Onderwerp:

Wijkwethouder Gijsbertsen heeft nieuwe baan

Uit privacyoverwegingen is de persoonlijke mailing niet meer beschikbaar
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie.
 
 
 
 
Nieuwsbrief Oost
 
 
7 februari 2020 | nummer 5
 
 
Wijkwethouder Gijsbertsen heeft nieuwe baan
 
Wijkwethouder Gijsbertsen heeft nieuwe baan
 
Wijkwethouder Oost Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) vertrekt per half april bij de gemeente Groningen. Hij wordt landelijk programmadirecteur “Geweld hoort nergens thuis”. Gijsbertsen (34) is nu 14 jaar actief in de Groningse gemeentepolitiek, waarvan de laatste zes jaar als wethouder. In zijn afscheidsbrief vertelt hij dat hij deze stap met gemengde gevoelens zet: “Ik heb met tal van inspirerende mensen samen mogen werken om de levens van met name kwetsbare Groningers een beetje beter te maken. […] Ik kijk met voldoening terug op dit alles.” Lees meer op onze site.
 
 
 
 
 
Denk mee over vernieuwing van de Beijumse heerden
 
Denk mee over vernieuwing van de Beijumse heerden
 
De gemeente roept inwoners van Beijum op mee te denken over de heerdenaanpak. Dat is een samenwerking van onder andere bewoners, gemeente, WIJ Beijum, woningcorporaties en de politie. Samen willen we de heerden verbeteren. Het gaat niet alleen om de inrichting van straten en pleinen, maar ook over veiligheid, eenzaamheid en overlast. Graag horen de betrokken partijen welke heerden volgens Beijumers de meeste aandacht moeten krijgen. Op donderdag 13 februari om 19:30u mag iedereen meedenken tijdens de Wijkinloop van Wijkplatform Beijum in de Wegwijzer, Ypemaheerd 42.
 
 
 
 
 
Criminele growshop op industrieterrein Oosterhoogebrug gesloten
 
Criminele growshop op industrieterrein Oosterhoogebrug gesloten
 
Burgemeester Schuiling heeft deze week een growshop aan de Koningsweg op industrieterrein Oosterhoogebrug voor negen maanden gesloten. Eind vorig jaar heeft de gemeente samen met de politie ondezoek gedaan naar growshops. Volgens de burgemeester maakte de winkel criminele activiteiten mogelijk. Een growshop levert producten, die gebruikt kunnen worden voor de teelt van marihuana. Ook dit jaar gaat de gemeente bedrijfstakken controleren op criminele activiteiten samen met politie, belastingdienst en verschillende inspecties. Lees hier meer over de sluiting. 

 
 
 
 
 
​TV-programma Voor Mekaar in Lewenborg
 
​TV-programma Voor Mekaar in Lewenborg
 
De zesde aflevering van het televisieprogramma “Voor Mekaar” is opgenomen in Lewenborg. Het programma van OOG TV  bezoekt elke twee weken een dorp of wijk in de gemeente. In Lewenborg zien we hoe scholen, organisaties en ouders hun best doen om er een Vreedzame Wijk van te maken. Bewonersorganisatie Golvend Lewenborg vertelt over hoe ze ideeën van inwoners proberen te realiseren. De aflevering van Voor Mekaar over Lewenborg staat op ons Vimeo-kanaal.

 
 
 
 
 
Praat mee over het nieuwe afvalbeleid
 
Praat mee over het nieuwe afvalbeleid
 
Het gemeentebestuur van Groningen wil dat afval zoveel mogelijk gescheiden en hergebruikt wordt. Daarom moet er in 2021 één nieuw afvalbeleid zijn, dat geldt voor alle inwoners. Nu zijn er voor inwoners van de voormalige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer nog verschillende regels. Wat gaat het worden? Dat besluit de gemeenteraad in mei. Er zijn nog twee mogelijkheden over: ‘extra voorzieningen’ en ‘diftar per aanbieding’.

Bij ‘extra voorzieningen’ plaatst de gemeente meer containers voor het scheiden van afval. Hoeveel afvalstoffenheffing je betaalt, hangt af van het aantal personen in je huishouden. Bij ‘diftar per aanbieding’ komen er ook extra containers, maar betaal je naast een vast bedrag aan afvalstoffenheffing ook per keer dat je afval in de ondergrondse container doet of aan de weg zet.

De gemeente hoort graag de ervaringen en meningen van inwoners. Van maandag 10 t/m zaterdag 15 februari gaan medewerkers van de gemeente hiervoor de straat op. Zaterdag 15 februari staan we tussen 11.00 en 12.00 uur in of bij Winkelcentrum Beijum-West. Bij slecht weer kan dit nog veranderen. Wil je zeker weten dat je ons treft? Stuur ons dan een e-mail. Kijk voor meer informatie op onze website.
 
 
 
 
 
Aanmelding voor LenteKriebels staat weer open
 
Aanmelding voor LenteKriebels staat weer open
 
Je kunt je weer aanmelden voor LenteKriebels, de jaarlijkse grote opruimactie in de gemeente Groningen. De inschrijving sluit op 1 maart. LenteKriebels is dit jaar van 28 maart t/m 25 april. Dinsdag 24 maart, vier dagen voordat LenteKriebels van start gaat, begint de Italiaanse kunstenares Martina Dal Brollo aan een zwerfafvaltocht tussen Stad en Pieterburen en weer terug. Wil je een stuk met haar meelopen? Geef dan je voorkeursdag en - dagdeel door via e-mail. Kijk voor meer informatie op onze website of lees de nieuwsbrief.
 
 
 
 
 
Verkeershinder op Ring Zuid richting Hoogezand op 8 februari
 
Verkeershinder op Ring Zuid richting Hoogezand op 8 februari
 
Zaterdag 8 februari ondervindt het verkeer op de zuidelijke ringweg in de richting van Hoogezand hinder. Vanaf Hoogkerk tot en met de afrit Europaweg is dan één rijstrook dicht. De oprit van het Vrijheidsplein naar het Julianaplein en de afrit Hereweg zijn ook afgesloten. Verkeer moet rekening houden met vertraging. Aannemerscombinatie Herepoort trilt dan damwandplanken in ter hoogte van het viaduct over de Hereweg. Dit is nodig voor de verdiepte ligging van de nieuwe Ring Zuid. Kijk voor meer informatie op groningenbereikbaar.nl.
 
 
 
 
 
Gemeente bereidt zich voor op veranderend klimaat
 
Gemeente bereidt zich voor op veranderend klimaat
 
De gevolgen van het veranderend klimaat zijn steeds merkbaarder, ook binnen de gemeente Groningen. Het wordt warmer, natter en in de zomers juist droger. Ook krijgen we vaker te maken met extreem weer. De gemeente heeft bekeken wat dit precies betekent voor Groningen en onderzocht welke situaties dringend zijn. Welke zaken moeten als eerste aangepakt worden om de hoge leefkwaliteit in de gemeente ook in de toekomst te behouden? In de uitvoeringsagenda Klimaatbestendig Groningen 2020 – 2024 beschrijft de gemeente welke situaties dit zijn en hoe we deze gaan aanpakken. Lees ook het raadsvoorstel en het nieuwsbericht op onze website.
 
 
 
 
 
Energieloket Groningen: advies over energie besparen en duurzaam wonen
 
Energieloket Groningen: advies over energie besparen en duurzaam wonen
 
Huiseigenaren die zelf of samen met anderen hun huis willen verduurzamen of energie willen opwekken, kunnen nu terecht bij het Energieloket Groningen. Dit loket geeft informatie en gratis en onafhankelijk advies. Het Energieloket is de opvolger van Groningen woont SLIM. Lees voor meer informatie het nieuwsbericht op onze website.
 
 
 
 
 
Word Gast van de Raad bij laatste raadsvergadering in ‘nieuwe’ raadzaal
 
Word Gast van de Raad bij laatste raadsvergadering in ‘nieuwe’ raadzaal
 
Na bijna 23 jaar vergadert de Groningse gemeenteraad woensdag 12 februari voor de allerlaatste keer in de ‘nieuwe’ raadzaal, op de begane grond van het stadhuis. Daar kun je als Gast van de Raad bij zijn. Daarvoor moet je jezelf wel even aanmelden.

In de voorjaarsvakantie gaat het stadhuis dicht voor de grote verbouwing. De raadzaal verhuist dan naar de bovenste verdieping van het stadhuis. Kijk voor meer informatie op onze website.
 
 
 
7 februari 2020 | nummer 5
Nieuwsbrief Oost is gericht op inwoners van Meerstad, Harkstede GN en Lageland GN en bewoners van Beijum, De Hunze, Drielanden, Engelbert, Euvelgunne, Lewenborg, Middelbert, Noorddijk, Noorderhoogebrug, Oosterhoogebrug, Roodehaan, Ruischerbrug, Ruischerwaard, Ulgersmaborg, Van Starkenborgh en Zilvermeer.

Kijk voor meer informatie op onze website of neem contact met ons op.

Heb je deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen en wil je ook een abonnement? Meld je dan aan via onze website. Hier lees je ook hoe de gemeente omgaat met jouw privacy.
 
Deel deze nieuwsbrief op: Gemeente Groningen op facebook Gemeente Groningen op twitter Gemeente Groningen op twitter
 
Wilt u geen berichten meer ontvangen? Geen probleem, meld u dan af.
 
Verzonden met KIRRA Mailer   |   Doorsturen   |   Printen