Onderwerp:

Anw-pensioen: hoe zit het precies?

Datum: 02-03-2017 16:10:31
Kunt u deze nieuwsbrief niet goed lezen?
Klik hier voor de online versie
Anw-pensioen: hoe zit het precies?
Maart 2017
www.pfvervoer.nl   werkgever@pfvervoer.nl
Inhoud

Anw-pensioen: hoe zit het precies?

Wat is Anw-pensioen?

Bereken de premie voor het Anw-pensioen

Zo vraagt uw medewerker het Anw-pensioen aan

Betaling van de premie vindt plaats via de nota

Attendeer uw medewerkers op het Anw-pensioen

De verzekering aanpassen of stoppen

Heeft u nog vragen over het Anw-pensioen?

Contact

Heeft u vragen over het werkgeversportaal, nota's of het pensioen van uw werknemers? Neem dan contact op met Pensioenfonds Vervoer via (050) 582 98 88. Of stuur een e-mail naar werkgever@pfvervoer.nl
Colofon

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Pensioenfonds Vervoer.
Redactie: afdeling Communicatie
E-mail: redactie@pfvervoer.nl 
Anw-pensioen: hoe zit het precies?

In het pensioenpakket van Pensioenfonds Vervoer zit een verzekering die niet zo bekend is, maar wel belangrijk kan zijn. In deze nieuwsbrief zetten we de belangrijkste informatie over het Anw-pensioen voor u op een rij. 
Wat is Anw-pensioen?

Als uw medewerker overlijdt, heeft de achterblijvende partner recht op partnerpensioen van Pensioenfonds Vervoer. Daarnaast is in de Algemene nabestaandenwet (Anw) geregeld dat de achterblijvende partner en/of kinderen in aanmerking kunnen komen voor een Anw-uitkering van de overheid. Omdat lang niet iedereen hier recht op heeft en de Anw-uitkering bovendien niet altijd hoog genoeg is, kan uw medewerker als aanvulling op het partnerpensioen een Anw-pensioen verzekeren bij Pensioenfonds Vervoer.

Heeft uw medewerker een Anw-pensioen bij Pensioenfonds Vervoer verzekerd? Dan betalen wij na zijn of haar overlijden tot de AOW-datum van de partner Anw-pensioen uit. De premie van deze vrijwillige verzekering betaalt uw medewerker. U kunt er eventueel voor kiezen de premie geheel of gedeeltelijk voor uw medewerker te betalen. 
Bereken de premie voor het Anw-pensioen

De hoogte van de premie voor de verzekering is afhankelijk van de leeftijd van uw medewerker, de leeftijd van zijn/haar partner en het bedrag dat verzekerd is. Uw medewerker kan kiezen voor een bedrag tussen de € 5.100 en € 14.800 bruto per jaar (bedragen 2017). U kunt in het werkgeversportaal voor uw medewerker berekenen hoe hoog de premie wordt. Dit doet u zo:

1. Log in op het werkgeversportaal.
2. U gaat naar het tabblad ‘Werknemers’.
3. Open het Excel-bestand ‘Anw-premie berekenen’.
4. In dit Excel-bestand vult u deze gegevens in om de premie te bereken:
- de geboortedatum van de werknemer;
-  de geboortedatum van de partner;
-  de ingangsdatum van de verzekering van het Anw-pensioen’
-  het bedrag dat de werknemer wil verzekeren.

U ziet nu hoe hoog de premie voor uw medewerker wordt. 
Zo vraagt uw medewerker het Anw-pensioen aan

Als u nieuwe medewerkers aanmeldt in het werkgeversportaal, kunt u hen direct ook aanmelden voor de verzekering van het Anw-pensioen.

Als een medewerker op een later moment de verzekering wil afsluiten, dan kan hij of zij zich aanmelden met het formulier op onze website.
Betaling van de premie vindt plaats via de nota

De premie brengen wij in rekening via de nota die u iedere periode van Pensioenfonds Vervoer ontvangt. U kunt de premie vervolgens inhouden op het salaris van uw medewerker. U bepaalt zelf welk deel van de premie u doorbelast aan uw medewerker.

U ziet de premie voor het Anw-pensioen op de nota bij ‘Anw-pensioen’. Op het werkgeversportaal vindt u op het tabblad ‘Nota’ een overzicht van de premie voor iedere medewerker. 
Attendeer uw medewerkers op het Anw-pensioen

Anw-pensioen is nog relatief onbekend. Wanneer een medewerker een partner heeft met een laag of geen eigen inkomen, kan het zinvol zijn een Anw-pensioen te verzekeren. Mogelijk is het partnerpensioen voor hen namelijk te laag om van rond te komen en vaak is er geen recht op een Anw-uitkering van de overheid.

Wilt u uw medewerkers attenderen op de mogelijkheid een Anw-pensioen te verzekeren? U kunt de voorbeelde-mail uit de bijlage rondsturen naar uw medewerkers. Pas eventueel de tekst over de premie aan, als u een deel van de premie wilt betalen. 
De verzekering aanpassen of stoppen

Met het formulier op onze website kan uw medewerker ook het verzekerde bedrag veranderen of de verzekering stopzetten. De verzekering wijzigt of stopt op de eerste dag van de maand nadat we het formulier hebben ontvangen. Als uw medewerker de verzekering heeft beëindigd, heeft de partner van uw medewerker nog wel recht op partnerpensioen van Pensioenfonds Vervoer. 

Gaat de medewerker uit dienst?
Als uw medewerker uit dienst gaat, stopt de verzekering van het Anw-pensioen automatisch.
Heeft u nog vragen over het Anw-pensioen?

U kunt ons bellen op: (050) 582 98 88. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of stuur een e-mail naar werkgever@pfvervoer.nl.

Uw medewerkers kunnen ons ook bellen: 0900-1964 (0 cent per minuut). Of ze kunnen een e-mail sturen naar: pensioen@pfvervoer.nl.
Verzonden met iMailingtool Afmelden of e-mailadres wijzigen | Doorsturen | Printen
Doorsturen

Uw naam:
Uw e-mailadres:
E-mailadres ontvanger: