Onderwerp:

LegalLinks, nr. 83: Ondernemen in spannende tijden

LegalLinks, nr. 83: Ondernemen in spannende tijden
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
 

Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie

 
 
 
LegalLinks, nr. 83: Ondernemen in spannende tijden
19 maart 2020
 
Ondernemen in spannende tijden
 
Ondernemen in spannende tijden
17 maart 2020
 
Als ondernemer word je in spannende tijden geconfronteerd met allerlei juridische vragen die direct om beantwoording vragen. Wij zitten – net als anders – voor je klaar, of dat nu op kantoor is of noodgedwongen thuis. We houden je op de hoogte van juridische actualiteiten. Dat doen we op dezelfde manier als anders. Voor ons zijn crisissituaties – hoe wrang dat ook klinkt – business as usual.
 
Direct contact met de specialisten van PlasBossinade ›
 
Levert een pandemie voor een ondernemer overmacht op?
18 maart 2020
 

Coronavirus en contractuele verplichtingen

Door overheidsmaatregelen vanwege het coronavirus is het economisch verkeer in veel sectoren bijna tot stilstand gekomen. Daardoor is het mogelijk dat het een ondernemer niet lukt om lopende contractuele verplichtingen na te komen. Denk bijvoorbeeld aan de leverancier van goederen die door een ‘lockdown’ in het buitenland zelf verstoken blijft van producten en daardoor niet kan voldoen aan zijn (leverings)verplichtingen tegenover klanten. Voor wiens rekening en risico komt dan de niet-nakoming van het contract? En dient door de leverancier een schadevergoeding te worden betaald?

 
Lees meer ›
 
Werktijdverkorting per direct stopgezet, Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud
18 maart 2020
 

Laatste update 18 maart 14.41 uur

Op 17 maart 2020 heeft het kabinet besloten om vanwege het coronavirus uitzonderlijke maatregelen te nemen. Eén van die maatregelen is het per direct stopzetten van de mogelijkheid tot werktijdverkorting. Het kabinet introduceert in plaats daarvan de tijdelijke maatregel Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW). De hoofdlijnen hiervan heeft het kabinet bekend gemaakt.

 
Lees meer ›
 
Wanneer geeft fiscus uitstel van betaling bij betalingsproblemen?
17 maart 2020
 

Laatste update 18 maart 2020 8.12 uur

Coronavirus en belastingbetaling

Het is duidelijk dat het coronavirus een enorme impact heeft en zal hebben op de economie. Veel ondernemers zullen in betalingsproblemen komen, omdat hun inkomstenbronnen wegvallen of hun opdrachtgevers hen niet meer kunnen betalen. De Belastingdienst schiet deze ondernemers of zzp’ers te hulp met een aantal maatregelen.

 
Lees meer ›
 
Ander nieuws:
 
 
Geen coronablog, maar een bijdrage over aansprakelijkheid politie
19 maart 2020
 

Het hele land, wat zeg ik, de hele wereld, is in de ban van COVID-19, het coronavirus. Terwijl het dagelijks leven er nu heel anders uitziet heeft de Hoge Raad de afgelopen maanden niet stil gezeten en uitspraak gedaan in een heftige zaak: het schietincident in Alphen aan den Rijn.

 
Lees meer ›
 
Bedrijfsovername via juridische fusie
 
Bedrijfsovername via juridische fusie
25 februari 2020
 

Bijna iedere succesvolle ondernemer loopt er vroeg of laat tegen aan: hét gouden aanbod om je onderneming te kunnen verkopen of om een andere onderneming te kunnen overnemen. Het is een eenmalige kans dus je moet snel beslissen. Vaak wordt er gedacht aan het overnemen van de aandelen of de activa en passiva, maar ook de juridische fusie kan een goede manier zijn om een overname vorm te geven. Bij een fusie worden twee of meer onafhankelijke ondernemingen samengevoegd om in het vervolg als één sterkere onderneming verder te gaan. Maar wat komt er allemaal bij zo’n juridische fusie kijken?

 
Bekijk video ›
 
                                                           
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: