Onderwerp:

Sportnieuwsbrief nr. 4, april 2019

Datum: 15-04-2019 12:50:41
 
Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Schakel dan afbeeldingen voor deze e-mail in of bekijk de online versie
 
 
 
Het is lente, ga lekker buiten sporten!
 
De lente is het perfecte jaargetijde om weer heerlijk in de buitenlucht te gaan sporten. Lekker wandelen of hardlopen in het zonnetje. Wat dacht je van bootcamp of calisthenics bij een openbare sportplek, frisbeeen of beachvolleybal op het strand. Eind april openen de eerste buitenzwembaden en kun je in de buitenlucht zwemmen.
Lees meer >
 
 
Vernoeming Jopie Buiterbrug
 
 
Donderdagavond 4 april onthulde wethouder Inge Jongman samen met Karin Gibcus de nieuwe naam van de fietsbrug op Sportpark Corpus den Hoorn. De onthulling vond plaats voorafgaand aan de eerste wielerkoers van het seizoen.
Lees meer >
 
 
 
Sport- en Cultuurhopper gelanceerd
 
 
De eerste Sport- en Cultuurhopper werd onlangs overhandigd aan Cultuurwethouder Paul de Rook en kinderburgemeester Jouayria Ouarraoui. Kinderen van vier tot twaalf jaar kunnen met deze ‘hopper’ laagdrempelig kennis maken met sport en cultuur, en zo sneller vinden welk aanbod het beste bij ze past.
Lees meer >
 
 
 
Ontwikkelingen kunstgrasvelden Groningen
 
 
Momenteel worden er twee non-infill kunstgrasvelden aangelegd op Kardinge en Hoogkerk. Deze kunstgrasvelden kunnen echter alsnog, met terugwerkende kracht, afgekeurd worden vanwege nieuwe meetapparatuur van de KNVB. Deze apparatuur wordt pas eind 2019 verwacht. De gemeente kiest er daarom voor de resterende vijf kunstgrasvelden te vervangen met een kunststof rubberen infill die recyclebaar is.
Lees meer >
 
 
 
Beter Benutten sportaccommodaties
 
 
De (probleem)analyse met betrekking tot de binnen- en buitensportaccommodaties in Groningen is afgerond. In gezamenlijkheid met de expertgroep is verkend of de oplossingsrichtingen passend zijn, dan wel aangepast en/of aangevuld dienen te worden. Deze oplossingsrichtingen zijn uitgewerkt in een concreet Uitvoeringsplan Beter Benutten 2019.
Lees meer >
 
 
 
Sporters tevreden over kwaliteit van sporthallen
 
 
In totaal is 62% van de respondenten tevreden tot zeer tevreden over de sporthallen in het algemeen. Dit blijkt uit jaarlijks onderzoek onder de gebruikers van de gemeentelijke sporthallen, gymzalen, dojo’s en sportparken. De klanten zijn vooral tevreden over de verbeterde bewegwijzering en de betere verlichting rondom de sporthallen.
Lees meer >
 
 
 
Kindermishandeling, misbruik of huiselijk geweld?
 
 
Sport050 vindt het belangrijk dat kinderen in onze gemeente in veiligheid kunnen opgroeien. We brengen daarom het signaleren en het voorkomen van kindermishandeling onder de aandacht binnen onze gemeentelijke organisatie en bij onze maatschappelijke partners, zoals bijvoorbeeld de sportverenigingen.
Lees meer >
 
 
 
Ga aan de slag met een rookvrije sportvereniging
 
 
De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. Een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld, beschermt kinderen tegen de verleiding om te gaan roken en voorkomt het schadelijke meeroken.
Lees meer >
 
 
 
Nationale maand van de zwemveiligheid
 
 
Jaarlijks verdrinken nog steeds kinderen en volwassenen. Met de Nationale Maand van de Zwemveiligheid wordt extra aandacht gevraagd voor het belang van de zwemveiligheid van iedereen in Nederland.
Lees meer >
 
 
 
Agenda
 
In Groningen is elke maand veel te beleven op het gebied van sport. Hieronder vindt u de belangrijkste activiteiten voor de maanden april en mei.
Voor een compleet overzicht van alle events klik hier.
 
15 april Workshop sportclubs en juridische speelveld
16 april Donar - ZZ Leiden
19 april Holland Nordic Basketball Tournament
20 april Donar - Den Helder Suns
20 april FC Groningen - Ajax
22 april Streetball Masters Groningen
25 april Donar - ZZ Leiden
28 april Donar - Apollo Amsterdam
1 mei FC Groningen Buurtbattle finale
11 mei Ladiesrun - Vrouwen lopen voor Vrouwen
12 mei FC Groningen - Fortuna Sittard
17 mei Night (Walk) for Life
17 mei MEER-run
18 mei Feestelijke opening de Papiermolen
19 mei Rondom Stad
 
 
Voor het laatste nieuws volg ons op:  
 
 
Afmelden | Doorsturen
 
 
 
Disclaimer

© 2019 Gemeente Groningen
 
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: