdens coronacrisis bereikbaar
 
De ondersteuning door WIJ Groningen gaat tijdens de coronacrisis onverminderd door, maar anders dan je van ons gewend bent. Dit vinden wij ontzettend vervelend, maar jouw gezondheid en die van onze medewerkers staat voorop. Onze excuses voor dit ongemak, maar gelukkig blijven wij bereikbaar. Dus heb je vragen of opmerkingen, pak de telefoon of mail ons. WIJ staat voor je klaar!

Telefoon en e-mail
Je kunt ons bereiken via telefoon en e-mail. De nummers en e-mailadressen verschillen per wijk of gebied. Je kunt je vertrouwde WIJ-team bellen (zie de afbeelding). Ook als je geen ervaring hebt met WIJ Groningen kun je één van de nummers bellen. Voor e-mailadressen verwijzen we je graag naar wij.groningen.nl.

Huisbezoek
Alle WIJ-locaties zijn op last van de overheid gesloten voor bewoners. Er zijn tot 1 juni geen groepsactiviteiten en ook geplande huisbezoeken gaan niet door, behalve als het een noodsituatie betreft.

WIJ helpt je op weg!
Er zijn veel initiatieven in Groningen die ondersteuning bieden. Schroom niet om hier gebruik van te maken! Een overzicht van deze initiatieven staat op onze website. Deze lijst vullen wij continu aan met nieuwe initiatieven. Houd daarom onze website iedere dag in de gaten voor de meest actuele informatie. Vind je dit lastig? Bel ons dan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Wij denken graag met je mee of helpen je op weg!  

Sterkte
WIJ Groningen wenst iedereen veel sterkte in deze moeilijke tijden en we hopen je, zodra dit alles achter de rug is, weer gezond en wel te mogen ontvangen in een van onze WIJ-locaties.

WIJ Groningen, met elkaar voor elkaar.
 
 
 
 
 
Besluitvorming gemeenteraad gaat door ondanks corona
 
Besluitvorming gemeenteraad gaat door ondanks corona
 
De maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben ook gevolgen voor de gemeenteraad van Groningen. Zo is de raadsvergadering van woensdag 25 maart afgelast. Omdat de gemeente ‘door moet gaan’ is het van belang dat er toch democratische besluitvorming plaatsvindt. Op dinsdag 31 maart om 16.00 uur aan de Radesingel 6 (het tijdelijke onderkomen van B&W) is de eerstvolgende vergadering van de gemeenteraad. Dat heeft het presidium van de raad besloten. Het presidium is het overleg van alle 12 fractievoorzitters onder leiding van de burgemeester. Lees verder op onze website
 
 
 
 
 
Kinderen mogen vragen over corona aan burgemeester stellen
 
Kinderen mogen vragen over corona aan burgemeester stellen
 
Kinderburgemeester Floor roept alle kinderen in de gemeente én provincie Groningen op om hun vragen over corona te stellen aan burgemeester Koen Schuiling. Als voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen leidt hij de coronacrisis in goede banen.

Kinderburgemeester Floor: “Wil je bijvoorbeeld weten of je nog buiten mag spelen of wanneer school weer begint? Stel dan je vraag aan de burgemeester. Hij is heel aardig en misschien beantwoordt hij jouw vraag wel.” De beste of leukste vragen beantwoorden we op sociale media.

Hoe doe je mee? Maak een filmpje van jezelf, waarin je de vraag stelt. Vermeld ook je naam, leeftijd en woonplaats. Insturen kan via WhatsApp op nummer: 06 2518 4832.
 
 
 
 
 
Onderzoek naar meer sporthalcapaciteit
 
Onderzoek naar meer sporthalcapaciteit
 
Het college van B&W wil onderzoeken of er in de gemeente meer sporthalcapaciteit moet komen. Ze denken hierbij aan het westen en oosten van de gemeente. Dat blijkt uit een evaluatie van een proef om sporthallen beter te benutten en een capaciteitsonderzoek bij sportaccommodaties. De behoefte van verenigingen en de bevolkingsgroei maken meer ruimte om te kunnen sporten noodzakelijk. Door een proef benutten de verenigingen de bestaande capaciteit van sporthallen al wel beter. Hoewel de capaciteit krap blijkt, wil het college niet tornen aan het aantal recreatieve uren. Dit omdat steeds meer mensen ongebonden willen sporten. Zie voor meer informatie de meest recente besluiten op onze website.
 
