Onderwerp:

Dienstverlening gemeente aangepast door coronacrisis

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
 
Nieuwsbrief Zuid
 
 
20 maart 2020 | nummer 10
 
 
Dienstverlening gemeente aangepast door coronacrisis
 
Dienstverlening gemeente aangepast door coronacrisis
 
De dienstverlening door de gemeente gaat ondanks de coronacrisis zoveel mogelijk door. We hebben wel aanpassingen moeten maken. De meeste loketten, zoals bouwen en wonen, werk en inkomen en horeca, zijn gesloten of uitsluitend op afspraak toegankelijk. Kijk voor de meest actuele informatie op gemeente.groningen.nl/coronavirus.
 
 
 
 
 
Bericht van Gebiedsteam: geef signalen uit de wijk door
 
Bericht van Gebiedsteam: geef signalen uit de wijk door
 
Beste bewoners,
We leven op dit moment in een bijzondere tijd en dat vraagt van ons allemaal om ons aan te passen en op te letten. Lees bijvoorbeeld de brief van onze burgemeester aan alle inwoners.
Ons is gevraagd om afspraken af te zeggen en thuis te gaan werken. Dat betekent dat we veel telefonisch en per mail doen. Maar dat betekent ook dat we minder in de wijk aanwezig zullen zijn. En daarom vragen we jullie signalen die jullie opvangen aan ons door te geven. We zien in onze wijken gelukkig hele mooie initiatieven ontstaan, die wij zo breed mogelijk zullen delen als voorbeeld voor anderen. Ook laten we ons inspireren door initiatieven van anderen. Met een paar extra oren en ogen in de wijk kunnen we wat beter naar elkaar omkijken en bij springen waar dat nodig is. Schroom niet onze hulp te vragen indien noodzakelijk en/of gewenst. 
Met vriendelijke groet,
namens het Gebiedsteam Zuid
Henk Kosmeijer, Gebiedsmanager Zuid
Bernadette Snellers, Gebiedssecretaris Zuid
 
 
 
 
 
Initiatieven buurtbewoners om elkaar te helpen
 
Initiatieven buurtbewoners om elkaar te helpen
 
Er zijn veel initiatieven in Groningen waar mensen elkaar helpen. Heb je hulp nodig? Kijk dan op de website van WIJ Groningen voor een overzicht (scroll helemaal door naar onderen).

Installeer Whapp  op uw telefoon. Dit is de app van WeHelpen om je vraag te matchen met buurtbewoners. Zoek je iemand om boodschappen te doen? Whapp zoekt een match voor jou. De app stuurt de vraag naar een aanbieder in de buurt.

Lukt het niet om de Whapp te installeren maar heb je wel een vraag of aanbod, dan kun je contact opnemen met link050.(050-30 51 900).

Heb je behoefte aan hulp maar geen internet? Vraag dan iemand in je omgeving om even voor je te kijken. Of ken je iemand waarvan je van denkt dat die hulp kan gebruiken, wijs hem of haar op deze initiatieven. Zo helpen we elkaar!
 
 
 
Komende tijd mogelijk niet elke week een Nieuwsbrief Zuid
 
In Nieuwsbrief Zuid lees je wekelijks het nieuws van de gemeente speciaal voor jouw gebied. Door de coronacrisis gaan veel activiteiten en bijeenkomsten voorlopig niet door. Naast al het nieuws over corona is er minder ‘gewoon nieuws’. Daardoor kan het zo zijn dat deze nieuwsbrief de komende tijd niet elke week wordt verstuurd. Ook in de weken van de schoolvakanties versturen we Nieuwsbrief Zuid niet.
 
 
 
Heiwerkzaamheden gestart Hoofdgebouw MFA De Wijert
 
Heiwerkzaamheden gestart Hoofdgebouw MFA De Wijert
 
Maandag 16 maart is de bouw gestart van het Hoofdgebouw MFA De Wijert. De werkzaamheden vinden plaats tussen 7.30 uur tot 16.30 uur en duren nog tot uiterlijk vrijdag 27 maart. De heiwerkzaamheden zorgen voor geluidshinder. We vragen hiervoor je begrip. We proberen dit zoveel mogelijk te beperken. Via geluidsmetingen houden we in de gaten of de geluidsnorm niet wordt overschreden.

De geplande feestelijkheden rondom de start van bouw op 16 maart konden helaas niet doorgaan door het coronavirus. We plannen een nieuw moment gepland, waarin we ook de nieuwe naam bekend maken. 

In MFA De Wijert komen straks basisschool De Tamarisk, wijkbibliotheek Forum Groningen en kinderopvang Kids First. Naar verwachting wordt het Hoofdgebouw eind maart 2021 opgeleverd.
 
 
 
 
 
Spoorwegovergang Esperantokruising 4 april definitief dicht
 
Spoorwegovergang Esperantokruising 4 april definitief dicht
 
De spoorwegovergang ter hoogte van de Esperantokruising in Groningen wordt zaterdag 4 april 01.00 uur definitief afgesloten. De spoorwegovergang wordt vervangen door de Helperzoomtunnel, die op 3 april opengaat. Voor fietsers is de fietstunnel bij station Groningen Europapark het meest voor de hand liggende alternatief. Lees meer op de website van Aanpak Ring Zuid.
 
 
 
 
 
Groen licht voor nieuwe papiermolentunnel
 
Groen licht voor nieuwe papiermolentunnel
 
Er komt definitief een nieuwe fietstunnel onder de zuidelijke ringweg tussen zwembad De Papiermolen en de Rivierenbuurt. Tegen het Tracébesluit zijn geen beroepen ingesteld.

In het besluit staat dat de huidige fietstunnel onder de zuidelijke ringweg bij zwembad De Papiermolen plaats gaat maken voor een langere tunnel. Deze gaat niet alleen onder de ringweg door, maar ook onder de nieuwe verbindingsweg die de Hereweg gaat verbinden met de Brailleweg. Aan de kant van de Rivierenbuurt worden de Maaslaan en de Merwedestraat iets verlaagd. Zo kunnen fietsers de gehele tunnel doorkijken, wat hun gevoel van veiligheid vergroot. Lees meer op de website van Aanpak Ring Zuid.

 
 
 
 
 
WIJ Groningen gesloten, mailen en bellen kan wel
 
WIJ Groningen gesloten, mailen en bellen kan wel
 
Door het coronavirus zijn alle vestigingen van WIJ Groningen gesloten. Ook de huisbezoeken en georganiseerde activiteiten gaan niet door. Maar de medewerkers zijn wel telefonisch en per e-mail bereikbaar. Maak je je zorgen over iemand in je omgeving? Wil je even bellen, je steentje bijdragen of heb je behoefte aan extra hulp? Bel of mail gerust. Kijk voor meer informatie op onze website.
 
 
 
 
 
Breng oud papier zelf naar openbare papiercontainer
 
Breng oud papier zelf naar openbare papiercontainer
 
Van maandag 23 maart t/m maandag 6 april komen verenigingen en GoudGoed niet meer langs om oud papier in te zamelen. Zet daarom geen oud papier aan de weg. Oud papier kun je nog wel kwijt in een openbare papiercontainer of bij een afvalbrengstation. In wijken waar de gemeente zelf oud papier aan huis inzamelt (zie afvalwijzer) wordt oud papier vooralsnog wel ingezameld.
 
 
 
 
 
Brieven burgemeester Schuiling aan alle Groningers
 
Brieven burgemeester Schuiling aan alle Groningers
 
Burgemeester Koen Schuiling stak vorig weekend Groningers een hart onder de riem in een open brief. In een brief speciaal voor kinderen riep hij hen op om wat vaker te bellen, mailen of appen met mensen die thuis zitten en die nu geen bezoek mogen ontvangen. Lees beide brieven op onze website.
 
 
 
 
 
Insturen van ideeŽn voor Toukomst kan tot en met 31 maart
 
Insturen van ideeŽn voor Toukomst kan tot en met 31 maart
 
Nationaal Programma Groningen (NPG) heeft besloten dat iedereen twee weken langer de tijd krijgt om ideeën in te sturen voor het project Toukomst. Dat kan nu tot en met dinsdag 31 maart. Reden hiervoor is dat door de coronacrisis deze week verschillende activiteiten niet door konden gaan. Ook kan pas later worden begonnen met het bundelen van ideeën. NPG stelt 100 miljoen euro beschikbaar voor ideeën die de leefbaarheid en de economie in onze provincie verbeteren.

Nationaal Programma Groningen is samen met West 8, een ontwerpbureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur, bezig met het analyseren van de ideeën en de voorbereiding van het bundelen. Hierbij leggen ze waar mogelijk alvast contact met indieners en betrokken organisaties. Afhankelijk van de coronamaatregelen wordt de planning verder uitgewerkt. Mocht er meer nieuws zijn, dan meldt Nationaal Programma Groningen dit via de websites nationaalprogrammagroningen.nl en toukomst.nl.
 
 
 
 
 
LenteKriebels uitgesteld
 
De kick-off van LenteKriebels is geannuleerd en de acties tot en met 10 april zijn voorlopig uitgesteld. Alle contactpersonen krijgen een e-mail met nadere informatie. We hopen dat de LenteKriebels acties na 10 april vervolgd kunnen worden. De Collect & Connect Walk die van 24 tot en met 28 maart gehouden zou worden, is ook uitgesteld.
 
 
 
20 maart 2020 | nummer 10
Nieuwsbrief Zuid is gericht op bewoners van Badstratenbuurt, Coendersborg, Corpus den Hoorn, De Linie, De Meeuwen, De Wijert, De Wijert-Zuid, Europapark, Grunobuurt, Helpermaar, Helpman, Herewegbuurt,
Hoornse Meer, Hoornse Park, Klein Martijn,
Kop van Oost, Laanhuizen, Oosterpoort, Piccardthof, Rivierenbuurt, Villabuurt en Zeeheldenbuurt. Het Stadspark hoort ook bij Zuid.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met KIRRA Mailer   |   Doorsturen   |   Printen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: