Onderwerp:

Terugblik vaccinatiedag bij Zinzia

Datum: 25-02-2021 17:29:09
 
Geen afbeeldingen? Bekijk de webversie
 
 
  Zinzia Zorggroep
 
Terugblik vaccinatiedag  
25 februari 2021  
 
 
Zinzia Zorggroep
 
   
   
 
 
 
Tweede vaccinatiedag ook weer succesvol verlopen
 
Beste medewerkers,

Het was weer een bijzondere dag, de tweede vaccinatiedag. Alle bewoners die op donderdag 28 januari de eerste vaccinatie hebben gekregen, hebben vandaag de tweede vaccinatie tegen het coronavirus ontvangen. Vanaf een week na de prik werkt de vaccinatie het beste. Pas een paar dagen geleden kregen wij het bericht dat we nieuwe bewoners (die na 28 januari bij Zinzia zijn komen wonen) vandaag een eerste vaccinatie konden geven, hartstikke fijn natuurlijk. Zij krijgen over vier weken de tweede vaccinatie.

De eerste vaccinatieronde verliep goed en door de ervaringen van die ronde ging het bij deze tweede ronde nog sneller en gemakkelijker dan de vorige keer. Iedereen wist wat zijn of haar taak was en voor het begin van de middag hadden alle bewoners de vaccinaties ontvangen. Dat feestelijke moment hebben we gevierd met een lekker taartje!

Samenwerking
Wij vinden het heel mooi om te zien hoe iedereen, vanuit allerlei verschillende afdelingen en functies zo intensief hebben samengewerkt om dit wederom voor elkaar te krijgen. Ook de bewoners droegen hun steentje bij, op verschillende afdelingen werden in afwachting van de prikken grapjes gemaakt, liedjes gezongen en gezellig gekletst. De sfeer was ontspannen. Hieronder blikken wij terug op deze geslaagde tweede vaccinatiedag.

Iedereen heel erg bedankt!

Met vriendelijke groeten,

Hans Somer      en        Mireille Prins
Bestuurder                     Directeur Zorg & Behandeling
 

 
 
 
'De natuur in en een kop koffie op het terras, ik kijk er naar uit'
 
  'De natuur in en een kop koffie op het terras, ik kijk er naar uit'  
 
  Mevrouw Vedder (72) woont sinds november 2020 bij Oranje Nassau’s Oord. Toen ze nog in Heelsum woonde reed ze al regelmatig met haar scootmobiel over het landgoed rond ons verpleeghuis. Het kostte haar dan ook niet veel moeite om te kiezen waar ze wilde wonen, toen het thuis niet meer ging. Mevrouw Vedder heeft vandaag haar tweede vaccinatie tegen het coronavirus gehad. We vroegen haar hoe ze de afgelopen periode heeft ervaren en waar ze nu vooral naar uitkijkt.
 
'Ik werkte zelf ook in het ziekenhuis'
Wat de afgelopen periode betreft: “Het was wel rustiger dan gewoonlijk, maar ik heb me er niet echt zorgen over gemaakt. Wel volgde ik dagelijks het nieuws en schrok ik van het aantal besmettingen. Ik dacht ook aan de verpleegkundigen in het ziekenhuis, vooral omdat ik vroeger zelf ook als verzorgende in een ziekenhuis heb gewerkt.”

Vrienden weer spontaan op bezoek
Natuurlijk zijn we benieuwd welke veranderingen ze nu, na haar tweede vaccinatie verwacht. “Ik denk dat het nog wel even duurt voordat de versoepelingen echt merkbaar worden. Maar waar ik naar uitkijk, is dat naast de kleine familie die ik heb, ook mijn vrienden weer spontaan op bezoek kunnen komen. Bovendien denk ik dat ik er binnenkort weer zelf op uit kan. Ik krijg een elektrische rolstoel en het lijkt me heerlijk om daarmee het bos in te gaan, een boek te lezen en na afloop hier bij Brasserie Emma op het terras een kop koffie te drinken. Daar kon ik ook altijd zo van genieten toen ik nog thuis woonde en dat was ook een van de redenen dat ik voor Oranje Nassau’s Oord heb gekozen.”

Mevrouw Vedder is een echt natuurmens. “Ik houd van de rust maar ben tegelijkertijd ook een mensenmens. Dat ik beide hier bij Oranje Nassau’s Oord aantref, dat vind ik echt fijn.“
 
 
 
 
‘Al is het maar een afwasborstel’
 
  ‘Al is het maar een afwasborstel’  
 
  "Ik zou zo graag weer eens lekker naar de stad willen, even winkelen. Al is het maar een afwasborstel kopen. Gewoon even lekker er uit." Mevrouw Hurulean is blij dat ze de tweede vaccinatie heeft gekregen. Ze woont op locatie Rumah Kita, samen met andere bewoners zit ze er ontspannen bij. "Zeker weten dat ik blij ben met deze tweede prik! Het voelt een beetje alsof ik weer meer vrijheid heb."

Kinderen weer langer zien
Een medebewoonster is het met haar eens. "Ik ben blij als het achter de rug is. Dan heb ik meer kans op immuniteit. Ik heb steeds gedacht ‘als ik maar geen corona krijg’. Ik hoop heel erg dat er weer meer bezoek mogelijk zal zijn, ik wil graag mijn kinderen vaker en langer kunnen zien. Het is voor hen ook lastig met de mondkapjes op, ze kunnen niet even wat drinken, het praten gaat lastiger. Maar mijn kinderen zijn nog niet gevaccineerd, dus het is ook nog wachten daar op. Ik hoop dat dat snel zal gebeuren."
 
Meer bezoekers
Mevrouw Daamen – Slothouwer woont ook op Rumah Kita, zij heeft zojuist haar tweede vaccinatie gehad. "Het is fijn, het voelt compleet nu. Het idee dat ik niet geïnfecteerd kan worden. En nu zou het vooral fijn zijn als er weer meer mogelijk zou zijn. Ik zou heel graag mijn broers weer samen met hun partners of bezoek willen laten komen. Ze zijn allebei al op leeftijd en wonen op afstand. Alleen hierheen reizen doen ze niet, maar om hun vrouw buiten te laten wachten is ook niet prettig. Verder kan ik me prima aanpassen. Ik ben de hele wereld over gereisd en heb geleerd me altijd overal aan te passen. Dat lukt me nu ook wel in deze coronatijd. Maar ik kijk er echt naar uit om weer meer bezoekers te mogen ontvangen."

Elkaar ontmoeten
Ook clustermanager Ton van Eldonk van locatie Rumah Kita vindt het heel fijn dat de tweede vaccinaties nu geweest zijn. "Ik hoop dat we nu kunnen toewerken naar weer meer mogelijkheden. Bij ons staat elkaar ontmoeten, met elkaar eten, muziek maken en ook elkaar kunnen omhelzen centraal. Dat is door de corona veel lastiger geworden. We zoeken uiteraard naar wat wel kan, maar ik gun het de bewoners van harte dat er weer meer ontmoetingen mogelijk zouden zijn!"
 
 
 
 
 

De coronavaccins komen weer binnen bij Zinzia. Het is wederom een klein doosje, maar de inhoud is van grote waarde!
   
 
 
   

Op locatie De Rijnhhof zijn ze druk bezig om de vaccins klaar te maken zodat de zorgmedewerkers direct weten wat ze moeten doen.
 
 
 
 
Meneer Djopawiro krijgt op locatie Rumah Kita de tweede vaccinatie. Hij is er blij mee.
   
 
   

Op locatie De Lingehof krijgen de bewoners van Lingestraat 9 de tweede vaccinatie toegediend.
 
 
 
  De vaccinaties klaarmaken is een nauwkeurig werk, uit elk flesje kunnen een beperkt aantal vaccinaties gehaald worden dus hier willen we zo zorgvuldig mogelijk mee omgaan.    
 
 
    Meneer van Duykeren woont op de locatie De Lingehof: "De vaccinatie ging snel en ik vond het niet pijnlijk. Ik kan het iedereen aanbevelen! Vandaag op de tweede vaccinatiedag gaat alles ook veel sneller dan de eerste keer. Het is klaar voordat je het weet.”  
 
 
Op de locatie De Rijnhof verliep de tweede vaccinatieronde ook prima. Mevrouw is ook blij dat ze nu volledig is gevaccineerd.
   
 
 
   
Om alle vaccins goed klaar te maken en uit te delen is er weer heel goed samengewerkt tussen alle afdelingen.
 
 
 
  Vrijdag 26 februari kunnen nog ruim 80 medewerkers voor een tweede keer gevaccineerd worden. Van de vaccinaties die wij voor de bewoners ontvangen, blijft een klein gedeelte over dat niet meer retour kan. Hier kunnen wij een deel van onze eigen medewerkers mee vaccineren. Donderdagmiddag ontvingen al een paar medewerkers een prik uit aangebroken flesjes waar de vaccinaties in zitten.    
 
    Het was een bijzondere dag bij Zinzia en we hopen dat we door deze vaccinaties langzaam weer meer mogelijkheden hebben voor de bewoners, de verwanten, de vrijwilligers en de medewerkers! Zo'n dag verdient een lekker taartje!  
 
 
 
Zinzia Decoratie
  Zinzia visual  
 
 
  Zinzia Zorggroep internetadres  
 
 
 
 
Afmelden | Printen