 
 
 
 
75 Stille Krachten erbij in de gemeente Groningen
 
Afgelopen week hebben zich alweer ruim 75 Stille Krachten aangemeld: inwoners die zwerfafval opruimen. Groningen Schoon Dankzij Mij heeft nu al ruim 700 Stille Krachten in de gemeente. Allemaal mensen die veel waarde hechten aan het belang van een schone woon- en leefomgeving.

Ben je thuis aan het werk of vrij van school en wil je toch even naar buiten? Meld je dan ook aan als Stille Kracht in je wijk of dorp!  Je krijgt dan een afvalgrijper, afvalring en vuilniszakken van de Milieustewards thuis afgeleverd.

In deze Coronacrisis zijn er wel wat regels waar je aan moet voldoen: loop in je eentje of anders met anderhalve meter afstand van elkaar, raak het zwerfafval niet met blote handen aan, wissel de afvalgrijper niet met anderen uit dan een gezinslid en was je handen goed na afloop.

Meld je aan via gemeente.groningen.nl/groningen-schoon-dankzij-mij.
 
 
 
 
 
Tweede Kamerlid Isabelle Diks (GroenLinks) nieuwe wethouder van Groningen
 
Tweede Kamerlid Isabelle Diks (GroenLinks) nieuwe wethouder van Groningen
 
Tweede Kamerlid Isabelle Diks (GroenLinks) wordt de nieuwe wethouder van Groningen. Diks volgt Mattias Gijsbertsen op, die landelijk programmadirecteur “Geweld hoort nergens thuis” wordt. Diks begint eind april in Groningen, meldt ze op Twitter. “Ik zie uit naar de kennismaking met collega's, inwoners, organisaties, bedrijven in Groningen!”, schrijft ze. Diks zit sinds 2017 in de Tweede Kamer. Daarvoor was ze ruim acht jaar wethouder in Leeuwarden. Ook was ze onder meer statenlid in Gelderland en raadslid in de gemeente Apeldoorn.
 
 
 
 
 
Nieuwe noodverordening van kracht in Veiligheidsregio Groningen
 
Nieuwe noodverordening van kracht in Veiligheidsregio Groningen
 
Sinds 27 maart 11.00 uur is in de Veiligheidsregio Groningen een nieuwe noodverordening van kracht. De noodverordening is afgekondigd door de voorzitter van de Veiligheidsregio, Koen Schuiling. Met deze nieuwe regels wordt invulling gegeven aan de al eerder door het kabinet aangekondigde maatregelen waaronder het verbod op groepsvorming, maar ook het verbod op bezoek aan bepaalde zorginstellingen. Deze en andere maatregelen staan op rijksoverheid.nl

De belangrijkste maatregel in de noodverordening is dat het verboden is om met 3 personen of meer in de openbare ruimte samen te komen zonder dat de afstand tot andere personen minder dan 1,5 meter bedraagt. Dit geldt niet voor personen die een gezamenlijke huishouding vormen en kinderen tot en met 12 jaar die samen spelen. Kijk voor meer informatie op veiligheidsregiogroningen.nl.
 
 
 
27 maart 2020 | nummer 11
Nieuwsbrief Oost is gericht op inwoners van Meerstad, Harkstede GN en Lageland GN en bewoners van Beijum, De Hunze, Drielanden, Engelbert, Euvelgunne, Lewenborg, Middelbert, Noorddijk, Noorderhoogebrug, Oosterhoogebrug, Roodehaan, Ruischerbrug, Ruischerwaard, Ulgersmaborg, Van Starkenborgh en Zilvermeer.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met KIRRA Mailer   |   Doorsturen   |   Printen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: